belki ilginizi çeker
  1. · caretta caretta
  2. · köyceğiz
  3. · ezine
  4. · ortaçgil için söylenmiş ortaçgil şarkıları
  5. · selamiçeşme blues
  6. · bu şarkılar adam olmaz
  7. · arda boyları
  8. · imamın kayığı
  9. · ortaca
  10. · ah ege ah
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · uludağ sözlük
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · erkekte ses tonu
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · author
  8. · ido vapurlarındaki mescitler
  9. · 15 trilyon

dalyan  

1. muğla'nın, caretta caretta'ları ile ünlü beldesi.
    (aqua, 15.08.2004 05:27 ~ 25.08.2004 17:09)
  2. dünyanın en güzel tatil beldelerinden biri olmasına karşın tanıtım eksikliği yüzünden bir çok kişi haberda olmadığı ülkemizin şirin ilçesi
    (homo erectus, 15.08.2004 09:19 ~ 09:20)
  3. caretta caretta'ların yumurtladığı sahil. ayrıca akşamüstü güneşin batmasına yakın kumun altından onlarca yengeç çıkar ve dolaşmaya başlar, çok komikler
    (mavio, 15.08.2004 14:52)
  4. dalyan hakkında doğru bilgi vermek gerekirse;

dalyan sanıldığı gibi caretta caretaların yumurtladığı sahil değildir. dalyan, köyceğiz gölünü akdenize bağlayan boğaz ve bu boğazın yanında kurulan beldedir, muğlanın ilçesi değildir. careta carettalar dalyanın iztuzu kumsalına yumurtalarını bırakmaya gelirler.
    (giberling, 15.08.2004 15:01 ~ 25.08.2004 11:02)
  5. kafa dinlemek için gidilebilecek belde, bayağı bi turist tarafından keşfedilmiş, ben şahsen bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum, burada kaunos adlı antik kent bulunur, bir de kaya mezarlıkları var, kükürtlü havuzu ve çamur banyosu da varmış, ancak bunlar yaşlılara göre, en tavsiye edilir yanı tekneyle koy gezintileridir, zaten dalyan sazlık kenarında bir yer, plajlara da tekne veya minibüsle gidiliyor, gitmişken yuvarlakçay denen yeri de görmek, buz gibi suda şok geçirmek gerekir
    (greeen, 09.09.2004 23:30)
  6. dinlemeye doyum olmayan bir bülent ortaçgil şarkısı.

dalyan deltası...
    kafam biraz karışıktır oldum olası
    denize doğru, yüzlerce yol var
    ama hangisi doğru hangisi çıkmaz?

aman, sen bir yana ben bir yana
    ayrı düşmüşüz yan yana

karşımız deniz
    yardım et yoksa gidemeyiz
    kıyıda bir saz gibi yalnızlık olmaz

dalyan deltası yaşamın ta kendisi
    düğümdür dokusu
    öyle kolay çözülmez

aman, sen bir yana ben bir yana
    ayrı düşmüşüz yan yana
    (whisper, 25.11.2004 23:35 ~ 21.05.2006 03:42)
  7. gece hayatı değil de doğa ve deniz için gidilcekse gençler için de mükemmel tatilin karşılığı olabilen yer. ucuz, güzel, olympos gibi suyu çıkmamış. turist dolu, türkler pek keşfedememiş.
    (etipuf, 15.09.2005 17:01)
  8. süper güzel yerdir. tekne turları düzenlenir, göllerinde zor da olsa yüzülür zira tatlı su durumu. kafa dinlemeliktir. çiğdem çitlemeli, gazoz içmelidir dalyanda insan. ama biraz fazlaca sivrisinek vardır.
    (marla singer, 10.01.2006 02:59)
  9. kaunos harabeleri turu'nda sıcaktan beyin travması geçireceğiniz çok güzel muğla ilçesi. iztuzu'na buradan gidilir, deniz ve manzara nasıl olurmuş görülür. ta miami'ye gidip ev alan sanatçı ve artistlerimize buradan selam edilir.
    (neverwinter nights, 10.01.2006 03:01 ~ 03:03)
  10. henüz bozulmayan, türkiye nin en güzel mekanlarından biri. köyceğiz gölünü akdeniz e bağlayan suyun kenarında, doğal ve tarihi güzellikleri bünyesinde barındıran şirin belde.
    (mgen, 05.07.2006 22:37)
  11. yavaş yavaş nesli ciddi anlamda tehlikeye giren caretta caretta 'ların yaşadığı iztuzusahiline gitmek için uğramanız gereken küçük yerleşim birimidir. buradaki tekneleri kullanarak sol tarafa inerseniz o mükemmel görüntüye sahip sazlıkarın ve kaunosharabelerinin arasından geçerek iztuzu plajının engin dalgalarına ulaşırsınız. eğer sağ tarafa yönelmeyi seçerseniz çamur banyosu bütün kükürt kokusu ile sizi güzelleştirmek için beklemektedir.
    (troke, 05.07.2006 22:45)
  12. argo'da göt için kullanılan bir sıfat.
    (venom, 21.01.2007 17:39)
  13. (bkz: beykoz dalyanı)
    (draco, 21.04.2007 13:18)
  14. dalaman havaalanına yaklaşırken uçaktan sazlıkların o muhteşem güzellikteki görüntüsü dünyalara değişilmeyecek yeryüzü cennetlerinden.. zaten dalyana gidiliyordur ancak siz o saniye uçaktan atlayıp dalyana karışmak istersiniz.. önce dalaman'a inmek, 40 dk yolda geçecek zaman zul gelir, sabırsızlanırsınız ve her seferinde en azından yaşlılığımı burada geçireyim diye dua edersiniz
    (angesen, 28.05.2007 20:03 ~ 14.12.2007 01:16)
  15. dalyan deltası , köyceğiz gölünü denize bağlayan 12 kilometre uzunluğundaki kanalda doğal olarak yetişen 3 - 5 metrelik sazlıklar ile dünyada bir eşi daha bulunmayan inanılmaz güzellikte bir labirent görünümündedir. dalyan kanalının denize ulaştığı yerde iztuzu plajı bulunur
    dalyan kanalının öbür yakasında kaunos antik kenti bulunur. dalyan - kaunos antik kentinde kaya mezarları vardır. cepheleri tapınak biçiminde oyulmuş olan kaunos kaya mezarları dalyan beldesinin batısındaki dik yamaçlarda yer alır. en görkemli mezarlar krallara ve soylulara ait olanlardır. yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında mezarlar içinde bulunan çanak çömleklerden yapılış tarihinin m.ö. 4 yüzyıl olduğunu göstermektedir.
    dalyan'a 4 km uzaklıktaki çamur banyolarının içindeki termal su romatizmalar, kas yorgunluğu, sinirsel rahatsızlıklar, eklem ve kireçlenme hastalıkları, böbrek ve idrar yolu tedavisinde yararlı oluyor. 39 derece sıcaklığındaki su florür, kükürt, klorür, ve radyoaktif gazlar içermektedir. insanları en az on yaş gençleştirdiğine inanılan çamur banyosu güzellik iksiri olarak ünlenmiştir . 45 dakika vücutta bekletilen çamur, kuruduktan sonra deriyi gerer ve kırışıklıkları yok eder. dustin hoffman, sting gibi pek çok ünlü çamur banyosu için dalyan'a gelmiştir.
    (hepberaber, 23.08.2007 15:52)
  16. çeşme'de de vardır dalyan
    kışın bir eczane
    bir pastane
    bir berber
    bir de gariban ağır hasarlı vardır
    (ağır hasarlı, 06.09.2007 02:17 ~ 02:20)
  17. dalyandaki çamur banyosuna girersiniz altın takılarınız daha parlak, gümüşleriniz bakır rengi çıkar. ayrıca bir de termal havuzu vardır ki, kokusu ile renksiz lağım havuzu gibidir.
    (celibon, 06.09.2007 11:25)
  18. türkiyede ki gördüklerim içinde en güzel tatil mekanı. sakin sessiz. iztuzu kumsalı bir numara. çamur olayını da es geçmemek lazım, çok zevkli.
    (metan, 14.05.2008 11:40 ~ 30.06.2008 17:52)
  19. bir de çeşme'de dalyan vardır. "başka dalyan yok" yazar ama yalandır. buranın denizi enfestir ama onun dışında pek bir şey yok, genelde yazlık.
    (marjane und eudaimonia, 25.07.2008 20:42 ~ 01.12.2008 16:45)
  20. turist profili daha çirkin bir tatil beldemiz olmamıştır.
    %90'ı obez olan turistler çoğunlukla ingiliz, sonralıkla alman ve azınlıkta hollandalı... ama hepsi obez ve cidden seviyesizler.
    bu sebepten balayına gidecek kadınlara tavsiye edilebilir.

sonra gece hayatı çok bumbastik.
    okuyanların çoğu inanmayacaktır, eminim ama dalyan'ın gece hayatında 20-30 yıl öncenin müzikleri çalıyor.
    canlı müzik yapan yerler de öyle... anılar 9 seçkisi çalıyorlar her yerde. akıl alır gibi değil. her akşam 3 barda canlı müzik yapan farklı elemanların ain't no sunshine çalmaları banko. gerçi canlı müziği halen tercih ediyorsunuz çünkü seksenlerin hızlı şarkılarını cd'den çalan yerlerde ingilizler sapıtık oluyor.

dalyan'ın demografik* yapısını kabaca beşe ayırabiliriz:
    1. yabancı turistler
    2. yerli turistler
    3. dalyan'ın yerlileri
    4. dalyan'a istanbul'dan göç edenler
    5. dalyan'a başka yerlerden göç edenler

birinci ve beşinci grup dejenerasyon* kaynağıdır. ama üçüncü grup gerçekten çok sıcak ve samimi.

son olarak alkolün gerçekten ucuz olduğunu belirtmek lazım. çoğu bar ve restoranda büyük bira 4 lira, ordan gerisini hesaplayın işte.
    dere kenarındaki otel ve pansiyonlar çok güzel.

doğası hakkında ise söylenebilecek kelime bulmak bile çok zor. öyle muhteşem bir doğa harikası ki... her metrekaresinde aşık oluyorsun. ayrıca antik kent kaunos tahminimden daha büyük ve daha güzel çıktı.

son olarak plajdan da bahsedelim:
    plaja sabah 8 ile akşam 7 saatleri arasında giriş yapılabiliyor. geri kalan saatlerde caretta carettalara tahsis. plaja bir karayoluyla bir de dereyoluyla ulaşım var. fakat ikisi plajın iki ayrı ucuna götürüyor. tekneyle gidiş dönüş 7 lira, minibüsle 5 lira. tekne daha uzun sürüyor ve ama yolculuk daha güzel tabi.
    haftaiçi karayoluyla gidilen taraf, haftasonları ise tekneyle gidilen taraf tavsiye edilir.
    zira tekneyle gidilen tarafa zırt pırt çevreden turlar geliyor, kalabalık oluyor.
    fakat karayoluyla gidilen taraf da haftasonları halkın ailecek, piknikli izdihamına uğradığından tekne tarafı daha iyi oluyor.
    (oert, 01.08.2008 09:26 ~ 09:28)
  21. bu yaz sevdiceğin peşi sıra sürüklendiğim yer.
    istanbul'dan dalaman havaalanına indim oradan taksiyle dalyan'a geçtim.
    hiç bilmediğim bir yerdi fakat küçük olmasındnan kaynaklı bir rahatlık vardı içimde nasılsa bulurdum onu hemencecik diye.sürpriz olacaktı çünkü orada olacağım belli değildi kesin olarak.
    denize girmek için tekneyle sahile gittiğini biliyordum telefonu kapalıydı yanına almıyordu tek başına olduğu için.
    tekne dolmuşlara binmek için sahile gittim fakat bana 'bu saate dolmuş kalmıyor' denmesiyle başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.sonra dayanamadım tabi 12 gün olmuştu canımı görmeyeli,tekne kiraladım bir tane ve 30 dakika süren bir yolculuk sonrası sahile vardık.
    orada olması için içimden dua ediyordum.
    sahile varınca şezlonglarda ve denize girenlerin arasında bebeğimi aradım.
    sonra kitap okuyan birini gördüm uzaktan ve o zannettim yaklaştım fakat o değildi sonra kafamı sola çevirdim ve bana gülen bir güzellik gördüm...
    evet ta kendisiydi hayatımdı!!!
    kendimi kumlara bıraktım derin bir ohh çekerek!
    sahilde biraz daha oyalandık ve havanın kararmasına yakın zamanlarda tekrar tekneyle dalyan'a döndük.
    teknenin önündeydik ikimiz..sazlıklar,dağlar,kaya mezarlıkları ve ayın ışığı sonra...her şey harikaydı...

dalyan güzel anıların biriktirildiği bir yer artık benim için...
    sevdiğim insanla geçirdiğim güzel günlerin mekanı...
    (umde, 15.08.2008 11:28 ~ 11:29)
  22. iztuzu plajı 2008 yılı itibarıyla, iyi korunmasından ötürü dünyanın en iyi plajları arasında gösterilmiştir.
    (bkz: caretta caretta)
    (kurrubi, 06.01.2009 07:06 ~ 27.06.2009 21:43)
  23. benim memleketim.
    (kurrubi, 27.06.2009 21:43)
  24. elinde kokteylin, sazlıkların kenarında, hafiften çalan müziğin dinlenildiği nadir, güzel ve özel yerlerden biri.
    (rocknrolla, 19.08.2009 05:09)
  25. muğla'nın bana göre akyaka ile birlikte en güzel iki yerinden birisi.iztuzu plajı,caretta caretta kaplumbağalarıyla,sazlıklarıyla ve asimile olmamış yerel halkıyla beni her gidişimde daha da büyüler.son gittiğimde birşeyi tespit ettim sevgili itüsözlük yazar ve okurları.bu yerde yanlış saymadıysam 4 ya da 5 tane karaoke bar var.izmirde bu kadar karaoke bar var mı emin değilim.
    (sturridge, 26.08.2009 20:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil