belki ilginizi çeker
  1. · hukuk
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · prison brake
  4. · aşk
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · babaların garip huyları
  7. · colin kazım richards
  8. · ghost in the shell
  9. · 2008 nba all star hafta sonu

dünyanın adaletli bir yer olmaması  

1. bunu sindirebilen dürüst bünye, belki bir nebze mutlu olabilecektir.
    (sarc, 02.10.2009 20:06)
  2. (crystal, 02.10.2009 20:09)
  3. yanlış bir ideolojiye adaletli olduğunu sandığı için tutunan bireyin hayal kırıklığının dışa vurumudur.
    (secateurs, 02.10.2009 20:12)
  4. adaletin bulunduğu başka bir gezegen arayışına çıkmayı gerektiren düşünce. belki bir yerde su bulunur belki ilkel yaşam formları evrim geçirir ve gelişir. onların dünyası adaletli olur.
    (kugu golu canavari, 02.10.2009 20:13 ~ 20:13)
  5. adaletli olsa ölüm sonrası ebedi yaşama ne gerek kalırdı dedirten,bilinen-görülen -bizzat yaşanılan bu adaletsizliğin kabullenilmediğinde bünyeye zarar veren,bazen intihara kadar sürükleyebilen ideoloji
    (lavinny, 02.10.2009 20:17)
  6. insanların adaleti sadece dilde istemeli ile bir nebze alakalıdır.. belki de değildir fakat adalet tıpkı özgürlük gibi sadece insanların dilinde dolaşan ve kendilerine yontacakları ütopyadır.. belki ütopya da değildir ama insanoğlunun türlü ibnelik peşinde koşması her şeyi alt/üst ediyor..
    (seksek oynayan mafya babası, 02.10.2009 20:19)
  7. şimdi ben okuyorum, jeep ya da mini cooper almak için, caddede benden küçük (yaş olarak) insanlar görüyorum altlarında mini cooper ya da jeep'leri var, şimdi benim okuyup uğraştığım şeyleri bazıları hiçbir şey yapmadan yapabiliyorsa bu dünya adaletsizdir.
    ve evet bu kadar basittir, hiçbir şey ama hiçbir şey eşit değildir ve olmak zorunda da değildir, eşitlik insanın doğasında olmadığı için (sürekli farklı olmayı istemesi gibi) dünya düzeninde de adalet beklenmemelidir.

mutlu olmak, birilerini kıskanmadan rahat rahat kendine bakarak yaşayabilmenin temeli burdan geçer.
    (cornetto, 02.10.2009 20:37)
  8. sana kim dedi adalet var bu dünyada sözünü akıllara getiren yargı.
    (bkz: deli düş)
    (final donemi sozluge takilan mal, 02.10.2009 20:39)
  9. (fular, 02.10.2009 20:40)
  10. - dünya hiç adaletli bir yer diil mahmut
    + nerden çıktı şimdi bu necla
    - bak benim gibi birisi senin gibi bi dallamayı sikliyor olacak iş mi
    + nasıl yani necla
    - sen aceleye mi geldin ne dur bi bakim
    + ayrılalım mı diyorsun
    - ne sandın yarraam
    (selçukdereliseninanannereli, 02.10.2009 20:45)
  11. realitedir.

bunu daha yeni anlamak saçmadır. yeni anladıysanız aklınıza sıçiim
    (antitartaklar, 02.10.2009 21:01)
  12. (slevin, 02.10.2009 21:02)
  13. yüzyılların hatta binyılların klişesi. anladık aminom. adaletsiz evet ne yapılabilir bunu düşünmek gerek veya dünyanın adaletsizliğine sığınmak ne kadar doğrudur ? başarısızlıklarımızı veya başka bir şeylerimizi dünyanın adaletsiz olmasına bağlayarak nereye varmayı düşünüyoruz? "ben napıyım dünya adil bir yer değil" diye sığınma çabasındaki her insanı sikmek istiyorum.
    (benim meskenim dağlardır, 02.10.2009 21:05 ~ 21:05)
  14. (kirve, 02.10.2009 21:07)
  15. adaletin tecellisi için gereken sürecin henüz tamamlanmamış olmasından hasıl olan yanılsamaya ait görüştür.

zaman kavramı konusunda daha geniş düşünün.

hırsız çalar, polis hırsızı yakalar, adliyeye sevk eder, devlet mahkemeye çıkartır ve nihayet hırsız, cezasının infazını doldurur.

bütün bu işlemlerin arasında bile birer süreç var.

dünya dediğin suçun işlendiği yer. mahkemesi beklenir.
    ve unutulmamalıdır ki, küçük davalara küçük mahkemeler, büyük davalara büyük mahkemeler ve adliyeler bakar. (dünya ve ahiret)
    (tek, 02.10.2009 21:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil