belki ilginizi çeker
  1. · yalnız yaşamak
  2. · her şey her yerde
  3. · jack
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · zongul ducks
  8. · halil ibrahim kuzucu
  9. · helin avşar

dağınıklık  

1. dağınık olma durumu..*
    (zeus, 26.11.2004 17:14)
  2. tahammül edilemeyen bir düzensizlik halidir.

özellikle; (bkz: başak burcu)
    (gülümsün, 14.06.2005 00:13)
  3. herkesin sahip olduğu bir alignment desek yeridir. herşeyi kontrol altına alamayacağımıza göre birşeyler dağınık kalacak elbet. sürekli düzenli halde duramayacağına göre bir süre sonra gene dağınık kalacağı da kesin.
    (man on the moon, 14.06.2005 01:16)
  4. sanılanın aksine herşeyin gözönünde olmasından dolayı aranılan şeyin daha rahat bulunmasını sağlayan durumdur.
    (louis cypher, 08.02.2006 00:18 ~ 10.02.2006 19:39)
  5. erkek öğrenci evi nin olmazsa olmazlarından.
    (dna, 21.10.2006 19:57)
  6. herkesin kendine has bir dağınıklık stili vardır ki en önemli nokta da budur. düzenliyken bulunamayan eşyalar o kendine özgü dağınıklık içersinde hemen bulunuverir.

(bkz: bırak dağınık kalsın)
    (bkz: dağınıkken aradığını bulmak)
    (applepie, 21.10.2006 21:23 ~ 22.10.2006 23:39)
  7. annelerin nefret ettiği durum, anne - evlat tartışmalarının çoğunun sebebi.
    (charlienin dorduncu melegi, 19.02.2007 21:51)
  8. yaratıcılığı arttırdığı söylenen bir tür yaşama biçimi. dağınık bir insanım evet. ama idda ediyorum ki düzenli bir insandan çok daha kısa sürede o pembe çorabın eşini bulabilirim. zira dağınıklığınızı çok büyük bir alana yaymıyor ve geniş bir hayal gücüne sahip değilseniz(pembe çorabın buzdolabından çıkması ihtimali gibi) herşey ortalıkta olduğundan aradığınız neyse çok rahat bulabilirsiniz. ama tabii ki (bkz: bence)
    (kazaramistik, 17.10.2007 21:46)
  9. büyük l harfini oluşturacak şekilde yerleştirilmiş iki tane 80*120 masaya sahip olup da üstünde çalışacak boşluk bulamamaktır.

çok çok uzun zamandır ilk kez ölmemeyi diliyorum. şu maket bitsin en azından da onun pisliği kalksın.

allahım, hazır değilim.. hiç değilim.
    (adı yok sırtı var bana dönük, 27.10.2009 00:41)
  10. paradigmadır. kafadakini bilmem ama evdeki/odadaki fiziksel dağınıklık sanıldığı gibi toplayınca geçen bir şey değildir. o oda aynı şekilde -hatta eskisinden daha beter dağılacaksa- zaten ne kadar toplanmış sayılabilir? (bunun tersi de doğrudur: toplu kişinin odası dağıldığında en kısa zamanda adam edilir ve topluluk paradigmasından şaşılmamış olunur.) hayatınız buna göre şekillenir resmen. en çok kullandıklarınızı en çok bulunduğunuz köşenin orada çember halinde dizersiniz. şahsım için odada en çok kullanılan iki nokta:
    - yatak. yatağın başucunda bir sehpa vardır. lazım olabilecek her şey orda üst üstedir. bilgisayar da oraya getirildiği zaman her şey tamamdır. yatağın başucuna oturulmak suretiyle bu noktada saatler geçirilebilir.
    - çalışma masası. çok çalıştığımdan değil de bu masanın stratejik konumu yüzünden... şöyle ki, kitaplık sol, büfe/dolap sağ taraftadır. sandalyenin hemen arkasında yerde ise lazım olabilecek her türlü kitap, defter, kağıt filan çember halinde saçılmıştır. (dağınıklığın da bir adabı var.)
    şimdi bu şekilde yaşamaya alışmış adamın odası toplansa ne olur? bir kere her şey kaybolur! kendisine yaptığı gayrıresmi hatırlatmalar da. zira biz gördükçe hatırlarız ve bilgiyi işlemden geçiririz. kütüphaneden bir ay önce alınmış o kitabı sürekli görmemiz gereklidir ki kapağını açalım. mesela yani.

ki belki de dağınıklık diye bir şey yok. madem evdeki pek çok eşyanın "yer"i yok, ortalıkta gezinince dağınıklık yarattıkları söylenemez. ne de olsa dağınıklık eşyanın yerli yerinde bulunmama haline denmez mi en çok? (aha bu da tanım.) kusura bakmayın, eşyanızın yeri yurdu varsa, ancak çakma dağınık olabilirsiniz.

hem, dağınıklık denen şey sadece derli toplu insanlar için vardır. ha o zaman ben bu kadar şeyi niye yazdım? neyse..
    (meyzen, 16.11.2009 13:43)
  11. tembelliğin sonucudur. " ben bunu yarın yine kullanıcam, bugün kaldırıp yarın çıkarmanın mantığı ne ki " diye düşünen insan davranışıdır. " orası aslında dağınık değil, benim kendime göre bir düzenim var, ben aradığımı buluyorum "dur. anne ile anlaşamama sebebidir. edindiğim tecrübelere göre, bir annenin bir odanın toplu olduğunu düşünme olasılığı, fenerbahçe'nin türkiye kupası'nı alma olasılığı kadar, galatasaray'ın kadıköy'de fenerbahçe'yi yenmesi kadardır. imkansız değil de zor.

(bkz: bana göre süt ona göre çikolata)
    (topalkırkayak, 16.11.2009 13:57)
  12. yaşam biçimidir. kimsenin alanına müdahale edilmiyorsa karışılmamalı, düzeltilmemelidir. özellikle hayat mottosu "bırak dağınık kalsın" olan birine asla müdahale etmeyiniz.
    (banafelsefeyapma, 16.11.2009 14:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil