bilinen türk sanat müziği şarkılarından biridir. muzeyyen senar sıkça söyler.
ne olur güzelim sevsen beni
yar deyip de sinene sarsan beni
bir gün öldüreceksin gibi
en sonunda sen beni
dalgalandım da duruldum
koştum ardından yoruldum
binlerce güzel sevdim de
en son sana vuruldum
yaktın yıktın kül ettin
erittin beni
mecnuna döndürdün
mahvettin beni
aşık gibi sevmezsen
kardeş gibi sev beni
türk sanat müziği dinlemeyen biri için bile anlam ifade edebilen çoğunlukla müzeyyen senar'ın söylediği,nilüferle birlikte söylediklerinde ise daha etkili olabilen şarkı.
bir zamanlar fırtınalar estiren insanın dinginlik halindeki sözleridir.
müzeyyen senarın sesinden dinlemesi mükemmel olan bir şarkı.
(thyme, 06.07.2006 17:43)
''aşık gibi sevmezsen kardeş gibi sev beni'' işte aşık olduğum şarkı sözü, evlenmek ve bir hayat kurmak isterim bu sözlerle...
artık gripin tarafından da coverlanan ve ayrı bir tad veren klasik.
nefis bir duş şarkısıdır.
"en son sana vuruldum" gibi, hoş mu nahoş mu olduğu söylediğin bünyenin iyi niyetine ve takıntılı olup olmamasına göre belirlenebilecek bir cümleye sahip,
müzeyyen senar ve
nilüferden dinlenmesi pek güzel olan şarkı.
(trişka, 24.06.2007 16:04 ~ 16:05)
son günlerde sabah akşam dinlemekten bıkmadığım harika bi parça..insanın hem
müzeyyen senara hem de
nilüferin önünde eğilesi geliyor..
sözleriyle insanı alıp alıp götüren,bitiren şahane bir türk sanat müziği eseri..müzeyyen senar da nilüfer de ayrı ayrı güzel söylerler...
şu sıralar benim de en çok dinlediğim şarkılar arasında...
"aşık gibi sevmezsen kardeş gibi sev beni.."
*
türk sanat müziği parçalarından bir tanesidir.gripin coverlamıştır geçtiğimiz günlere bu parçayı.ve süper bi cover haline gelmiştir öyle ki mp3 playerımda da hakettiği yeri hemen almıştır.
öyle güzel bir şarkı ki bu, gripin den bile dinleniyor. gripin den çok başarılı bir nokta atışına maruz kalmış şarkıdır.
gripin ve gripin menajerlerinin daha fazla albüm satma hevesine alet edilmiş şarkıdır. zira kendi isimlerini taşıyan albümün ilk basımlarında olmayan şarkıyı ikinci basımda albüme koymak ve albümde başka hiçbir değişiklik yapmadan piyasaya çıkarmak bunun apaçık göstergesidir. ilk basımı alan dinleyicilerine de yapılmış bir terbiyesizliktir.
karşısına geçip bu şarkıyı söyleceğim kişiyi arıyorum.. hayat geçiyor..
gripin cover versiyonunda solistin sesinin
izzet altınmeşe gibi dalgalanma yaptığı şarkı
sözleriyle, müziğiyle ve gripin'in yorumuyla güzel bir şarkı.
müslüm gürses tarafından da pek güzel yorumlanmış şarkıdır.
müzeyyen senar'ın yorumladığı bir büyük açtıracak cinstendir acıtır
bazen bir şarkı ne kadar çok anlam taşır , benim için bu şarkıda öyle.aslında varlığından bile haberdar olmadığım bu şarkıyı nilüfer ve müzeyyan senar birlikte söyleyince duydum.hatta seneler oluyor ikisi söylediğinden bu yana.
arabada bu şarkı çalıyor ve bana diyor ki "bu şarkıyı iyi dinle sen benim son aşkımsın." içimden nasıl dalga geçiyorum.diyorum ki içimden tabi: "nasıl da yalancı".
sonra yalan olmadığını görmek ve ara ara bu şarkıyı dinlemek güzel .hatırası olan şarkı bir başka dinleniyor.