|
|
- (bkz: de da for dumbs)
- sitelerindeki karikatürle bizi yaran belki de google kadar faydalı web sitesi.
- kendi adıma çok beğendiğim bir sitedir. yakında da vedenönceveyasonravirgülgelmez.com sitesini de beklemekteyim.
bir de iki hafta önce yiğit özgür'ün bir de/da esprisi vardır ki öldürür adamı. şöyle ki:
azmani bir amca ufak tefek bir elemana yumruğu geçirmektedir:
ufak tefek eleman: oh ne güzel ağzıda dağılıyor..
2. balon ufak tefek eleman: da ayrı..
karikatürü daha komikti ama evet..
- www.dahianlamindakideayriyazilir.com
- bir takım şeylere çok sinirlenmiş yazarlarının yumuşak g yerine şapkalı g kullandıkları site. e oldu mu şimdi?
(bkz: yumusakgninaksaniyukaribakar com)
- amacını takdir ettiğim site. bir de "-de"ler kadar rahatsız edici "-ki"ler vardır ki akıllara zarar. buyrun örnek:
-yarınki kahvaltıda greenwood kardeşler bize eşlik edecekmiş.
anlatılmak istenen yarın yapılacak kahvaltıda iki kardeşin onlara eşlik edeceğidir.
-yarın ki kahvaltıda greenwood kardeşler bize eşlik edecekmiş.
bu güzide cümlemizde de "yarın ki"den sonra bir de virgül koysak "o yarın ki o yarın dırınımnım" şeklinde devam eden bir şiir yazılabilir, gün içinde anlatılmak istenenden çok uzak bir yerlere varılabilir.
hayır bütün yazım kurallarına uyduğumu söyleyemem ama en azından deniyorum, tabiri caizse kıçımı yırtıyorum, neden bu kadar -de ve -ki eklerinin bana battığını da bilmiyorum, neden takıntı haline getirdiğimi de bilmiyorum. yardım istiyorum!
- artık bu siteden sonra da "-da"yı nasıl yazacağını anlamayan olursa pes doğrusu dedirten internet sitesi. yapılan yanlışları da göstermişler, anlatmışlar. daha ne olsun?
- gelen her iletide yanlış yazıldığı taktirde yakın uzak dinlemeden bütün arkadaşlarıma linklemeyi bir vatani görev olarak saydığım ve kendimi her seferinde hakkı devrim gibi hissetmemi sağlayan eli öpülesi internet sitesi.
(bkz: bilmemek ayıp değil öğrenmemek en acısı.)
- basit bir eki ayırmaktan aciz olan, üstelik buna bahane olarak da hızlı yazmayı gösteren organizmaların gözüne gözüne sokulası site.
(olty, 25.04.2007 20:50 ~ 31.05.2007 15:32)
|