msn messenger yerine kullanılabilen, java tabanlı bir istemci. 7.0'dan önceki msn sürümlerine göre çok kullanışlı olduğu için bir dönem yaygın olarak kullanıldı, hatta hala kullananlar olabilir. ancak 7.0'dan itibaren microsoft msn kullanıcılarına ses, görüntü, titreşim ve göz kırpmalar gibi bir çok yenilik sağladığı halde, dmsn 1706 sürümünden sonra daha fazla geliştirilmedi (gerçi program açılırken "1710 out" diye kırmızı bir yazı çıkıyor ama, ben bütün aramalarıma rağmen bulamadım kendisini), dolayısıyla yeni eklenen temel işlevleri desteklemeyen bir istemci tatmin edicilikten uzak hale geldi. resmi sitesi de, uzunca bir süre kapalı kaldıktan sonra, şu anda "smiley nedir" ayarında soruları cevaplayan hollanda dilinde tek bir sayfadan ibaret (bkz: www.dmsn.nl)" onmousedown="return bkc('626668','+www.dmsn.nl')">www.dmsn.nl).
şu anki msn 7.5 sürümü mess.be ile yontulup msnplus ile zenginleştirildiğinde (ses, dosya, görüntü, titreşim, göz kırpma göndermek gibi temel özellikler dışında) dmsn'nin sahip olduğu birçok özelliğe ve hatta biraz daha fazlasına sahip bir msn istemcisine dönüşebiliyor. her ikisinde de olan bu özelliklere otomatik mesaj, kişisel durumlar, renkler, aynı anda birden fazla msn açabilme (polygamy), reklam olmaması, estetik bir arayüz (hala dmsn'ninki daha hoş görünür bana), iletileri düzeltme ve sansürleme gibi örnekler verilebilir.
tabi burada dmsn'nin hala ms msn'ye konulamamış (belki eklentilerle oluyordur, bilen varsa söylesin) birkaç özelliğinden de bahsetmek gerekiyor. bunlara örnek olarak çeşitli dillerde anında ileti çevirisi (ingilizce, almanca, hollandaca ve *fransızca dilleri arasında birbirine çeviri), iki dmsn kullanıcısı arasında şifreli haberleşme, sizi listesinden çıkaran ya da engelleyen kişileri öğrenme, çevrimdışı olan kişileri ayrı bir grupta toplama (microsoft'a "bunu akıl etmek çok mu zor" diye sorasım gelir hep), karşı tarafın size ileti yazmasına gerek olmadan pencereyi açtığı anda sizin tarafınızda da pencere açılması (yeni sürümlerde *msn istemcisi çevrim içi olan herkesten görüntü resmini otomatik istediği için artık bol miktarda yanlış alarm veriyor), karşı tarafın görüntü resmini kendi bilgisayarınıza kaydedebilme gibi özellikleri sayabiliriz.