hayatın vazgeçilmezi pizzadan bile soyutması açısından başarılı bir çalışma. dört peynirli pizzaaaa (söze gel)!sokakta pizza satıyor mübarek. yorum yapma yeteneğimi aldı elimden bu şarkı. kahvaltıda peynir yiyemiyorum artık. dinlemeyin.
hele bu saçma şarkının ''ekstra mozeralla'' denildiği bi bölümü var ki; kız kendine seksi bir ses tonu mu vermeye çalışmış yoksa acı içerisinde kıvranıyor mu belli değil.
eleştirilerini çok agır buldugum şarkıdır. zaten 9 - 15 yaş arası dinleyicilere sahip bu grubun aslında tek amacı tamamen cocuklarımıza beslenme alışkanlıklarıyla ilgili dersler vermek iken nicun bu kadar kızıyorsunuz? dengeli beslenememe artık çağımızın hastalığı. bu kızcağızlar da katkıda bulunmaya çalışmış anladıgım kadarıyla. gerçi ne dediklerini sarkının, mesajını tam çözemedim ama eminim kendi dinleyici kitlesiyle aralarında çok rahat anlaşıyorlardır. bu yuzden içim rahat. bu kızlara bakıyorum, hepsi mini mini çıtır çıtır, ablalık yapıyorlar. içim nasıl rahatlıyor yeni nesil adına anlatamam.
buyrun bu da şarkının akla zarar sözleri:
4 peynirli pizza
aç gel bunu kaçırma
herkes tadına hasta
(tadına hasta) (hasta)
dört peynirli pizza
yanında cola da yolla
amman kilonu kolla
ektra mozeralla
tazesin lezzetlisin
daha ne istesin bu çılgınlar
sıcaksın, bazen acısın
anlayan anlar, panik olma
zekisin, isteklisin
daha ne ister bu hayranlar
sosyalsin, vizyonun var
doğru yoldasın, sakın durma
afiyet olsun
aç dünya doysun
suyun bol olsun
iç iç iç iç
kaynanan sevsin
parmağını yersin
tatlı istersin
ye ye ye ye
4 peynirli pizza
aç gel bunu kaçırma
herkes tadına hasta
(tadına hasta) (hasta)
(çok mersi)
dört peynirli pizza
yanında cola da yolla
amman kilonu kolla
extra mozeralla
afiyet olsun
aç dünya doysun
suyun bol olsun
iç iç iç iç
kaynanan sevsin
parmağını yersin
tatlı istersin
ye ye ye ye
iç iç iç iç
4 peynirli pizza
ye ye ye ye
afiyet olsun
aç dünya doysun
suyun bol olsun
iç iç iç iç
kaynanan sevsin
parmağını yersin
tatlı istersin
ye ye ye ye
bir varsın bir bi yoksun
anlık bir rüya
ye ye ye yeee
klibinde hepsi grup üyelerini bi bol makyajlı ve şuh, bi az makyajlı ve "pizzacı" olarak gördüğümüz klip. burada hanımkızlarımız kapıları kapatıp garajdan bozma pizza restoranına sadece erkekleri alıp kızları kapıda bırakmak suretiyle pizza fantezilerini gerçekleştirmektedirler. şarkının sözlerine bir anlam verememekle beraber, ilk ve son kez izlediğim / dinlediğim anın hemen ardından, rhythm and blues tabir edilen ve amerika'nın "fantaaazi" müziğine tekabül eden müzik türünü sorgulama gereği duydum. sonunda bir sonuca varıp varamadığımdan emin değilsem de, eğer bir sonuca varılması gerekiyorsa,
a. r'n'b şarkılarında zaten herhangi bir mana aramamanın gerekliliği,
b. bu şarkının bir şarkıdan çok reklam cıngılı olabileceği ve muhtemelen grubun da pepsi ile yaptıkları reklam çalışmasından sonra yeni hedef olarak domino's pizza veya pizza hut gibi bir firmayı seçtiği düşüncesi,
gibi neticeler elde edilebilir.
diğer taraftan, hanımkızların bol makyajlı oldukları sahnelerdeki takma kirpikler ve giyim kuşam stili göz önüne alındığında, klibi yer yer eti'nin bitter çikolata (çikolata keyfi) reklamlarından "çaktıklarını"* anlıyoruz.
not: ilgili reklam ve sözkonusu klibin kıyaslaması için youtube'dan "eti çikolata keyfi" ve "hepsi - dört peynirli pizza" başlıkları aranarak gerekli bilgi edinilebilir.
bir de bunun yenebilir italyan spesiyalitesi olanı var. bol peynirli olması nedeni ile formuna özen gösteren hatun kişiler tarafından pek tercih edilmez. ama yaptığım araştırma sonucu quattro formagginin ıspanaklı, brokolili pizzadan daha az kalori içerdiğini tespit etmiş bulunuyorum.
yani sırf form korumak uğruna vazgeçmeye gerek olmayan pizza. şarkı olanı için yaptığım araştırmalar sonucu olumlu hiç bir yön keşfedemediğimi üzülerek belirtmek isterim.
aç gel bunu kaçırma
herkes tadına hasta
tadına hasta hasta
çok mersi
hepsi 4 peynirli pizza
dört peynirli pizza
yanında cola da yolla
amman kilonu kolla
ektra mozeralla
hepsi 4 peynirli pizza
afiyet olsun
aç dünya doysun
suyun bol olsun
iç iç iç iç
kaynanan sevsin
parmağını yersin
tatlı istersin
ye ye ye ye
4 peynirli pizza
aç gel bunu kaçırma
herkes tadına hasta
tadına hasta hasta
hepsi 4 peynirli pizza
dört peynirli pizza
yanında cola da yolla
amma kim bu kolla
extra mozeralla
afiyet olsun
aç dünya doysun
suyun bol olsun
iç iç iç iç
kaynanan sevsin
parmağını yersin
tatlı istersin
ye ye ye ye
iç iç iç iç
4 peynirli pizza
ye ye ye ye
bir varsın bir bir yoksun
anlık bir rüya
ye ye ye yeee
çok sevdim bayıldım
bitmez bu sevda
edit:aman kilonu kolla olcakmış orası.yani ben de varya cık cık cık..kumdan kız'a teşekkürler
edit2:şarkıyı ben yazmadım canlar yanlış anladınız sanırım
italyan restaurantlarda gül rengi şarapla birlikte ve özel sosuyla ikram edilir.
sos dediğin baharatlı yağ.
o yağlı peynirlerin üstüne ayrıca yağlı sosu döküp yedikten sonra burdan ardahan a tempolu yürüyüş yapman şart.gülü seven kalorisine katlanır.
yalnız dört peynirden biri; yatak altında haftalarca kalmış çorap kokusuna benziyor.
insan üçünün güzelliğini bu kadar bozar mı?!
mundar ediyor güzelim pizzayı.
insana uzun uzun hakaret dolu giriler yazdırıp yazdırıp sildirecek derecede sinirlendirebilecek kadar saçma, boş, gereksiz onlarca şarkıdan sadece biri.