belki ilginizi çeker
  1. · 14 mart
  2. · çerkes yerine çerkez demek
  3. · göşenay
  4. · utıj boris
gündem
  1. · prison brake
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · uludağ sözlük
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · bebeğin cinsiyetini beğenmeyip kürtaj yaptırmak
  9. · dalaman belediyesi

dünya çerkes birliği  

1. adige- abhaz (çerkes ) kültürünü koruma iddiasıyla 1991'de kurulan birlik. dünya çerkes diyasporalarından çok sayıda üyesi vardır. türkiye çerkes diyasporasının temsilcisi kabul edilen kafkas dernekleri federasyonu (kaffed) da birliğin üyeleri arasındadır. birlik, kuruluş amacından saptığı ve rusya'nın amaçlarına hizmet ettiği gerekçesi ile çok fazla eleştirilmektedir ki özellikle son 450. yıl olayı ile ilgili olarak birliğin yürüttüğü rus yandaşı politika ile bu eleştiriler karşılık da bulmaktadır. özellikle kafkasya forumu'nun birlikle ilgili eleştirilerine, bu noktada bakmak gerektiğini düşünüyorum: http://www.kafkasyaforumu.org/...

450. yıl ve rusya'ya sözümona gönüllü katılım olayları ile alakalı olarak: (bkz: @3202725)
    (meramise, 10.03.2009 12:49 ~ 08.10.2009 17:16)
  2. sscb sonrası kafkasya'da ortaya çıkan yerel milliyetçi taleplerin ve insiyatiflerin kontrol edilmesi, ayrıca kafkas diasporasıkuruluşlarının da yönlendirilmesi için moskova tarafından 20 mayıs 1991 tarihinde nalçik'te kurulmuştur.

bu örgüt kurulduğundan beri geçen 18 yıllık süreç içerisinde toplanmaktan, tartışmaktan başka hiç bir somut faaliyette bulunmamıştır. moskovatarafından kurulmuş ve moskova tarafından desteklenmekte olan bir kuruluşun, çerkeslerin çıkarları için gerçekten içtenlikle fikir yürütüp bunu faaliyete geçirmesi fikri bana hiç de gerçekçi gelmiyor açıkcası. zaten 18 yıl içerisinde elle tutulur bir faaliyetleri olmaması da bu dediğimi doğruluyor gibi.
    (wueseps, 07.04.2009 18:33 ~ 18:39)
  3. yapılan yeni seçimler neticesinde bu dönem yine rus yanlısı menfaatçi işadamı kadrosunca ve hafıtse muhammed gibi dönek bir şerefsizce yönetileceği açıklanmış saçma sapan, çekesleri temsil etmeyen kuruluş.
    (yınıj, 10.10.2009 14:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil