rte ve
gülü kardeş sanan insanlarla aynı okulda olduğumu anlayınca,otomatikman içine düştüğüm durum.hayatında kırılan tırnağından,terk eden sevgilisinden,ya da efendime söyleyeyim yeni arabasından,düşürdüğü/düşüremediği kızlardan önemli derdi olmayan insanlar yetişiyor.bir yerlerde insanların ne kadar ciddi sıkıntılar çektiğini,açlıktan öldüğünü bilmiyor.
küresel ısınmayı sadece yeni aldığı mink kürkünü giymesine mani olacağı ya da cilt kanseri riskinin artacağı için sallıyor.solaryumda saatlerce yatmayı biliyor ama.
dayatılmış bir düzenin neferi,
american teenage fırtınasının bir yan ürünü,defolu malı olduğunu bilmiyor.kendini meta sanıyor,bedensel hazzı aşk sanıyor,
chpyi sol parti sanıyor filan.(günümüz koşullarında)
bir zamanlar idealleri için dayakla,işkenceyle sürüm sürüm süründürülen insanlar,bugün örgütlerden cukka ettikleri paralarla
maldivlere tatile gidiyor.
yök başkanı diyanet işleri kıvamında
fetva veriyor,ordu siyasetçilik oynuyor,bir yerlerde insanlar durmadan ölüyor ölüyor ölüyor.
sırf insanlar değil,fok balıkları ölüyor,ona da üzülüyorum.kıyılara vuran balıklar.insanın çaresizliği ve gene insanın salaklığı demek çünkü.
düşünce sınırlı bir geviş getirme halini alıyor dünyanın dört bi yanında.ırkçılık diyerek,etnik kimlik diyerek,hatta özgürlük ve demokrasi diyerek birileri birilerinin kanıyla yıkanıyor.
genel bi güvensizlik,kaçınılmaz bir umutsuzluk hakim insanlara.türkiyeyi geçtik, başka ülkelerde insanlar
dismissed ya da ne bileyim
american pie hayatları yaşıyor,onların lükslerini karşılamak için bir yerlerde insanların en doğal haklarından mahrum edildiğini bilmeyerek..
dünyanın gidişatından endişe duyuyorum.bu yazının sonuna kadar kaç kişi gelecek?okuduktan sonra endişeleri artacaklar ya da değişik bakış açıları geliştirecek olanlar var elbette.beni üzen,endişelendirense bu yazının sonuna gelmeden sıkılıp
facebook açacak ya da sol frameden daha eğlenceli bir başlık seçecek olanlar...