gripin'in kendi ismini taşıyan albümünden
böyle kahpedir dünya adlı şarkısında geçen bir söz.
gittim. uğrunda dünyalara savaş açtığım kadını bırakıp gittim. ayrılık anı, geriye doğru son defa bir bakıp '' seni seviyorum '' deme cesaretini göstermeyip, gittim. ağlamak hiç bu kadar güzel gelmemişti. acı ve tarif edilemeyen sadistçe bir zevk. adını bilmediğim, ojelerinin rengine dikkat etmediğim kadınlara sarıldım duygusuzca. uslanmadım. utandım. unutmadım. ellerini tuttuğum her saniye, bir yıl daha gençleştiğimi.. lan! dertlerim ve ben. yine geldiler işte. soru işaretlerim? cevabını her zaman bildiğim bu soru, beni hiç zorlamadı bu defa. kahpe olan kim? dünya mı? ben mi?
kanımın ve gözyaşımın son damlasına kadar sevdim onu. o güzel ve saf duygular karşısında nasıl da sattım ruhumu? bilmiyorum. oysa onu nasıl sevdiğimi anlatacak kelime bulamazken, bu yitiklik neden? içimdeki bütün aşkını boşaltıp, yerine her zaman bayağı olduğunu bildiğim objelerle doldurmam neden? sattım ruhumu evet.'' e be salak neden bıraktın o zaman kızı ha neden ulan? '' diye bir ses geliyor beynimin ince kıvrımlarından.. şeytan, bu sefer reddemiyeceğim bir teklifle geldi.. üzgünüm..