|
|
- açılımı doğan ve raks olan kaliteli bir multimedya* dükkanı..megavizyon türevi gibi birşey..
- testament'in the gathering albümünde çaldığı, yeryüzündeki en hızlı en ateşleyici şarkıların başında gelen bir eser. hemen ardından gelen down or life ile dinleyen kişi/kişiler vücutlarına 3 doz doping yemiş gibi olurlar. yürüyerek 10 dakikalık mesafe 5 dakikaya iner.
- "d&r" şeklindedir asıl yazılışı. sözlükte "&" işaretinin bir karşılık bulamaması sonucu burada incelenmektedir.
(gxix, 27.05.2006 20:01 ~ 20:02)
- bağdat caddesi'nde bir tanesi yetmez mantığı ile bir tane suadiye'de bir tane erenköy'de bulunan kitap, dergi, dvd, elektronik eşya, oyuncak vs. satan güzel bir mağazadır. kitaplarına etiket yapıştırmaz, siz kitabı bir optik okuyucuya okutursunuz, fiyatını öğrenirsiniz. böylece kitabın arkasında gereksiz bir etiket izi kalmaz. çalışanları genelde çok nazik ve ilgilidirler.
- kendisinden bir tane de caddedekiler yetmezmiş gibi caddebostan kültür merkezi'nin içinde vardır.
- (bkz: kanyon d&r)
- kitap alınmaması gereken mağazalar zinciri.
zira,alkım,kabalcı gibi kitapevleri kredi kartlarına** 12 ye varan sayıda taksit yaparken d n r; "20 ytl üstü alışveriş yaparsanız 2 taksit." "40 üzeri yaparsanız x taksit" gibi şeylerle gelmektedirler önümüze.
d n r club kartı alırsam da %10 indirim yaparlarmış,o zaman da taksit olmazmış hiç.de bi gidin çay koyun.
- tunalı'ya, kuğulu park karşısına altı katlısı açılmış olan mağazadır.
- ucurtma tarafından dinlemeye maruz bırakıldığım süper gaz testament şarkısı.
sözleri:
lies.... broken dreams
dismal past
is there more in life..
should i.. know
ending wars.... ending pain....
ending of mankind is insane
and theres all theres possibilities
some will fail and some will achieve
even though in my youth
i didn't khow but what can i do
and i may not ever see
in my pain my suffering
can not live for the rest of my life
dnr.. do not resuscitate me...
life.... lost unseen
behind the mask
and with open arms will i grasp
open doors... open mind...
ending all the madness i hate
and i may not ever see
in may pain my suffering
dnr... do not resuscitate me.. d..n..r..
wing of sadness.... will
hold my prayers
all this madness.... will
end my fears
contempt in life
conceptualize
wrong or right
the ending of life...
god save me now...
time... end it now
no going back
can you see the light as you pass
ending wars ending pain...
waited all my life to be save
and i will not ever see
all the hate and suffering
dnr.. do not resuscitate me.. d..n..r..
- (bkz: dnr)
- ankara hakkımda kalan güzel anılardan beri. ilk dinlediğimde götüm düşmüş ve bu davulları çalan adam 2. bir lombardo olur demiştim. kapağı incelediğimde 2. değil 1. lombardo olduğunu görerek kahkahalara boğuldum.
- piyasa kitap,cd filan satan piyasa mekanlar zinciri.
- farklı illerdeki mağazalarında aynı ürünü çok farklı fiyatlarla satan... zincir.
- internet sitesinden güvenli ve hızlı online alışveriş yapabileceğiniz bir mağazadır.
http://www.dr.com.tr/
- internet mağazasından dün satın aldığım 3 kitapları tam yirmi dört saatte elime ulaştıran firma.
(bkz: teşekkür etmek)
- 18 ytl lik kulaklığı 35 ytl ye satmaya çalışan kazıkçı mağaza örneği.
- selçuk erdem'in kitaplarının yanına cenk erdem kitaplarını yerleştiren bir şubeye sahip mağaza. nedendir bilemiyorum.
- şu an türkiye çapında tekel olmuş kitap ve müzik dükkanı. pek çok insan pahalılıktan şikayet etsede türkiye geneline bu kadar çok çeşidi sunması hem de taksit imkanları gayet güzeldir. bir de içlerine açılan gloria jeansler ile birlikte gerçekten şık olmuşlardır. ayrıca dnr kart sayesinde pek çok müşteriyi kampanyaları ile mutlu etmişler, kitap kurdu yapmışlardır. ama tabiki son olarak dnr'a rakip olarak dileğimiz türkiye'de virgin megastore görmektir.
- müşterilerine saygılı bir "dükkan." kimine göre müzik market, kimine göre kitapçı. ama her halükarda müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutan, güven kaybetmemek için çabalayan bir mağazalar zinciri. olayın geçtiği yer, ankara'da tunalı hilmi caddesi'ndeki türkiye'nin en büyük d n r mağazası. içeri girdim, reyonda duran haris alexiou'nun sour cherry and bitter orange isimli albümünü aldım. hepsinin üstünde 14.90 ytl yazıyordu, fakat kasada yirmi iki küsur çıktı. olabilir, yanlış etiket basılmıştır, ben "eğer fiyat böyleyse kalsın" dedim. kasiyer ise, birazcık bekleteceğini söyledi kibarca. birini çağırdı ve o kişi cd'mi alıp gitti. bir süre sonra geri döndü, "bir etiket hatası olmuş, kusura bakmayın, size bu fiyattan veriyoruz" dedi. tutanak gibi bir şey yazdılar ve cd'yi bana 14.90'dan verdiler. eve geldiğimde müşteri hizmetlerine, memnuniyetimi belirten bir mail attım. zira övmek hep daha zordur, şikayet maili almaktan sıkılmıştır canları diye. cevap da verdiler, onlar teşekkür ediyorlardı.
o günle aklımdadır d n r hep. çok kişisel ama, bir o kadar da genel bir olay bu yaşadığım. herkese öyle mi davranıyorlar bilinmez tabii, ama niyeyse bir güvenim var d n r'a, o yüzdendir tüm müzik alışverişimi d n r'dan yapışım.(bimekan, 21.03.2008 21:35 ~ 21:37)
- web sitesi çok ağır site. bir şeyler aratıp ileriki sayfaya tıkladığınızda dakikalarca bekletebiliyor.
- arada kültürel biri gibi gidip gezdiğim tükanlar zinciri. paso albümlere bakıyorum. zart pavır hits zurt summer enerji felan. hep alıyomuş gibi yapıyorum elimde gezdiriyorum böyle. sonunda ücra bi köşede çekiveriyorum arka kapaktaki parça listesini.
sonra gelip evde açıyorum frostwire indiriyorum paşalar gibi. oh miss. çok yararlı diyorum, gidin diyorum.
- ürünlerini kontrol etmeden raflara dizen bir mağazalar zinciri. zira, buradan * aynı gün aldığım iki kitabın * * da sayfaları eksik çıkıp kafayı yememe sebep olmuştur. gerçi onların da bir suçu yok, dizgi hatası gibi görünüyor ama kontrol etseler ne çıkar, diğ mı? tamamen benim şanssızlığım da olabilir, bilemiyorum. ya da yazar * burada bana bir şey anlatmaya çalışıyor, bilemedim. kitaplar yarım kaldı yalnız, yanarım yanarım ona yanarım.
- fiyatta en yüksek hizmette en düşük, bar entellerine hitap eden bir oluşum. fuko'nun deliliğin tarihi kitabını alınacak en son yer olması aklımdayken bile, ulan pahalıysa pahalı alayım şurdan da internet kargo margo uğraşmayım dedim, 30 lira civarında falan olduğunu biliyorum kitabın etikete baktım 33 lira peki dedim kasaya ödemeye gittiğimde fiyatlar bugün değişti bu kitap 47 ytl demezler mi ? tamam kalsın dedim suç sizde değil alışveriş yapmaya kalktığım için bende. hiç bir iş yapmıyorsunuz bari oturun da pahalı etiketlerinizi basın kitaplara değilmi ? sonuç olarak idefixten 27 ytl'ye aldım kitabı 4 ytl kargoyla 31 liraya geldi.
edit: @2283339 no ile aynı olayları yaşamışız demek ki isteyince yapılabiliyormuş. bizimkinde ne hacet kitabın fiyatının artması benim suçummuş gibi davranıldı ve özür bile dilenmedi alıyosan al gibi bi hareketler bi tavırlar şubenin ismini veriyorum konya kule site d&r zaten bir adet. karşısında rampalı çarşı gibi bir rakip varken gerek de yoktur.
|