daha şarkının başladığını anlayamadan hazırlıksız yakalayan 'yalnız kaldıysan' sözcük öbeğiyle, yaptığım her ne işse bırakıp , kendimi yaşadıklarımla yüzleşmeye sevkeden, adına karşıt bir şekilde beni dünyadan alıkoyan bir pinhani şarkısıdır.sözleri umut verici olsa da yalnızlığın bütün damarlarında aktığını hissettiren bir şarkıda ne kadar umutlanabilir ki insan.
en güzel kalabalık bir ortamda mp3 playerdan veya discmanden dinlenen şarkıdır. etrafınızdaki insanlara bakarsınız, kimse sizi takmıyordur. yalnızsınızdır. zaten yalnızlık da en çok kalabalıkta koymaz mı?
bir sonbahar kadar yalnız, bir kış kadar savunmasız...
yalnız kaldıktan sonra kalkıp pencereden bakarsınız güneş açmış mı, yağmur düşmüş mü diye... herkes gittikten sonra arkanıza dönüp bakarsınız dostunuz kalmış mı, aşkınız solmuş mu diye... sonra, müzik dinleyecek cesareti kendinizde bulduğunuzda, kaldığınız yerden açarsınız müziği... bu şarkı çıkar karşınıza...
"bir sonbahar kadar yalnız, bir kış kadar savunmasız ya da ilkbaharsan, yolun başındaysan"...
vazgeçersiniz yine..
öylesi bir pinhani şarkısıdır..
dinlenmemelidir...
tınısı hem çok tanıdık hem de egzotik diyarlardan gelmiş gibi..'dön bak dünyaya' ile bir vazgeçişin eşiğindeyken tanıştım, sebepsiz yere mutlu etti beni ve ardından yağmurlar boşaldı gözlerimden.. dünyaya baktım ve görmeye deger güzellikler aradı gözlerim, göğün gözlerinden de yağmurlar boşaldı..!
her hüzün periyodunuzda kulaklarınıza sokulan, kalkanları açıp yeniden bazı şeylerin içine girmek için sizin bir resimin kenarlıklarını da olsa çizebileceğinize inandıran, vucüda benzin pompalayan pinhani şarkısı.
insanın içine işleyen pinhani şarkısı. sabah dinlenmesi tavsiye edilmez, akşam şarkısıdır. demlenirken iyi gider. yalnız, bünyede depresif haller, mide bulantısı, ağlama ihtiyacı gibi yan etkilere yol açabilir.
pinhaninin şarkısıdır. insana sözleri ne kadar huzur verici gelsede melankoliktikten diğer şarkıları gibi nasibini almış olan dönüp bakmak eylemini gerçekleştirmeni bi türlü sağlamayan, çok dinlenince sıkıntı veren şarkı.
normalde ölümden korkmam. en azından ölümün kendisinden korkmam. benim tek korkum, eğer ölürsem ve böyle güzel şarkılar yapılırsa onları dinleyemeyecek olmam.
bir şarkı kendi ruhunu insanın içine ancak bu kadar üfleyebilirdi.
en kötü anlarınızda dinlediğinizde umut aşılayan, çok sevimli ama bir o kadar da melankolik şarkı. kesinlikle gündüz şarkısı değil, akşam herkes evine dönerken camdan bakıp dinleyebileceğiniz bir şarkı bence. şehrin onca kalabalığı işgüzarlığı arasında nasıl yalnız ama umutlu olmaya çalıştığınızı hatırlatan bir şarkı. pinhani'yi hiç sevmezdim, hala sevmiyorum, ama bu şarkının yeri ayrı.