belki ilginizi çeker
  1. · vatikan ordusu
  2. · vatikan saldırırsa yapılacaklar
  3. · italyan ordusu
  4. · türk ordusu
  5. · bütün askerleri güzel olan ordular
  6. · age of empires 2 de mükemmel ordu kurmak
  7. · rus ordusu
  8. · dünyanın en kötü ordusu
  9. · ölçülebilir iman gücü
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · zongul ducks
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  8. · donetsk
  9. · frida kahlo

dünyanın en iyi ordusu  

1. cengiz han komutasında moğol ordusudur kanımca. ahmet cevdet paşa, kısası enbiya ve tevarihi hulefaadlı eserinde, bu ordunun 700 bin süvariden oluştuğunu, her askerin iaşesini ve atının bakımını kendisinin yaptığını anlatır.
    (spartacus, 19.04.2007 12:32)
  2. meşhur bir hikayeyi nakletmek istiyorum bu konuda;belki en iyi ordu hakkında bir fikir verebilir...

yavuz sultan selim hân, mısır’ı fethetmek için istanbul’dan yola çıkmıştı. ordu saatlerce bağ ve bahçelik yerlerden geçti. her taraf meyvelikti. tam gebze’ye gelindiği zaman orduya mola verildi.

yavuz sultan selim hân yeniçeri ağasını çağırtıp dedi ki:

- canım bir elma istedi, bana elma bul!

yeniçeri ağası elma aradı bulamadı. geri gelerek arzetti:

- padişahım, bir tek elma dahi bulamadım.

yavuz sultan selim hân ısrar edip dedi ki: “padişahımız hastalanmıştır, hastalığın iyileşmesi elma yemesine bağlıdır. kimde bir tane varsa mükâfatlandırılacaktır.” diye ilân verin.

bu emir yerine getirildi. fakat hiçbir asker elma getiremeyince yavuz sultan selim hân buyurdu ki:

“eğer bir askerimin üstünde halkın bahçelerinden koparılmış bir tek elma çıkmış olsa idi, bu mısır seferinden vaz geçecektim. bunu ordunun ahlâkını tecrübe için yaptım.”

"çünkü zafer yalnız top, tüfek ve kılıçla değil, sahip olunan yüksek ahlâkla kazanılır."
    (luto, 19.04.2007 13:40 ~ 22.04.2007 01:38)
  3. (nigra, 19.04.2007 13:54 ~ 13:55)
  4. vatanının halsiyetini şerefini koruyabilen vatanının değerlerine kayıtsızca bağlanmış ordudur.

(bkz: x, y'yi döver)
    (bkz: z,x'i tokatlar)
    (bkz: çocuk muhabetleri)
    (dream endless, 19.04.2007 13:57)
  5. (melancholic, 19.04.2007 14:04)
  6. (ornitrin, 23.04.2007 00:54)
  7. askerlerin kurşunla değil, yastık ya da çiçeklerle savaşabildiği ordulardır.
    (factotum, 23.04.2007 01:00)
  8. vakt-i zamanında benim yapmış olduğum ordudur efendim.şöyle ki,
    arabia da standart ayarlarla oynanan age of empires 2 the conquerors müsabakasında yapılmıştır bu ordu.rakip mal olunca sizde keyfi bir gelişme stratejisi belirlersiniz.oyun sizin kontrolünüzdedir ki biz buna halk arasında "siki taşağına denk gezmek" de deriz.her neyse efendim, blacksmith gelişmeleri yalanıp yutulmuş 2 grup paladini 1 grup arbalest, 1 grup da hand canoneer la sürekli destekler iseniz dünyanın en güçlü ordusuna sahipsiniz demektir.
    (bkz: age of empires 2 de mükemmel ordu kurmak)

not:arkayada 4 tane trebuchet atın daha güçlü olsun ordunuz.
    (boylumlamatör, 23.04.2007 01:01 ~ 01:02)
  9. (bkz: ordu)
    (avbarisco, 23.04.2007 10:19)
  10. savaş gücü olarak rus ordusu olarak gösterilse de türk askerinde tam anlamıyla yürekten olan "vatan sana canım feda" anlayışı nedeniyle "elbette türk ordusu" cevabını vereceğim soru.
    (phoarbix, 23.12.2007 16:29)
  11. (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 23.12.2007 16:32)
  12. günümüzde en ileri teknolojiye sahip ve bu gücü en iyi şekilde kullanabilen ordudur.inançla bi yere kadar.
    (cursedsw, 23.12.2007 16:36)
  13. (chucky1903, 23.12.2007 16:43)
  14. savaş dediğimiz kavram sadece askeri güçler ve stratejiler arasında olmadığından, en iyi ordu da elbette ki bir turnuva düzenlenip seçilemez, önünde sonunda bir spor değil bu, savaş.aslında en iyi ordu diye bir kavram yoktur, 'dünyanın en güzel annesi kimdir' kadar salak bir tartışma bu.elbette her millet için en iyi ordu kendi devletinin ordusudur (milliyetçiler için konuşuyorum). dünyanın en güçlü ordusu, veya dünyanın bir savaşı hakim bitirebilme olasılığı en yüksek olan devleti kimdir diye bir soru yöneltilirse, bunun cevabı açık zaten.politik olarak zayıf bir ülkenin ise ordusunda ufo'lar bile olsa savaşta pek şansı yoktur gibi geliyor bana.
    (scherzi, 23.12.2007 16:47)
  15. italyan ordusu olamayacağı ayan beyan belli olan ordu.
    (yıllanmış öğrenci, 23.12.2007 17:15)
  16. günümüzde dünyanın en iyi ordusu tartışmasız amerikan ordusudur.
    (bkz: askeri analiz kaynakları)
    (bkz: eksileneceğini bile bile giri girmek)
    (gozlemci, 23.12.2007 17:19)
  17. valla olamayacak bir ordu varsa kesinlikle türk ordusudur.diğer orduları tanımadığımdan yorum yapmam ama türk ordusu ortada.
    (a perfect tool, 23.12.2007 17:22)
  18. zannımca çin ordusudur. amerika, israil, rusya tek tek yeni silahlarını insanlık dışı yöntemlerle garibanlar üstünde denerken çin çonlar sessiz sakin yatırım yapmışlardır ordularına. sürekli tatbikat yapmaktadırlar.
    ama yine de savaş yürek işidir. adamın ciğerinin kocaman olması gerekir. millet aşkı gerekir. din aşkı gerekir. parasız asker olmak gerekir. ölen şehitlerin ardından 'vatan sağolsun' diyebilmektir...
    (drugaddiet, 17.02.2009 16:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil