|
|
- lütfen içine sıçmayınız diye devam ettirilesi özdeyiş.
edit: fes başıma fes başıma.
- yanlış olduğunu düşündüğüm tespit. çünkü insanlar dünyaya ait olsa bir gün herkes dünyadan ayrılmaz, ölmezdi. fakat dünyanın da insanlara ait olduğunu söyleyemem.
- kızılderili özdeyişi.
- biz yokken o vardı,diyip-inançlara göre değişir- kestirip atılması gereken söz.içine hakikaten de sıçmamalıyız,doğru.
- bitkiler bir anda dünya yüzeyinden yok olsa, insanların yaşamak için 2 saati var. insanlar bir anda dünyadan yok olsa, dünya bütün betonlar, santraller, bilmemnelerden bilmem kaç yüzyıl sonra kurtulup, kendini yenileyebiliyor, anadan doğma olabiliyor. sonuç çıkarılmıştır sanırım.
(ven, 08.08.2007 23:15 ~ 23:16)
- çok yerinde ve doğru olan önerme.
zamanında bu uyarının yanına 'bulmak istediğin gibi bırak' yada ne biliym 'bulduğun gibi bırak' yazılsaydı dünya şu an cillop gibi bişi olurdu.
- ben merkezli, kendini en üstün yaratık olarak gören, her kaynağı canı istediği gibi kullanabileceğini düşünen, diğer canlılara acımayan, aslında ne kadar aciz olduğunu fark etmeyen insan ırkının yok canım diye karşılayacağı cümle. evet, belki duygu seviyesinin gelişmişliği, zeka seviyesiyle özel bir ırktır , ama çok azımız bu seviyeyi doruklarda kullandığımız, çoğumuz ise limitin altında olduğumuz için pek de üstün bir halimiz yoktur. insanlar da sonuçta ekosistemin parçasıdır.
- (bkz: önce biz vardık)
- (bkz: benim sadık yarim kara topraktır)
- "dünya bana göre değildi, ben dünyaya göre değildim!"
demiş bukowski ve hiçbir zaman hiçbir şeye ait kalınmayacağını özetlemiştir.
- yanlış düşünülmüş diye düşündüren söz. tam tersine dünyanın insanlara ait olduğu fikri kafalara sokulursa istenilen sonuca daha fazla ulaşılacağına inanıyorum. fakat ufak bi ayrıntıyı atlamadan yapılmalı tabi. kişiye değil insanlara aittir. herkese aittir. benim hakkım olduğu kadar senin de hakkın vardır onun da hakkı vardır. bence insanlara sorumluluk yükleyen biçimi daha etkili olacaktır. bi de insanlar bi yere bi şeye ait olunca niyeyse onu mümkün mertebe mahvetmekten zevk alıyorlar. mesela bi çalışan adına çalıştığı şirketi, kurumu veya şahsı kendi çıkarı uğruna çok rahat kündeye getirebiliyor. insanoğluna altta kaldığını hissettirmeyeceksin. sorumluluk almayı öğreteceksin. kaçak dövüşüyoruz vesselam.
- "insanlar dünyaya aittir , dünya uzaya aittir. demek ki insan da uzaya aittir. demek ki insan uzaylıdır. o halde uzaylı diye birşey vardır." şeklinde lastik gibi uzatılıp , parmağa dolandırılabilecek bir önerme. o derece.
- insanların "ne kadar paran varsa, dünyaya o kadar hakimsindir." diye değiştirdiği, ne yazık ki kelime öbeğinden öteye gidememiş söz.
- herkezin sonunda dünyada yapılmış bir pamuk götüne tıkanacaktır fazla kurcalamamak en doğrusudur.
|