belki ilginizi çeker
  1. · zannedersem tek eksiğiniz yarraktı
  2. · net aleminde en tehlikeli şey anonim bir türktür
  3. · 2 temmuz 2008 tarihli leman kapağı
  4. · fethullah gülen mesihtir
  5. · gelmiş geçmiş en büyük türk fethullah gülen dir
  6. · ya beynim yıkanırsa
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · uludağ sözlük
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · colin kazım richards
  7. · okan bayülgen
  8. · 106 gtı
  9. · komşu

dünyanın en büyük düşünürü fethullah gülen  

sayfa  / 4
  1. (bkz: zannedersem tek eksiğiniz yarraktı)
    edit: başlık başıma..

evet evet,
    başlık başımda duman,
    ilk aşkım ilk heyecan
    kovaladıkça abd'ye kaçan,
    ateş evleri misin? (pardon) ışık evleri misin?
    (sinirliyim ezelden, 23.06.2008 15:54 ~ 08.05.2009 14:40)
  2. öne sürülen düşünce ve anket tadındaki mevzu doğru mudur değil midir bilemem; ama dünyanın en büyük düşünürü olarak belirtilmekle birlikte aslında ortada büyük bir düş ürünü vardır ve yazık ki bu hepimizi böyle meşgul etmektedir... kandırılıyor muyuz ne?
    (sinefilolog, 23.06.2008 16:54)
  3. (panter, 23.06.2008 17:17)
  4. bir zamanlar milliyet ve hürriyetin verdiği linklerle atatürk ün en çok tanınan şahsiyetler anketinde şerın ston un önünde birinci yaptırdıklaırnı unutmuşlar gibi şimdi cemaat oylarıyla anketmi olurmuş gibi riyakarlıklar yapılmaktadır. yaww adam düşünür düşünmez, yapar yapmaz, aday gösterilmiş ve sevenleride bi şekilde kulis yaparak alınlarının akıyla çıkmışlar.
    yöntem aynı yöntem. ama yapanlar farklı olunca neden tu kaka oluyor ben orasını anlayamıyorum. bencede ortada bize has bir tavır var. gereksiz ve haybeden bi uğraş. bu anket kime ne kazandırıyor bilemem ama bizim ülkemizdeki riyakarlar hemen ortaya çıkıyor.

gerçi buduruma riyakarlıktan öte fikri ve eylemsel tutarsızlıkta diyebiliriz. sadece bizim yaptığımız doğru, biz dersek dorğu, biz seçersek doğru, bizim dediğimiz olacak... hayat böyle değil, dünya hiç değil... at gözlüklerinizi vestiyere bıraksaydınız keşke. karakterli ve prensipli fikirlerimiz olmayacak mı bizim. ilk fırsatta eğilip bükülmeyen, dosdoğru...
    (kuzeyde bir yer, 23.06.2008 17:18)
  5. (tayyizemane, 23.06.2008 17:19)
  6. görünce "aşağılık kompleksi sen nelere kadirsin!" diye düşündüğüm sidik yarışı sonucu. anlamsız.
    (ozerk, 23.06.2008 17:19 ~ 17:21)
  7. zaman gazetesi "kardeşim, ankete feto nun adını biz mi koyduk ki gelip bizi suçluyorsunuz? listede adı vardı, bizde duyurduk. zaten kendisi dünya barışı ve dinlerarası diyalog olaylarından dolayı çokca bilinen ve sevilen biriydi, yoksa bizim oylarımızla birinci falan gelmedi" mealinde açıklama yapmış. bu açıklamanın üstüne gediz ırmağı kıyısında oturdum ve -gülmekten- ağladım. hem israil askerleri, hem de fetullah gülen hocaefendi hazretleri için...
    (soyut, 23.06.2008 17:21 ~ 17:23)
  8. (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 23.06.2008 17:24)
  9. (ahmak ı hayal, 23.06.2008 18:03)
  10. bu aynı, alex in şampiyonlar ligindeki en iyi oyuncu olmasını, galatasaray ın avrupa nın en iyi takımı olmasını sağlayan anketlere benziyor. ha şimdi olay şu, hangi x bir ankette en y şey seçilirse, x karşıtı insanların " nassi olur yæææ " larına maruz kalıyor. x sempatizanları da tam tersi bir hareketle " anket bu olm ! avrupada hemde ! " gibi bir savunma tezi sunuyorlar... ( böyle uzar gider )

ne kadar saçma değil mi ? amacımız eleştirmek, iyi niyete inanıyorum ben. ama eleştiri nedir ki diye de sormadan edemiyorum kendime.
    (hubede, 23.06.2008 18:15)
  11. internet sitesinin birinin yaptığı yaşayan en büyük 100 entellektüeli arasından ankette birinci olarak seçilmiş kişidir.

+ aklınız mı yok arkadaşım o kadar ünlü düşünür var...
    - beyfendi biz düşünürdeğil entellektüeldiyoruz. aradaki farkı bilmem anlayabiliyor musunuz?
    +bana laga luga yapma aristovar platovar.. hayret bi şey..
    - beyfendi aklınız mı kıt? " yaşayan " diyoruz..
    + ben anlamam ben de chpinadı gibi bi inat var, bi tarafım şişiyor listeye müslüman biri girince. ha bu arada aristo platogibiler benim yüreğimde yaşıyor.
    -aferim
    (omega, 23.06.2008 18:46 ~ 09.10.2009 01:51)
  12. he deyip geçmemiz gereken durum. karşı çıkınca hoşgörülü çirkefler ortaya çıkıyor.
    (weekend warrior, 23.06.2008 18:56)
  13. ciddiye alınmaması gereken anket sonucu. komik olan , başka bir sonuç çıksa , dikkate alınmayacak anket , gülen birinci olduğu zaman dikkate alınıyor ve eleştiriliyor. yüzlerce , binlerce anket yapılıyor zaten günde , her yerde. hepsini böyle dikkate alsak çekeceğimiz var. bence bu sonuçları alıp da ciddi ciddi üzerine düşünerek , yorumlamak , çözümlemek iki yüzlülük.
    (hplovecraft, 23.06.2008 18:57)
  14. yarışmanın zaman gazetesi tarafından birinci sayfada duyurulmasıyla gidişat bir anda değişmiştir. şakird faktörü olarak açıklayabileceğimiz durum, fethullah gülen'e birinciliği getirmiştir. ilk 10'da orhan pamuk harici gayrimüslim bulunmamaktadır, anlaşılan şakirdler diğer din kardeşlerine de bir kıyak geçmişler.
    (ilelebetmuhalefet, 23.06.2008 18:59)
  15. (sycrone one, 23.06.2008 23:32)
  16. hayret noam chomsky nasıl o kadar alt sıralarda diye düşündürten anket.
    entelektüelin ne olduğunu tekrar değerlendirmek lazım bence anketörler için.
    hatta buyrun ;
    (bkz: entelektüellerin sorumluluğu)
    (bkz: noam chomsky)
    (liselle, 23.06.2008 23:34)
  17. düşünen hali buysa düşünmemiş versiyonunu yüce milletimin nazarına niyaz ederim efendim.
    (zagnem, 23.06.2008 23:39)
  18. - hiştt, feto, ne düşünüyorsun oğlum sen yine?
    + beni dünyanın en büyük düşünürü yapacak bir plan!
    (soyut, 24.06.2008 10:52 ~ 10:52)
  19. ajdarın hakkının yendiği bir anket sonucu ortaya çıkan durum. listeye ajdarımızı koyup bi daha yapsınlar anketi görelim.
    (orada olmayan adam, 24.06.2008 23:39)
  20. 4.sırada orhan pamuk olduğuna göre 1. nin fethullah gülen olması bana garip gelmedi.ikisi de çok önemli insanlar,türkiye aleyhine yapmadıkları kalmadı dünya sever tabi.
    (una furtiva lacrima, 26.06.2008 16:57)
  21. emperyalist güçlerin ülkenin bölünmesi yolunda ne büyük hizmetler verdiğine dair kanıt olarak gösterilebilecek bir durumdur. apo'yu kahraman ilan eden, fethullah'ı da en büyük düşünür olarak neden ilan etmesin ki? düşünmek konusunda haklıdırlar belki ama düşüncenin içeiği de önemli olsa gerek, bazı düşünceler var ki şeytana dahi şapka çıkarttırabilir. ben bu ülkeyi nasıl bölerim, kesemi daha nasıl doldururum diye bu kadar çok düşünürsen, elbette bu ankette birinci sıralara yerleşmen de doğaldır.
    (age of aquarius, 26.06.2008 18:02)
  22. efendim bir defa dünyanın en büyük düşünürü anket ile belirlenmez. yani avrupanın en iyi takımını belirlemek için anket mi yapılıyor? yapılsaydı biz olmaz mıydık? bir düşünürün büyüklüğünü belirlemek için temel alınabilecek ölçütler vardır bir de o ölçütlerin karşılaştırılmasını yapacak uzmanlar vardır. anket ile ancak en popüler düşünür ya da en fanatik taraftar kitlesine sahip olan düşünür belirlenebilir.
    (mr x, 26.06.2008 18:24)
  23. tahminimce cemaatler internet ortamında dahi organize olabilmeyi başarıyorlar . böyle olunca da dünyanın en büyük düşünürü fethullah gülen oluyor .
    (otrivine, 26.06.2008 18:29)
  24. (sageeth, 26.06.2008 18:53)
  25. (ocimen, 26.06.2008 19:04)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil