görseller
düşük zekalıların dindar olması 

belki ilginizi çeker
  1. · ateistlerin zeka seviyesi düşüktür
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · ezel
  5. · colin kazım richards
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  8. · sözlüğün entelektüelitesi
  9. · brezilya atasözleri

düşük zekalıların dindar olması  

1. (misstick, 17.02.2009 13:18 ~ 13:21)
  2. (fil abbasi, 17.02.2009 13:27)
  3. sürekli yapılan genelleme edebiyatına yeni bir örnek.

lütfen bırakalım bu genellemeleri. aptalca şeyler yazacağımıza daha doğru ve güzel şeyler yazalım.
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 17.02.2009 13:30)
  4. götünden tespit uydurmanın bir diğer örneği. bu nasıl bir genellemedir? bundan sonra camiden çıkan bütün insanlara "gerizekalı şimdi buradan çıkacak, ayakkabısını bulamayacak, zeka yok bunlarda zeka" diye bakacağım. barlarda, clublarda eğlenmekten ve hatun ya da paralı erkek düşürme merakından okuluna bile gitmeyen, derslerden bihaber olan gençlere, içki içip de sarhoşluktan yürüyemeyen ve "tüm bunların yanında" (altını çizerek söylüyorum bunlarla birlikte; gençler örneği ve sarhoş örneği ile birlikte) dine bir gram inancı olmadığından ötürü hava yapanlara ise gıpta ile bakacağım. "helal olsun lan herif ayakta duramıyo, mallıktan birazdan evinin yolunu bulamayacak ama olsun en yüksek iq onda. yürü be hacı be, kim tutar seni" diyeceğim.

not: eğlenen gençlere, alkol alan insanlara bir laf etmiyorum bunun yanında bir de böyle boktan tespiti savunup, dine inanmıyorum ve en zeki benim tespitleriyle dolaşanlara söylüyorum.

(yoksa biz de genciz, biz de eğleniyoruz lan)
    (aglayankekin kankası, 17.02.2009 13:39 ~ 13.05.2009 02:04)
  5. zaman gazetesinin neden sudoku eki vermediğini anlamamı sağlayan olay.
    (selçukdereliseninanannereli, 17.02.2009 13:39 ~ 13:40)
  6. zeka çeşitleri artık pedagoji kitaplarına girebilecek kadar incelenmiş ve doğruluğu kanıtlanmış olarak 7 çeşittir.bunlar(isimleri bazı kaynaklarda farklı yazılsa da):
    -görsel
    -mantıksal
    -sözsel
    -bedensel
    -müziksel
    -sosyal
    -içsel
    -doğasal' dır.
    zekamız bize verilen genetik mirasımızdır. belli bir yaşa kadar ve belli bir ölçüde gelişebilir.eğer burada bahsedilen "zeka" akıl ise ki o zaman başlığın değişmesi gerekir. akıl bir yetenektir ve geliştirilebilir. bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir.
    genel olarak zekanın 12 yaşına kadar hızla geliştiği sonra
    gelişme hızının yavaşlayarak 20 yaşına kadar sürdüğü, orta yaşlarda ise zeka seviyesinin sabit kaldığı kabul edilir. zeka hayvanlarda da vardır. hayvanlarda zeka bir nevi içgüdüsel olaydır.
    zeka, bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. bir müzik bestecisi kendi duygusal yapısının içersinde en karışık eserleri aklıyla değil zekası sayesinde oluşturur.
    biz bu kişilere 'müzik dehası' diyoruz. ancak bu müzik dehaları en basit bir matematik problemini bile çözemeyebilirler.
    (kazulet, 17.02.2009 13:48 ~ 13:54)
  7. -aaaaaaaah ah rahmetli çok iyi insandı

*evet evet herşeye inanırdı garibim saftıda biraz

-olsun olum çok zeki sayılmazdı ama istatistiklere göre kesin cennetlikmiş

*essahmı diyon lan?
    (ne uzunu ne kalını makbulu içinde kalanı, 17.02.2009 15:29)
  8. tanıdığım insnalara göre doğru bir önermedir...bir dindarla konuşmaya başladım
    - uzayda ezan okunduğu kanıtlanmışken nasıla ateistsin dedi bana...( uzayda ses asla çıkmaz. ses maddelerin arasından akan onları titreştiren dalgasal hareketlerdir. uzayda madde olmadığı için ses de çıkmaz)

-kızıldeniz ikiye ayrıldıktan sonra mısır askerleri imana gelmiş ve kelimei şaadet getirmiştir ( bu kızıldenizi yarma olayı (!) isadan önce birkaç yüz yıl önce oluyor yani müslümanlıktan 1000 sene önce)

-isa ölürken kelime i şaadet getirmişti ( isa islamdan 600 sene önce yaşadı.)

-incil değiştirilmiştir ( hani allahın gücü herşeye yeterdi ? bir kitabı bile koruyamıyor mu ? )

aynı zamanda görücü usülü evlenme , savaşmanın ve cihat etmenin doğru olduğuna inanan , erkek yapar kız yapmaz diyen bir sürü dindar da tanıdım...

bu arada düşük zekalıların dindar olması ile dindarların düşük zekalı olması birbirindne farklıdır. tanıdığım tüm düşük zekalılar dindardır fakat tanıdığım tüm dindarlar düşük zekalı değildir.
    (dedimvekaçtım, 17.02.2009 16:14 ~ 16.06.2009 12:07)
  9. -ünlü bir düşünür, "ınsan ancak anladığı şeyleri duyar" demişti. konuyla ne ilgisi var bilmiyorum ama bende bir dinciyim. böyle aşırı olanlarından. böyle çok aşırı hatta.

edit: bak istanbul' da ezan okunuyor gördün mü? allah' ım sana geliyorum...
    (sonra yazsam olmaz mi, 24.02.2009 05:40 ~ 06:39)
  10. (bkz: leonhard paul euler)

(bkz: http://en.wikipedia.org/...)

4. paragrafı okuyun lütfen.
    (annem bana git ekmek al dedi, 08.03.2009 19:31)
  11. birşeyler için çaba, emek sarfetmek yerine herşeyi ama herşeyi kılını bile kıpırdatmadan ilahi güce havale edenler. örneğin ahsen unakıtan ın beyi doktor, klinik araştırma yapmak yerine rüyaya yatıp amerika da kalp kliniği çıkarması...
    tabi yersen!
    (ağustos, 08.03.2009 19:48)
  12. on numara tespit.

ulan düşük filan ortada hiç değilse bir zeka söz konusu. dindar olsun olmasın, ateist olsun olmasın bazılarında zekadan eser yok anasını satıyım.

birilerinin inancına, dindarlığına ya da inançsızlığına bok atanlar yok mu, götsünüz lan göt. bu tür şeyleri sorgulayış şeklinize sıçayım sizin.
    (ev yapımı domates sosu, 08.03.2009 19:53)
  13. (kremberiz, 08.03.2009 20:11)
  14. eğer düşük zekalı klasik bi kemalist mantığıyla hareket etseydim "lan olm bak einstein da dindar buna ne diyeceksin" derdim.haklı da olurdum ama bu sorunun asıl cevabı bu olmazdı.bildiğin saçmalıktır bu önerme.o yüzden saçma bir cevabı bile haketmez.
    (elkas mirza, 15.11.2009 01:00)
  15. kendi çemberinin dışına çıkamayan,beynine sınırlar çizmiş,önyargılı bir insan saçması.
    (tek şahidi kör olan masum sanık, 28.11.2009 19:51)
  16. (bkz: trolling)
    (böbelere bolon, 28.11.2009 19:53 ~ 19:53)
  17. (bkz: bugün ilgi çekmek için ne maymunluk yaptın)

aptallığın temelinde yatanları irdelemeden ortaya atılmış yargı.

karşılaştırınız :

a - bir genç düşünüyorum, genç olmanın hayalperestliğinden yoksun, enerji eksikliğini örtmek için sürekli kendini farklılaştırma çabası içinde yitip giden, yarım bilgiyle aydınlık taslayan, sırf "bu böyle değil" diyebilmek için "bu böyle değil" diyen, hep mış gibi yapan ve hep eksikliğini bir şeylerle örten biri. bernard russel okumadan, onun alıntılarıyla konuşan, evrimin hücre seviyesindeki kimyasını anlayamadan evrimi savunan, böyle yarım yamalak biri. taraf olmak için taraf olan, sırf dinin olumsuz yanlarından, okumadığı bir kitabı yerden yere vuran.

b - bir başka genç düşünüyorum. arapça, farsça, ibranice, aramice bilen biri. bir yandan kasıp, evrimin doğasını anlamaya çalışan biri. kutsal kitapları yalayıp yutmuş, ek olarak tüm yorumları okumuş biri olsun mesela. erken dönem hristiyanlığındaki farklı yorumlara ilgi duysun bu adam, gnostik döneme ait ne varsa okusun. kutsal kitapları, ya da onları anlatan yazıları, orjinal dillerinde okusun. bir şekilde, bilimsel olsun ya da olmasın, yazılanlardaki manayı çıkarmaya çalışsın bu kişi. inandığı şeye kendini verip, onun manasını anlamaya hayatını adasın.

ne bileyim aklıma geldi.
    (skuba, 28.11.2009 20:27 ~ 20:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil