|
|
- (bkz: seninle bir dakika)
- ercan taner'in dakika'ya "dakka" dediğini anlamamızı sağlamış cümledir. hey yavrum hey...... ... .... . .. ..!
- türkiye-isviçre 2006 dünya kupası elemelerinde,türkiye'de oynanan maçta isviçre'nin penaltıdan attığı golle gerçekleşen olay.
- 2002 dünya kupasında kore türkiye maçında böyle birşey olmuştu mesela..dünyanın en hızlı golü rekor kitaplarına girmişti şaban sayesinde..
- ortama henüz dalmış birinin kırdığı bir pottan sonra söylenebilecek söz.ayrıca hatuna yazılma aşamasında,daha konuşmanın başında çuvallamış biri için de söylenebilir:
- bak şimdi,dikkatli ol.
- ne gibi?
- ya kem küm etme kızın karşısında.kendinden emin ol.
- dur,senaryo yazalım...
- ya şimdiden düşün ne konuşacağını da biraz da doğaçlama olsun.kasma kendini.
- tamam eyvallah.
- yavaştan al.işten,güçten bahset.baktın muhabbet iyi gidiyor,"kahve içelim mi?" filan dersin.abartma yanlız.gözlerinin içine dik dik bakacaksın.
- tamam...da,ben çok heyecanlandım şimdi ya.*
- kasma kendini...hadi ben buradayım.sen olaya dal.
- az dur...tamam şimdi iyiyim.gidiyorum.
- selâmetle.
(ortama girer,kızın karşısına geçer)
- merhaba.
- merhaba berkut.
- şeeyyyy...ben var ya...ben.
- evet?
- (ya yoruldum iyice,eve gidip yatayım ben)haa,şey...ben yatmak istiyorum.
- ...
dış ses:dakka bir gol bir.
- - ne zaman buluşuyoruz güzelim?
+ hı! dakka bir gol bir vallahi.(adanus, 31.01.2006 16:16 ~ 16:16)
- ekşi nin ilk sayısında sayı,yıl kısmında yazan, gördüğümde beni benden almış yazı.
"yıl:1 sayı:1 dakka:1 gol:1 fiyatı: 1 ytl / ekşi sözlük haftalık yayın organıdır."(ximxili, 09.09.2006 14:45 ~ 10.09.2006 14:44)
- devlet bahçelinin cumhurbaşkanı seçimlerinde meclise gireceklerini açıklaması üzerine derin hayal kırıklıklarına gark olan emin çölaşan'ın feryadı. güvendiğimiz dağlara kar yağdı diyerek de ifadesini taçlandırmıştır.
(khaki, 27.07.2007 10:27)
- 2002 dünya kupasında hakan şükür ün yaptığı harekettir. fakat geçtiğimiz günlerde hakanın bu rekoru başka bir oyuncu tarafından 8 saniye ile kırılmıştır.
|