artık konuşulmayan bir geyik haline gelmiştir bu konu, yok derinin altına su geçmezmiş, miş miş, deri 7 tabakadan oluşur ve dövme 2. tabakaya yapılır, derinin altına çatır çatır su iner, hem inmezse ne olur diye düşünüldü mü hiç ? ayrıca inanç kişi ile alakalıdır, dövme yaptırdığı için herhangi bir sonuca varılmamalıdır.
bilen bilmeyen herkese sorduğum sorudur. başlangıçta 'anaaa cayır cayır yanarmıyım yani' die panik yapmışlığım bile vardır. sonrasında bu konu üzerinde yoğun araştırmalar beni zaman zaman çelişkiye düşürmüştür.
sonuç: konuştuğum ilahiyatçılar, hocalar ve doktorlardan sonra öğrendimki, yaptıran cehennemi boylamıyor, abdest olayını engellemiyor, ama allah ın verdiği vucüda acı çektirdiğiniz için dini açıdan mekruh oluyor.
-abi çatala hollanda lalesi dövmesi yaptırdım, bakcan mı?
+olm dövme yaptırmak günah lan. hele çatala çok günah. çatal demişken sol elle yemek yeme sakın. o da günah.
-abi desene ben sıçmışım o zaman.
+sıçmak demişken, tuvalet kağıdı da haramdır.
dövme yaptırmak eğer bir günah sebebiyse; derinin altına su geçmemesi, abdestin kabul olmaması gibi nedenlerden değil insanın kendine acı çektirmesi nedeniyle günahtır. ayrıca yaptıranlar bilir dövme yapıldıktan sonra derinin su geçirmemesi için üzerine sürülen bir jel söz konusudur ki bu da cenabetlik konusundaki tartışmaların gereksiz olduğunu gayet güzel açıklamaktadır. dövmenin gusle* ve abdeste engel olmadığı diyanet işleri başkanlığınca da açıklanmıştır.
hiç sonu gelmeyecek bir yurdum geyiğidir.elalemin günahıyla uğraşılmasını seven bireylerin laf olsun torba dolsun diye girilen dialoglardır.nesimi nin sözlerini hatırlatır."günah benim kime ne."tesadüf nesimi de derisi yüzülerek öldürülen bir insandı nihayetinde.ne alaka olsada çağrışım yapmaktadır.
eğer dövme yaptıran kişi erkekse ve henüz askere gitmemişse günahtır, şöyle k insanın kendi kendine zarar vermesi günahtır dövme zarar mıdır? hayır psikolojik olarak kendinizi iyi hissetmenize olanak sağlıyorsa dövme yararlıdır, peki zarar nedir dediğinizi duyar gibiyim zarar şuradadır; askere o dövme ile giderseniz askerlik süresince biraz hor görüleceğiniz, dışlanacağınız, belki dayak yiyeceğiniz için bunu bile bile dövme yaptırmak mazoşistliktir ve bu günahtır.
kesinlikle kişinin vereceği hür irade ile alakalı bir olaydır; yapana da yapmayana da karışmak giydiği pantolona karışmaktan farksızdır.
gel gelelim eleştirenlerin psikolojisine; efendim şöyle bir bakıyorum kimler eleştiriyor diye ?
eleştirmenlerimiz; rock konserinde bulunan arkadaşların yaptığı hareketi ''hakaret'' olarak algılıyorlar ?, ondan sonra ''bindirilmiş kıta'' vardı hatırlarsanız ?, bir üniversite de bakanı ıslıklayanlar ''çağın gerisinde'' kalmışlardı hani ? ha bir de döner yerken ekonominin harika gittiği ülkede ''harç'' mevzusu vardı değil mi ? bitmek bilmez örnekler silsilesi devam eder de hepsinin ne gibi bir ortak noktası var diye bakıyorum ? kardeşim bu gençler boyun eğmeyen; soran, sorgulayan çağdaş bir gençlik yahu.
kulp takmazsak, nasıl kendine olan güvenini kaybettireceğiz biz gençlerin ?
geçici dövme derinin üzerinde kaldığından, deri abdest sırasında suyla temas edemez. abdest geçersiz olur.
ancak kalıcı dövmede böyle birşey yoktur. kalıcı dövme derinin en az 3 kat altına girer. ve suyla teması sağlanır abdest sırasında. ayrıca eğer kendine acı çektirmek sebebiyle günah olduğunu düşünen varsa ağda yapmanında günah olduğunu düşünüyordur.
-kısacası geçici dövmede abdest alamazsınız, kalıcı dövmede abdest alabilirsiniz.