belki ilginizi çeker
  1. · flat earth society
  2. · uçak
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · uludağ sözlük
  4. · colin kazım richards
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · ezel
  7. · aklidengegorecelibikavramdir
  8. · 29 eylül 2007 galatasaray beşiktaş maçı
  9. · vodafone telsim reklamları

düz dünya cemiyeti  

1. ingiltere'de kurulmuş, sonradan birleşik amerika'ya taşınmış bir cemiyet (flat earth society). amaçları, dünya'nın düz olduğu gerçeğini insanlara anlatmak ve dünya'nın küre olduğu iddialarını çürütmek.

çok ciddi argümanları var ve ben şahsen etkilendim. kuzey kutbunu merkezinde bulunduran bir tepsidir diyorlar dünya için. tabii ki güneş ve ay da birer tepsidir. yer çekimi diye bir şey yoktur. aşağı doğru ivmelenmemizin sebebi dünya'nın sabit ivmeyle (9.8 m/s^2) yükseliyor olmasıdır. bu genel göreliliğin de desteklediği oldukça sağlam bir iddia. einstein da tam olarak kütle çekimi ile ivmeli hareketin aynı tür hareketler olduğunu söylüyordu.

ancak eksik bulduğum yanları var. uzaydan çekilmiş dünya fotoğraflarını inkar ediyorlar. onlara göre tüm o fotoğraflar özenle işlenmiş aldatmaca fotoğraflar. bu benim için çok fazla, bunu kabul edemem. benim inancım daha çok şu yönde: bence dünyanın etrafında ışığı büken bir kuvvet alanı var. (biliyorsunuz einstein bunun da mümkün olduğunu söylüyor.) bu kuvvet alanı ışığı öyle büküyor ki, uzaydan dünya'ya baktığımızda onu bir küreymiş gibi görüyoruz. bu bükülmenin matematiğini de kurdum, ama buraya sığmayacak kadar uzun.

evet, siz hâlâ dünya'nın küre olduğunu mu düşünüyorsunuz? yapmayın! bu sizce de çok safça değil mi? cemiyetin bir mektubunda dedikleri gibi, lütfen "bilim dininden kurtulun ve yerine aklı koyun."

http://www.theflatearthsociety.org/
    (ali kamber, 06.09.2008 23:00 ~ 23:10)
  2. baş düşmanları ffrf' dir herhalde....

(bkz: freedom from religion foundation)

http://www.ffrf.org

bilimi geçtik zaten.. bilim ne ki..
    (orochimaru, 06.09.2008 23:15 ~ 23:27)
  3. iddiası açıkça bilimsel ve akla uygun olan bir cemiyettir. siyasi topluluklarla kıyaslanması üzücüdür.
    (ali kamber, 06.09.2008 23:18 ~ 23:19)
  4. (bkz: ipse dixit)
    (tembel, 06.09.2008 23:24)
  5. otoritenin değil, azınlığın sesidir bu cemiyet. başlarında bir üstat değil sıradan bir amerikan vatandaşı var. argümanlarının hiçbiri de "ipse dixit" ile başlamıyor gördüğüm kadarıyla.

galileo deyince akan suların durduğunu düşünenler sorgulasın biraz da kendilerini.
    (ali kamber, 06.09.2008 23:26 ~ 23:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil