çok saçma olmakla birlikte güzel geyik yaptıran bir konudur.
"güm güm666" dergisinden ödül alan bateristi bir jazz dinleyicisi dinlese kalp krizi geçirir,"dım tıss caz" dergisine göre en iyi bateristi de bi "teenage rocker"(ne kadar rocker olduğuyla da ilgili tabi) dinlese atilla koç gibi sızar kalır,hangisi daha iyi şimdi?
"en iyi gitarist" "en iyi vokal" "en iyi bassist" "en iyi hoparlör..amfi...pena...prosesor..." diye gidebilir,üzerinde boş boş konuşulması zevklidir ama "en iyi gitarist harun tekin lan!bak konuşmam bi daha senle!batuhan mutlugil diil en iyisi olum!bak anama küfretme!..." diye uzatılması kesinlikle zararlıdır,aman diyim.
dünyanın en iyi davulcusu kesinlikle malatyalı davulcu bedo'dur. kınaların, düğünlerin vazgeçilmezidir. ben böyle bir davulcu daha görmedim, bilmedim. davulun üstüne çıkar çalar, kendi etrafında döner çalar, hatta arada halayın ucuna katılıp halay çekerken çalar. böyle bir manyak.
yoktur böyle biri.öncelikle tarzına göre ayırırsınız davulcular.sonrada en iyi çalanı seçersiniz ama o size göre en iyidir.başkası için bambaşka bir davulcu en iyidir.neye göre kime göre derseniz bu arama tıkanır.çünkü öyle...
çok tutarlı cevaplar verilemeyecek tartışma konusudur çünkü kanımca davulcunun ne kadar iyi çaldığı hayvan gibi teknik oluşuyla, saniyede otuz beat vurmasıyla, duvarda seksen tane bozuk para tutmasıyla değil, dinleyen her davulcunun kendi tarzına hitap edip etmemesiyle alakalıdır. ben mike portnoy'u sevmem, kai hahto'ya taparım, dave lombardodan hiç hazzetmezken derek roddy'e hasta olurum. volkan öktem'i de selamlamadan geçemem mesela. herkesin davulcusu kendine olsun...
solo showlar yapan davulcular ve jazz bateristleri arasında birçok isim söylenebilir bu ünvan için ama rock camiasında tek bir isim vardır oda (bkz: neil peart)