belki ilginizi çeker
  1. · 1819 tane giri
  2. · sıfatsız
  3. · düz adamın karısı
  4. · sözlükteki karı kocalar
  5. · standart adam
  6. · o hikayedeki mal benim
  7. · çift okeyle düz bitmek
  8. · yağmurda sevgili ile el ele yürümek
  9. · ekşi sözlük te abartıldıkça abartılan konular
  10. · giden bir kadına şiir yazmak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · call of duty modern warfare 2
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · dersim katliamı
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  8. · scratch
  9. · ruffles

düz adam  

1. hakkında öğrenilmek istenen bir çok şey ekşisözlük'te mevcuttur. (bkz: 1819 tane giri)
    (dixi, 06.05.2007 11:10)
  2. ekşisözlüğün son zamanlarda gündemini en çok meşgul eden adamdır.
    neden açıldı o başlık, açılırken bu kadar rağbet göreceği tahmin ediliyor muydu bilinmez ama yazarları baya eğlendirdiği ortadadır.
    (kim olduğum önemli değil, 06.05.2007 11:41)
  3. (bkz: straight)
    (bambuk, 06.05.2007 11:42)
  4. (bkz: standart adam)
    (wondrous, 06.05.2007 11:54)
  5. boylumlamada konusu geçen atraksiyonların bazen kahramanı,bazen figüranı,bazen izleyicisi olan.
    (capslost, 31.05.2007 03:20)
  6. (bkz: simple man)

güzel insanlar aslında.
    (venom, 08.10.2007 23:42)
  7. maç izlerken futbolcuların isimleriyle ilgili espri yapar.bi de bu espriyi duyanların gülmesini bekler ,takdir ister allahın düzü !

ibrahim üzülmez - ibrahim düzülmez

ike shorunmu - çorumluymuş bu

vb vb gibi..
    (kinesis, 01.03.2008 00:42)
  8. + normal adamdır.
    + çan eğrisinin çanıdır, kenarları değildir.
    + kalabalıktır.
    + göbeğini kaşır.
    + saçlarını düz tarar, sağ sol yoktur.
    + yaşı gelince efendi gibi kel olurlar.
    + iki oğlu bir kızı olur evlenince.
    + okul bitti mi koşarak askere gider, master filan yapmaz.
    + ikinci aşkıyla evlenir.
    + gaz-fren-gaz-fren yapan özel halk otobüsü şoförüne bağıran yolcu olursa etrafta yavaşça pısar, siner, kalır. ne şoförü ne yolcuyu destekler.
    + müzik bir bütündür onlar için, radyonun açık olması başlı başına eğlence sebebidir. kanal ayırdetmez.
    + özgeçmişinde yabancı dil bölümünde şu yazar:
    ++ ingilizce (anlama iyi, okuma iyi, konuşma orta)
    ++ almanca (anlama başlangıç, okuma başlangıç, konuşma başlangıç)
    + fasulye sever, çaktırmadan kimyon atar, "olm çok gaz yapıyor lan nasıl yiyorsun?" denmesini bekler içten içe, sorulduğunda atlar :"kimyon atarsan yapmıyor abicim, sen de ne safsın"
    + arabası varsa istanbul ankara arasını kaç saatte yaptığını anlatır düzenli aralıklarla.
    + herşeyi aldığı sabit bir yer vardır, ondan şaşmaz, tüm sevdiklerine de onları bıkmadan önerir: "abicim kıymayı şen kasaptan, bulguru dimyattan, arabayı almanlardan, kızı çerkezlerden alacaksın. bak sonra bana çok dua edersin."
    + herkes onu sevsin ister, birileri sevmediğinde kafaya takar. "abi niye öle diosun ki şimdi" şeklinde...
    + internette linklere çift tıklar.
    + facebook'ta "interested in" kısmına sadece kadın yazmak ister, ama abazan görünmemek için hepsini seçer.
    + 3 kadeh rakı ile limitlidir.
    + içki ona dokunmaz aslında, en azından o öyle sanır.
    + 10 yıllık espri ve fıkraları vardır. "ayıbettin beni kaybettin" der mesela...
    + haftada bir kahveye gider, ayda 1 kez nargile içer.
    + kundurası vardır, sever giymeyi.
    + taksicilerle içten sohbete girer nizami aralıklarla.
    + futbol oynayamaz, ama muhabbetini sever.
    + devleti kurtaracak en az 3 planı vardır yedekli, parti adı duydu mu sırayla okur bunları ezberden şakır şakır.
    + adres soranlara soruyla cevap verir: "beşiktaşa nasıl giderim abi?" => "beşiktaşta nereye gideceksin? yok ona göre tarif edicem."

düzdür abi işte, şeker adamdır, ama düzdür...
    (impala, 16.04.2009 15:30 ~ 15:42)
  9. eurovisionla alakası sadece kazanan şarkıyı dinlemekten ibarettir.''nasıl beğendin mi şarkıyı?''diye sorarsın ''kemanın sesi güzelmiş''der.
    (pırlanta, 17.05.2009 01:32)
  10. risk almayan birey.
    (bkz: çift okeyle düz bitmek)
    (omer, 13.06.2009 17:59)
  11. opera sevmez, sinemaya da recep ivedik izlemeye gider. tuttuğu takımın maçlarını kaçırmaz. güzel kız görünce dayanamaz bakar.
    (you don t goff me, 13.06.2009 18:15)
  12. o hikayedeki mal benim

ayrıca
    umut sarıkaya - sıfatsız
    (eğreti damat, 13.06.2009 18:15)
  13. düz=adam.
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 13.06.2009 18:52)
  14. kitap okuma alışkanlığı varsa klasikleri okur.
    film tercihi genelde siyah-beyaz filmlerden yanadır.
    ateşli bir ideoloji savunucusu değildir, ona göre ters giden bir durum varsa iki laf eder ve yatışır.
    öğrenci iken bu adam; fatura zamanı yaklaşırken iddia oynar ve her seferinde voliyi vuracağına inanır. hep bir umut besler ama hep, inandıramazsınız üst verdiği maçta tek gol dahi atılmadığına..
    kız arkadaşına küfür edildiği zaman; "sen onlara bulaşma" diyerek dönüp kız arkadaşını teselli eder.
    maç günleri heyecanlı olur; fakat hiçbir pozisyonda asla küfür etmez, en fazla "ibneee" der.
    iki birayla öpücüklere boğar karşısındakini, sürekli el kol hareketleriyle sevgisini belli etmeye çalışır.
    kışları baklava dilimli kazaklar giyer.
    memursa bu adam yakalı bir tişörtü vardır, hemen göğsünün üstünde bir cebi olan. ve o cepte de her daim bir sigara paketi taşır.
    evlendiğinde, naifliğinden hiçbir şey eksilmez. akşam eve geldiğinde yemekte ne var diye sormaz, oturur, sessizce yemeğini yer.
    çocuklarına ve karısına gayet nazik davranır, bu adamın evinde otorite annededir. anaerkil bir yaşam süren ailesi ve düz adam yaşamları boyunca gayet mutludur..
    artık yaşlanan düz adam hırkasını sırtına geçirmiş, kitabını almış ve köşesine kurulmuştur. evin bir eşyası gibidir o köşedeki düz adam.
    arada bir gözlüklerinin üstünden size bakar, selam edin te oralardan. hatta selam etmekle yetinmeyin yanına gidip gerçekliğine hayran kalın, severim seni deyip bağrınıza basın.
    canım düz adam, yiğidim düz adam.
    (aşktan da öte seksten de beri, 13.06.2009 19:37 ~ 19:38)
  15. farklılıklara, değişimlere karşıdır. küpe takan erkeği 'top' olarak nitelendirir.
    (toplagelabitoplagel, 23.06.2009 17:35 ~ 17:35)
  16. yemeğini yer suyunu içer, maslov'un ihtiyaçlar hiyerarşisinin alt basamklarını yerine getirir, ama kendini gerçekleştiren bir birey olamaz asla, çünkü düzdür, ne kadar yontarsan yont şekil almaz.
    (illuyanka, 23.06.2009 20:27)
  17. çift şeritli yollarda araba kullanırken hep sağ şeritte ve hızı sabitlenmiş şekilde 80-100'le gider. sol şerite geçmeyi hiçbir zaman düşünmez.
    (toplagelabitoplagel, 21.07.2009 02:48)
  18. (bkz: sözlükteki karı kocalar)
    (bkz: düz adam)
    (bkz: düz adamın karısı)

iki de çocukları olursa the incredibles olacaklar.

düzeltme : düz adamın karısından mesaj geldi. düz adamın karısının kocası düz adam kızmış , yani gerçek hayattaki düz adam kızmış , nedir bunlar böyle demiş. söyle o kendini bilmeze düzeltsin o yazdıklarını demiş , ne o öyle çocuk mocuk yazmış oraya demiş , gelmiyim oraya demiş.
    efenim ben aile içinde dirlik düzenlik olsun huzursuzluk olmasın isteyen bir insanım. dolayısıyla düzeltiyorum ve diyorum ki ; düz adamın karısı , düz adamın karısı değildir. düz adamın karısının düz adamdan çocuk yapmaya niyeti yoktur. hatta düz adamın karısı , düz adamı tanımaz etmez. ne incrediblesi bilader ! `
    (albertkamuvicdanı, 31.07.2009 14:55 ~ 03.08.2009 11:41)
  19. günlük hayatta -çoğu zaman- üzerine rahatça basıp geçilebilen adamdır ama nasıl oluyorsa -genelde- sivri adamdan daha hızlı yükselir düz adamlar. sanırım sürtünme katsayısı sıfıra gittiğinden..
    (stellar wind, 31.07.2009 21:03)
  20. bugünlerde ıssız adamdan daha çok prim yapan adamdır.
    (indrowus, 31.07.2009 21:41)
  21. hoş gelmiş 6. nesil yazar. 4 yıldır tanırım bu adamı. lan ya bak şimdi hatırladım, iibf'nin banklarının önünde oturuyorum bir gün bu geldi kan ter içinde sınava geç kalmış, uyuya kalmış saate bakıyorum 4 olmuş. nasıl taşak geçiyorum ama oha amk saat 9 da ki sınava geç kalınır mı diye. hadi kaldın 9 da ki sınava geç . 4 olmuş saat laa 4. neyse bu yazar arkadaşımız rapor almaya gitti. ben olayı büyüttüm gelen arkadaşlara da anlatıyorum hatta telefon açtım o an orda bulunmayan arkadaşlara lan böyle böyle bir olay var gülün lan diye. işte karma felsefesi o an devreye girdi. çok kötü. bu arada dedim bi gidip bakıyım benim sınav da yarın ama saati kaçta diye. neyse ben hala güle güle sınav saatlerinin olduğu panoya yöneldim. offf dünyalar başıma yıkıldı resmen. benim taşak geçtiğim dakkalarda benim de sınavda olmam gerekiyormuş. o da öğrendi tabi. öğrenmedimiydin hacı yoksa. yok yok bizim ipneler kesin anlatmıştır sana. ben bişey demediydim çünkü. o gün bugündür hiç sınava geç kalmadım. hep bu adam sayesinde. canımsın kankx, sen nbr ya?
    (çıkar şu üstündekileri ne dediğin anlaşılmıyor, 31.07.2009 22:33)
  22. -ilkokulda oyunlara hep sonradan öğretmenin zorlamasıyla katılır.
    -ortaokulda hocadan haksız yere dayak yiyendir.
    -lisede kızların önünde kendisiyle dalga geçilendir.
    -üniversitede sevdiği kızın karşısında 2 kelime edemeyendir.
    -askerde tüm bölüğün ceza yemesine sebep olandır.
    -iş hayatında yapacağı bir bankada gişe memurluğu veya kıytırık bir şirkette muhasebecilik, memurluk gibi küçük bir mevkiidir.
    -arabası renault megane veya fiat linea nın baz modelidir.
    -herkes tarafından sevilir ama sayılmaz, değer verilmez.
    (haarp131, 27.08.2009 22:04 ~ 22:04)
  23. hangi branş dahilinde düz olduğuna bakılarak, iyi yada kötü yakıştırmaların yapılacağı adamdır.

mesela;
    doğru kararları düz mantık alabilen bir insan olabilir.
    asıl düz adam; bunu göz ardı edip, düz olduğu iddia edilen insanı; direkt olarak negatif yargılayandır.
    (secateurs, 21.09.2009 20:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil