ayva göbekli darbukalı elektronik türk eseri.
(bkz:
hadise)
ebru gündeş şarkılarının biraz daha tempolusu olan eurovision 2009 şarkısı.
(talen, 01.01.2009 00:28)
eurovisiona fazla bile olan şarkı.
sanki biraz üzerinde çalışılsa daha iyi olacakmış gibi duran şarkı.
tamam gerçeği söylüyorum rezalet gibi...
şu bir gerçek ki
eurovision tam olarak bir şarkı ya da müzik yarışması değil, hadise'nin bu şarkıyla başarılı olma ihtimalinden bu yüzden bahsedebiliriz ancak; yarışma esnasında oradaki kitleyi (ve televizyon başındakileri) coşturabilmeyi başarırsa bişeyler olabilir.. ha, ben
youtube'dan izlerken coştum mu, hayır. boş gözlerle bakıp bitmesini bekledim hatta, ama hoşaftır, anlamıyorumdur belki falan..
böyle anlamsız, üçlemeli şarkı ismi bırakıp eurovision'a katıldığımız bir şarkı daha vardı. hafızaları tazeleyelim;
(bkz:
rimi rimi ley)
kaderleri aynı olmaz umarım.
şarkının sözleri aşağıdaki gibidir.
baby you're perfect for me
you are my gift from heaven
this is the greatest story of all times
we met like in a movie
so meant to last forever
and what you're doing to me
feels so fine
angel i wake up
and live my dreams
endlessly
crazy for you
can you feel the rhythm in my heart
the beats going düm tek tek
always out it like there's no minute
feels like there's no way back
baby i read all answers
in your exotic movements
you are the greatest dancer of all times
you make me feel so special
no one can kiss like you do
as it is your profession
feel so fine
angel i wake up and live my dreams
endlessly
crazy for you
always out it like it no minute
feels like düm tek tek
eurovision'a katılacağımız bir şarkıdan ziyade anaokulu müsamerelerinde yada birinci sınıfta yapılan okuma bayramında miniklerin eğlenip dans etmesi için çalınan bir şarkıymış gibi geldi bana. müziğinde öyle ilginç vay be uğraşılmış denilecek birşey bulamadım. yarışmada kaçıncı oluruz bilmem ama önümüzdeki gençlik ve spor bayramında pek çok gösteriye fon müziği olacağından eminim.
şimdi farkettim klibiyle aynı anda izlemeyince dinlemesi imkansız olan şarkı
hadise'nin kıçıyla mükemmel uyum yakalamış bir eserdir kendisi.
(gentile, 01.01.2009 15:46 ~ 15:48)
http://www.trt.net.tr/...
tanıtımda ki gibi özensiz bir şekilde katılmaz. görsel olarak bir şüphem yok. şarkıya gelecek olursak, müzik olarak kulağa hoş geliyor. ilginç yönü genede eksik olan birşey var hissi uyandırıyor. görücez bakalım. ilk 5'e gireriz herhalde. her zaman ki gibi siyasette karışacaktır yarışmaya, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
kareografileri hazır olmadığından,hadise nin göstermelik dansıyla tam hakkının verilmediği şarkı.
son yıllardaki ingilizce şarkımıza türkçe bir şeyler ekleme hastalığının son göstergesi olan lakin sağlam bir düzenlemeden geçerse ve güzel bir şov hazırlanırsa iş yapabilecek olan şarkı. "hadise'nin poposu" faktörünü unutmamak lazım, evet.
müzik bakımından eurovision'da kazanma ihtimali olan bir şarkı olmasına rağmen, çok şahşahalı bir sahne şovu gerekiyor.sertab erener'in performansının kat kat artmış versiyonu olmalı ki birazcık göz doldursun.tabi burada unutmamamız gereken konu ne kadar göz doldurursa doldursun dış güçlerin bize oy vermesidir.aksi takdirde hadise ağzıyla bütün enstrümanları çalsa, üstüne bir de kuş tutsa,nez'den ,asena'dan kat kat daha iyi kıvırsa da kazanamayız.
eurovision'u bu kadar önemseyen ülkemiz için sıralamada iyi yer kapacağını tahmin ettiğim şarkı. eurovision için fazla aslında. bu yarışmayı bizim için bu kadar önemli yapan ne acep? diye sormaktan alıkoyamıyor insan kendini. beter ötesi şarkılar var. ama kime göre, neye göre derler adama. bana göre yarışmanın izlenebilirite katsayısı bile çok düşük. yıllar önce bi eurovision izlemiştim, ingilizlerin bi şarkısı vardı, dinledim ve lanet ettim dünyaya, o yıldan beri de izlemem etmem eurovision'u.
işlevinden öte, söylene odaklanılacağından pek de önemsenmemesi gereken şarkı. hatun olayı götürecek anlayacağınız.
izlerken şarkıdan ziyade hadisenin pantalonu ne zaman düşecek şeklinde düşündüğüm şarkıdır. hakikatten ya, hadisenin pantalonu ne zaman düşecek?!
orjinal adı 'crazy for you' olan, eurovision 2009 katılım şarkımızdır.sözlerini saymazsak aslında türk müziğini fazlasıyla yansıtan bir şarkıdır.en azından ilk dinleyişte öyle hissettiriyor.
türk müziğini yansıtıp yansıtmamasını, ingilizce olup olmamasını, anlamlı mı anlamlı değil mi tartışmalarını bir kenara koyarsak hadise bu eurovision u kazanır dediğim şarkı. iş bu giriden önce de söylendiği üzere şarkıyı dinlemek bizim için bir şey ifade etmeyebilir amma ve lakin şarkıyı dinlerken bir de hadiseyi izlemek güzel oluyor. avrupa'da beğenecektir. bu şarkı zirveye oynar. pardon hadise zirveye oynar.
televizyona kafa atma müsebbibi.
batı musıkisinde vals ritmi, klasik türk musıkisinde ise semai olarak geçen usül.
(misuf, 01.01.2009 22:21)
bahsi geçen şarkının tarzıyla pek ilgili ve bilgili olmasam da bu şarkının eurovision'da en kötü ihtimalle ilk 5'e girebileceğini söyleyebilirim. nitekim aksansız denebilecek ingilizcesi ile önemli bir avantajı var hadise'nin. ayrıca iyi yapılmış oryantal figürleri avrupalıların ilgisini çekecektir diye düşünüyorum.
ancak şu bir gerçek ki eurovision bir şarkı yarışması olmaktan çıkalı yıllar oldu.
castin timbırleyk'i getirip çıkarsan sahneye bir şey değişmeyecek, herkes komşusuna, eşine dostuna verecek; türkün türkten başka dostu yok denecek, hoop ertesi yıl aynı terane.
bu açıdan kimse birincilik beklemesin. 1990'da
insieme 1992'nin, 1995'te
nocturne'nin, kısacası iyi şarkıların başarılı olduğu dönemler bitti artık. he bizim şarkı iyi mi dersen değil derim ama işin içine
hadise girince...
tam olarak şöyle bir şeydir;
(bkz:
mms://212.156.63.218/...)" onmousedown="return bkc('2905180','+mms%3A%2F%2F212.156.63.218%2Ficerikyonetimsistemimedya%2Fvideo%2F2009%2F01%2F01%2F167b3412-b50b-43c9-9eab-1eb3ca87dd62.wmv')">mms://212.156.63.218/icerikyonetimsistemimedya/video/2009/01/01/167b3412-b50b-43c9-9eab-1eb3ca87dd62.wmv)
geçen seneki yarışmadan sonra sıralamaya hadise'nin vücudunun etkisiyle girebilecek şarkıdır. yoksa bir şarkı olarak çok başarısız.