belki ilginizi çeker
  1. · sanal alemde tanımadığı kişiye kardeş diyen insan
  2. · herkes kardeştir
  3. · filistin de çocuk olmak
  4. · 1 mayısta dinlenecek şarkılar
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 100 opera
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · galatasaray
  8. · cola turka cappuccino
  9. · sabah aç karnına su içmek

dünya halkları kardeştir  

sayfa  / 2
  1. sürekli savunduğum görüş..fakat bu savunma birilerinde ters tepki yaratıyor olsa gerek-ki türk düşmanı ilan ediyorlar beni.
    (close2death, 17.08.2004 21:41)
  2. hayat gerçektir ve gerçekler her zaman için geçerlidir. ayaklar yere basmalı, gözler önündeki perdeler açılmalı ve çılgınlık seviyesindeki hayaller bir kenara bırakılmalıdır. bu lafı söyleyenler genellikle ilk önce bıçak çekenler olmuşlardır.(şerefsiz, neredeyse beni midemden işetiyordu).

(bkz. boş işlerle uğraşmak)
    (hell guardian, 17.08.2004 23:20)
  3. sınırların ve dünyaya gelinen coğrafyanın siyasi anlamda en büyük etken olduğunu düşünen grup tarafından karşı çıkılan durumdur. ne beyrut'lu beyrutta doğmayı seçmiştir, ne ırak'lı ne de türk. kimse de çizmemiştir bu sınırları. 100 metre mesafeden dolayı açlık içinde yaşamayı kimse seçmemiştir. hiç kimse seçmemiştir bir ülkde azınlık olmayı, tıpkı kimsenin çoğunluk olmayı seçemediği gibi. dünya insanlarındır, sınırların değil...
    (sifirdankucuk, 18.08.2004 16:03)
  4. kıyamete kadar olmayacak olan düşünce.temel olarak tamamen yalnış.yahudiler kendilrini tüm ırklardan üstün görür almanlarda öyle.zaten düya üzerinde bi müslüman hristiyan savaşı var.bu savaşın ardında da yahudiler var.
    (eden, 06.10.2004 10:34)
  5. bu bir önermedir, bir barışa çağrıdır, öyle höt diye savunmaya geçmeye gerek yok.
    (invisibleruh, 06.10.2004 15:45)
  6. (bkz: monizm)
    (bkz: monist)
    (fempusay, 02.01.2005 20:53)
  7. (bkz: olsa da yesek)

bi orta dünya vardı, noldu ona ?
    (lefteyenine, 30.05.2007 18:34)
  8. (bkz: @1339411)
    (never walk alone, 30.05.2007 18:40)
  9. uzaylılar saldırmadıkça yanlış olmaya devam edecek önerme.

nasıl ki tüm timsahlar, kediler, maymunlar kardeş değilse, insanlar da kısıtlı kaynakların olduğu bu dünyada kardeş değildir. maalesef akıl ve akılcılık bu konuda insana çok az şey katmıştır.
    (ali kamber, 30.05.2007 18:50)
  10. (bkz: yaşasın halkların kardeşliği)
    (ohannesburger menu, 30.05.2007 19:02)
  11. yalan önermedir.

(bkz: kardeş kardeşi siker mi)

not : sikmek fiili burada mecazi olarak kullanılmıştır. kasıt ensest değil, insanların birbirine zarar vermesidir.
    (damda deli var, 30.05.2007 19:43)
  12. dünya hakları gerçekten kardeştir. kardeşi kardeşe düşüren devletlerdir, dinlerdir.

(bkz: tanrının egemenliği içinizdedir)
    (bkz: lev tolstoy)
    (bkz: anarşizm)
    (mustafamacit, 30.05.2007 19:59 ~ 20:01)
  13. sapına kadar doğru olan önerme.gerçek anlamında bile bakarsak bütün dünya insanları vakti zamanında kıtlık nedeniyle sayısı 2000 lere kadar düşmüş olan bir afrika populasyonundan köken almıştır.(evet homo sapiens türüne ait en düşük populasyon yoğunluğu 2000 dir, 2 değil).daha sonra insanlar din ırk v.s. şeyleri uydurarak üstünlük mücadelesine girmiştir.

ayrıca da mükemmel bir grup yorum parçasıdır.
    (power of the right, 30.05.2007 20:24)
  14. ... bunu bozan kalleştir." diye devam eden slogan.
    (deget, 30.05.2007 20:45)
  15. her kıtasında değişik ülkelere giden ve o kıtada sözü geçen ülkelere ait yerel enstrümanlar kullanılmış, sözü ve müziği grup yorum'a ait olan şaheser.

and dağları’ndan sierralar’dan
    che’nin yürüdüğü patikalardan
    hiç yılmadan yorulmadan savaşan
    küba’dan selam dostlara

beyrut’un harabe sokaklarından
    çocuk yaşta savaşan aslanlarımdan
    “zafer ellerimizdedir” diyen
    filistin’den selam dostlara

bu memleket bizim bu dünya bizim
    hep birlikte güneşin sofrasında
    bir kez daha haykırıyoruz
    savaşan kazanır sonunda

belfast bizimle soluk alıyor
    boby sands’ların göğüs kafesinde
    bir gün özgür doğacak çocuklarımız
    irlanda’dan selam dostlara

şafağın ilk sahibi biz olmuşken
    kopardılar her şeyi ellerimizden
    bir kez daha gürleyecek halklarımız
    sovyetler sovyetler ufukta,
    sovyetler’den selam dostlara

afrika bir gün özgür olacak
    ruanda somali cezayir fas’ta
    açlık yoksulluk elbet son bulacak
    afrika’dan selam dostlara

mao’nun ho amca’nın yürüyüşünde
    kalbimiz sarı nehir’e doğru akıyor
    özgür bir uzak asya durur yakında
    asya’dan selam dostlara

kawa’dan bedrettin’lerden mahir’lere
    sabo’lardan sinan’lardan bugünlere
    sözümüzdür bizim bütün halklara
    gücümüz dünyayı sarsacak

bütün dünya hakları kardeştir
    dil kültür renk değil emek yücedir
    bu dünya bizim onlara kalmayacak
    selam dünya halklarına
    (rutin, 25.08.2007 11:40)
  16. özellikle kıyamet tarihlerinin verildiği şu günlerde daha da önem kazanan dilektir.

gemimiz hep beraber batıyorken, suyumuz ısınmışken, belki de yeni bebeklerimiz olmayacakken. "neden uyanmıyorsunuz artık?" diye sarsmak gerekiyorken bazılarını. daha fazla kandan kaçmak gerekiyorken. malumunuz su bitiyor ve biz hala insanız, vampirleri durdurmak gerek. gerçekleri suratlarına çarpmak gerek. başka başka dillere, farklı renklerde tenlere sahip olmalarına rağmen aynı güzellikte gülümseyen, ağlayan bebeklere sahip olmak gerek... böyle devam etmemek gerek, kendi geleceğini yutan canavarlara dönmemek gerek!
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 06.01.2008 17:40)
  17. deniz gezmiş'in idam sehpasında bile aklından geçirdiği görüş. öleli 35 sene oldu ancak bu hayali tam tersine yönde hızla ilerliyor.
    (phoarbix, 06.01.2008 17:51)
  18. kendini dünya vatandaşı hisseden bünyelerin savunabileceği önerme.
    dünya üzerinde hala birlikte yaşamaya devam ettiğimiz bir sürü dangalak fanatiğe rağmen savunulabilir hali kalmış mıdır diye düşünmeden de edemiyorum.
    (sezenehir, 06.01.2008 17:57)
  19. ırkçı arkadaşlarımızın nedense bir türlü kabullenemediği, daha doğrusu düşünmeyi bile beceremedikleri olay. dünyaya gelirken seçiyor muyuz ben şu ülkede şu ailenin çocuğu olucam, maddi durumumuz şöyle olacak, ırkım şu olacak, boyum da şu kadar olsun... eğer böyleyse bazı insanlar hakkaten ya salak ya da mazoşist olurdu! madem ki ne olacağımızı seçemiyoruz, o halde bu farklılıklarımız neden bizi ayırıyor?
    bence de bütün dünya halkları kardeştir, en azındanb enim kardeşimdir.
    (ananas, 06.01.2008 18:20)
  20. dünya tarihinde atılmış en büyük yalanlardan biri olan sadece umut edilmesi güzel olan görüştür böyle birşeyin gerçekleşebilmesi için dünya üzerindeki halklardan birkaçını kaldırmak işe yarayabilir belki abd israil olabilir mesela gerçi onların içinde de güzahsızlar var ama kurunun yanında yaşta yanar onu da göze almak gerekir.ama bu başarılsa bile yeni abdler yeni israiller türer malum insanoğluyuz açgözlüyüz.yani yine başladığımız yere döndük.böyle birşey gerçekleştirilemez.kendi tezimi kendim çürüttüm ona da dikkat ettim şimdi.neyse yani efendim dünya halkları kardeş değildir
    (oturak şövalyesi, 06.01.2008 22:21)
  21. grup yorum'un; o an hangi halktan bahsediyorsa onun yöresel ezgilerini ve enstrümanlarını kullandığı bir altyapıya sahip olan harikulade acayip şarkıdır.

sürekli altyapı değişikliği yapıyor gibi görünmesi ancak ritimlerin değişmemesi, yalnızca figürlerin değişmesi nedeniyle müzikal anlamda önemli bir şarkı olmasını sağlamaktadır.
    (elpinoras, 26.03.2009 02:18)
  22. "din, kültür, renk değil emek yücedir" diye devam eder..
    (falcon, 26.03.2009 02:24)
  23. tüm dünya halklarının kardeşliğinin en güzel düşüncesi uzayın tüm insanlığın ortak malı sayılmasıdır. lakin arşivlere baktım da ayda amerika bayrağı sallanıyor.korktum.uzaylılar dedim.ya dedim.tüm insanlığı amerika sanarsa.o an işte. anladım ki tüm dünya halkları kardeş değilmiş.çünkü salak bir amerikalı gibi gözükmek istemedim.kendimden biliyorum bir kardeşim var.ona olan hislerim ile dünya'daki halklara olan hislerim hiçte paralel değil.hatta şöyle diyim biliyorum ki diğer dünya halkı kardeşlerimizin de benim hakkım da kinci kötü düşünceleri art niyetleri var.yok diyeceksiniz.umarım diyeceğim.tüm dünya halkları kardeş değildir.tüm dünya halkları insanlardan oluşur ama bu doğrudur.ve insanlar insan gibi yaşamaya hakları vardır doğuştan gelen ve hiç bir şekilde ellerinden alınmaması gereken.ama eminim ki bunun adı 'kardeşlik' değildir. başka bir şeydir her an uydurulunabilincek ve ardından inanılıncak bir kelime olabilir.mühim değil.ama kendi çevremden izlediklerimden okuduklarımdan ve tahmin ettiklerimden - ki bunların hepsi benim beynimin yorumlarıdır.kesinlikle objektif değildir.ve olmaması da güzel bir şeydir.- ötürü asla inanmayacağım şeydir.ama ucuz bir habil kabil benzetmesi de yapmak istemem.çünkü kabil öldürdükten sonra kardeşini, ölene kadar ve büyük ihtimalle sonsuza kadar onun ağırlığını ve suçluluğunu hissetmiştir.oysa günümüzde öyle bir hissiyatın olduğundan bile şüpheliyim.
    (dream endless, 26.03.2009 02:28)
  24. bunu bir de filistin'deki çocuklara, israil'deki askerlere, türkistan'daki uygurlara, cezayirlilere, bulabilirseniz amerika'daki kızılderilielere söyleyin dedirtir. acaba onlar nasıl düşünüyorlar?
    (zaylar, 26.03.2009 02:29)
  25. altına imzamı atabileceğim cümle.evet yüzeysel olarak bakınca olay pek öyle gözükmesede aslında birbirine düşman olan katil devletlerdir.devlet, halklarıda çeşitli afyonlarla uyuşturarak birbirine düşman etmeye çalışır ancak genel olarak insanlık vicdanı tarih boyunca buna müsaade etmemiştir.
    (mokaryus, 26.03.2009 03:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil