arada kalmış kararsız saç şeklidir. saçlar düz olsa ayrı, kıvırcık olsa ayrı muamele görürlerken bu saç çeşiti hiçbir muameleyi beğenmez, ne yaparsanız yapın bildiğini okur. tabi kendi arasında sınıflara da ayrılır, iri dalgalı, çok dalgalı, uçları dalgalı gibi. özellikle saçınız kökten düz gibi uzayıp daha sonra dalgalanıyorsa (yani uçları dalgalıysa) ayvayı yediniz demektir zira saçınızı her kestirdiğinizde uçları toplanacak, uzarken de bukle bukle olacak ve şekle girmeyi reddedecektir.
uzatmaya başlarken feci bir gazla başlayan dalgalı saçlı bünye, uzama evresinde, uzamış halinin murat kekilli gibi olacağını düşünmeye başlar ve bir anda çark edip saçını kazıtabilir, sığırımsı bir saç modelidir, ne bok yediği belli değil ulan. ya kıvırcık ol ya dümdüz ol. hadi şimdi bas git.
her yıkamadan sonra insanı "acaba bu sefer nasıl şekil alıcak" şeklinde düşüncelere sevk eden, hele ki ıslak kafayla yatıldığı zaman ertesi gün insana ayna karşısında çığlık attıran, işine gelince şekle girmeyen, uğraşması zor ve zahmetli, dümdüz saçı tercih ettiğim saç modelidir.
düz yapmaya kalksanız fönle uğraşmak zorunda bırakan, kıvırcık olması içinse duştan sonra aynanın karşısında bi elinizde köpük bi elinizde fön makinesiyle koskoca 1 saatinizi harcayan, hiç bi şey yapmadığınizdaysa erkin koray'a benzemenize yol açan bildiğim en karaktersiz saç türü. dalgalı ne lan? düz olacakmış da olamamış.. evet, saçlarım dalgalı ve herkese "yıkayıp çıkıyorum, özel bişi yapmıyorum. çok mu güzel? ay çok teşekkür ederim, o senin güzelliğin." diye yalan söylüyorum..
düz ve kıvırcık saça oranla daha kullanışlı olan saç tipidir. kendi içinde iri, orta ve küçük dalgalı saç olmak üzere üç gruba ayrılır. mevcut saç sekillendirici aletlerle istenildiği zaman düz, istenildiği zaman kıvırcık şekilde kullanılabilmektedir. şekil vermekte uğraştırmaz insanı. kullanımı kolaydır.
6 sene sonra tekrar kabusum olmayı başarmış saçtır. uzunken mis gibi her yola gelirdi. tek yol vardı zaten. toplamak. şimdi ise öyle mi. jöle, köpük ıvır zıvır... bir de katlı kesim diye bir modeli çıkmış. aman allahım. dalgalı saçın görünümünü güzel yapayım derken daha bir beter ediyorlar adamın saçını.
bu yaştan sonra maymun etti adamı. lanet olsun babamdan gelen dalgalı saç genine. çekemedik annemize. *
en güzel ve kolay şekil alan saç tipidir.kurutma esnasında taranarak kurutulursa düz taramadan kurutulursa dalgalı olan saç tipidir.hatta biraz çaba gösterilip jöle ile bukle bukle saça sahip olunabilir.tabi öncelikle uzun olması en güzel yanıdır.
hiç sevmediğim saç. yahu benim de saçlarım dalgalı sinir oluyorum. bir ton jöle gerekiyor ya da fön. oysa ben düz saç severim. ne güzel bırak gez saçları savura savura. topluyoruz biz de napalım elden gelen bir şey yok.
geçenlerde yapılan bir ankette erkeklerin en seksi bulduğu saç şekli. girileri okudum da herkes şikayetçi... boşuna üzülmeyin. ben de yok ama bence de güzeldir dalgalı saç.
uzun olduğunda harika duran saç. banyodan sonra nemini bir havluyla aldıktan sonra hafifçe köpükleyip kendi halinde kurumaya bırakmak en iyi formüldür. ara sıra da saçlarınızı öne atıp şöyle bir havalandırırsanız daha da güzel olur.