uçak düşene kadar fikrinin değiştirmesi muhtemel birey.
(bkz:
kararsızlık)
(bkz:
göte giren şemsiyenin açılmaması)
(lapsus, 22.03.2005 15:47 ~ 15:55)
o uçaktaki pekçok insan gibi az sonra ölecek olan bir kişidir.
uçağın düşeceğini anladığı andan itibaren artık ateist olmayan kişi (bkz:
göt korkusu)
iki gram aklı olan her ateist zaten ölümüne 1,5 dakika kala okuyacağı duanın kabul olmayacağını bilir. zaten ateistin, öteki dünya olarak adlandırılan, ölüm sonrasından korkusu yoktur, zira olsa zaten başta ateist olmaz.
ölmeyip daha garip yerlerde bulunma ihtimali olan şahsiyettir.
(bkz:
lost)
"yeni
maceralar beni bekliyor olmalı. bakalım böcek olup hangi dala konucam, hangi ota gübre olucam." gibi düşüncelere sahip olcak kişi
(nora lee, 12.01.2007 22:31 ~ 14.05.2007 18:43)
düşmekte olan uçağın kader yüzünden değil ama teknik bir nedenden dolayı düşmekte olduğunu bilendir. olaylara açıklama getirirken bilimi baz alır. üç kulfu bir elhamın durmuş bir motora faydasının olacağına inanmaz. biraz sonra elektriklerin kesileceğini ve ebedi uykusuna dalacağını bilir. korkmaz mı? elbette korkar. o da etten kemiktendir ve ilk kez ölecektir. ateistler ölümden bilinmezlikten dolayı korkar. bilinmeyen bir aleme gideceği için değil.
uçağın teknik bir arıza sonucu düştüğünden haberi olan inançlı insandan bu yönde bir farkı olmayandır. dua etmenin bozuk motora bir faydası olmadığı gibi ölen insana da (somut olarak) bir faydası yoktur, herkes bunun bilincindedir. fakat cenazelerde de dua edilir nedense... gizli
necromancerlara dikkat!!!
hem,
ateist hep bilimsel düşünür fikri nerden geliyor? aralarında "yok tanrı falan, kandırıyolar oğlum sizi, ehehe" diyen tipler de var(ki tanıyorum böyle bir tane)!
iç sesleri kafayı yemiş olan insandır;
-bak şu şeytanın işine!
+lan ne diyom ben inanmam ki?
-tanrım bana yardım et!
+lan, lan nooluyo?
-eşhed...
+hayııır!
"hede esnasında hödöde bulunan müslüman" şeklinde bir başlık açılsa olanca eforuyla girileri kötüleyip "biraz saygı, demokratik olun, insanların kutsalıyla dalga geçmeyin." şeklinde çemkirecek insanların komik olduklarını sanıp geyik malzemesi yaptıkları ateisttir. düşmekte olan uçaktaki herhangi bir insandır.
(bkz:
gerizekalı başlık açıyorum ilgi çekiyorum ekolü)
(bkz: inandığıma inanmayana bok atıyorum ilgi çekiyorum ekolü)
bu tip biri hafiften, kızıldenizde hz. musa'nın açtığı yoldan giderken, yoln bir anda kapanması ile suların altında kalan firavun tipine mi benziyor ne... yani o da böyle secdeye varmış bir vaziyette bulundu ya uzun zamandan sonra...
sonsuza kadar yaşama isteği içindeki bencil bir ateistse bu şahıs, günümüz "ölümden sonra yaşam" içeren dinlere inananlar gibi, o zaman zaten hayırsızdır. ha "eşhedü" demiş, ha "isa beni kollarına" al, ha "odin sana geliyorum" demiş. farkı nedir? "bana 80 yıl yetmedi, biraz sonsuzluğa doğru uzanayım" demek istenir.
ölüm bir gerçekse kabullenmek lazım, korkmamak lazım.
cami vaizlerine "en ateist kişi bile zor durumda kaldığında hede hödö yapar" diye malzeme olmuş ve olmaya devam edecek insandır.
bi kaç dakika sonra öleceğinin farkında olan her insanla aynı duyguları taşır.
ha bide ateistlerin antenleri vardır kulaklarının arkasında renkleride yeşildir.
(bkz:
ateistlere uzaylı muamelesi yapmak)
allah korusun ölebilir. pilot gövde üstü suya inmeyi denerse kurtulabilir de.
son dua etme gibi bir derdi ya da zaman kaybı olmayan zat.
önündeki sudokuyu çözmeye devam eder.
inançlı olanların uçağın teknik bir sebeple düşmekte olduğunu akıl edemediklerini zanneden ve kader kavramının ne olduğunu haliyle kavrayamamış olandır.
bir de bilinmezlik mevzuu vardır ki dillere destandır.bilinmeyecek ne var bilimsel arkadaşım,çürüyüp toprak olacaksın olay budur.
kendi kendine şunları da sorabilir. sadece alternatif;
+ kaç kez dua ile son dakikada ölümden dönen olmuştur ki?
+ kaç kez son duasında müslüman olup cennete gitme çabasında olanlar vardır ki?
+ kaç kez merhamet istedim ki ben tanrıdan?
+ beni kurtarsa dahi, diğer kendisine inananlara haksızlık etmiş olmaz mı?
+ ve neden benim canımı almak için uçağı seçmiştir? bildiğin gibi çarpsa ya?
+ şimdiye dek benim için ne yapmış ki, şimdiden sonra yapacak?
alternatifler çoğaltılabilir.
(god, 04.10.2008 01:00 ~ 10.04.2009 23:40)