dünyayı değiştiremiyorsan dünyanı değiştir   

adana çık aradan

1. gegen die wand'da psikiyatrist tarafından cahit'e* söylenen söz.

basit gibi gözüken lakin özünde derin bir anlam yatan sözdür. kişi eğer dünyadan memnun değilse ve değiştirecek güce sahip değilse dünyasını değiştirmesi durumunda varolan sıkıntılarından kurtulabileceğini anlatır amma velakin kolay değildir er kişi için ne dünyayı ne de dünyasını değiştirmek. mutluluğa giden hangi yol kolay olmuşturki zaten?
    (o s c a r, 24.06.2007 20:42 ~ 20:42)

2. dönekliğin temel ilkeleri..
    (hayatberbat, 24.06.2007 21:05)
  3. etrafındakileri değiştiremiyorsan, bulunduğun yerde mutsuzsan, zaten dünyayı değiştiremeyeceğin için bari kendininkini değiştir de mutluluğuna ulaştır kendini. gerçi dünyayı değiştiremezsin diye bir şey de yok.

yalnız dünyanın tamamında bir değişiklik meydana getirmek istiyorsan, kendinden çok daha fazlasına ihtiyacın var. bunun için hem yetenek, hem ortamın koşullarının uygunluğu, hem de tanrının elinin sana yardım için birkaç dokunuşu gerekir. istenildiği kadar uğraşırsa uğraşılsın, o el istemeden hiçbir değişim meydana gelemiyor. o el sayesinde insanların kendileri farkında olmadan senin için çalışmaları, ortamı hazırlamaları lazım gelir. bu yoldan elde edilmek istenen huzur, kader ve şansla gelir biraz da.

kendi dünyanın değiştirilmesi kısmında bahsedilen iki farklı şey olabilir: bulunduğun ortamdan mutsuzsan, koşullarını değiştir, başka koşullara geç. kendini daha iyi hissedebileceğin koşullara. farklı bir iş, farklı insanlar falan. ama bu da biraz kader işi. diğer taraftan insanın en kolay etkileyebileceyi yer kendi beyni. düşünceleri üzerinde en sözü geçen kişi yine insanın kendisi. bu açıdan bakıldığında mutsuz bulunduğun ortamı kendine "mutluyum ben burda" diyerek yutturabilirsin. ve zaman geçtikçe etrafını kandırırken buna kendin de inanırsın. tabi bu korkunç bir şey olur. ortada bir sen kalmaz, yerine başka biri gelir.

öte yandan ben de çok saçmalıyorum. kişisel gelişim kitabı yazarlarına benzedim. neyse, idare edin artık.
    (sphinks, 24.06.2007 21:10)
  4. dünyayı değiştirmek istiyorsan işe kendi dünyandan başla,zira dünyasını değiştiremeyen dünyayı değiştiremez.
    (adrian, 24.06.2007 21:23)