dört büyükler   

adana çık aradan

1. (bkz. galatasaray)
    (bkz. beşiktaş)
    (bkz. fenerbahçe)
    (bkz. trabzonspor)
    (agust bocuu muittin, 11.04.2004 22:19 ~ 22:19)
  2. 4. sünün war olup olmadığı hakkında şüphede olduğum konu
    (vinsanity, 12.04.2004 10:44)
  3. (bkz. baba)
    (bkz. oğul)
    (bkz. kutsal ruh)
    (bkz. togisama)
    ve ayrıca
    (bkz. yazar oldum götüm kalktı)
    (bkz. silineceğini bile bile anket doldurmak)
    (togisama, 12.04.2004 12:16 ~ 12:17)
  4. trabzon un 4. büyüklüğünü 6 şampiyonluk alarak bileğinin hakkıyla kimseden riyazet almadan aldığı düşünüldüğünde ve türkiye de başka 6 şampiyonluk alan kulüp çıkmadıkça korumaya devam edeceği ünvan *
    (cyrus the virus, 12.04.2004 13:16)
  5. (bkz: hz. ebubekir)
    (bkz: hz. osman)
    (bkz: hz. ömer)
    (bkz: hz. ali)
    (blackpearl, 30.03.2006 21:57)
  6. (bkz: yeni rakı)
    (bkz: tekirdağ rakısı)
    (bkz: kulüp rakı)
    (bkz: altınbaş rakı)

idi bir zamanlar
    (togisama, 19.09.2006 02:11 ~ 02:11)
  7. (bkz: ernst&young)
    (bkz: pricewaterhousecoopers)
    (bkz: deloitte)
    (bkz: kpmg)
    (theanswer, 02.01.2007 21:28)
  8. galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş'ın haricinde bir de trabzonspor'un dahil olduğu iddia edilen grup.
    1) galatasaray artık sefilleri oynuyor, daha önce maddi bazı zorluklara rağmen efsane olma yolunda giden hatta avrupa'da kupa kaldıran klüp günümüzde özhan canaydın zihniyetinin iktidarinda çökmüştür.
    2) fenerbahçe "soru işaretleri uyandıran" bir ilişkiler ağına sahip, ama aynı zamanda etkin bir medya koruması sağlayabilen bir yönetim tarafından idare ediliyor.
    3) beşiktaş sahip olduğu delikanlı klüp ünvanını serdar bilgili yönetime geldikten ve 2004 yılında şampiyonluğu oldukça şaibeli ve "farklı iddialara konu olacak şekilde" fenerbahçeye verdikten sonra kaybetti, hala da toparlanamıyor.
    4) trabzonspor klasman dışıdır.

bu klüpler basını ve federasyonu da kucaklarında oynatarak, hüküm sürer, anadolu takımlarını ezer, kendi aralarında bu rantı paslaşırlar. edirne'den öteye birkaç küçük başarı dışında artık esamesi okunmayan bu takımlar, hükümeti, basını, federasyonu, yöneticileri, ve ağır abileriyle hep beraber güzel ülkemizde eğleşirler.
    (hayvan ağa, 23.08.2007 17:03 ~ 25.08.2007 13:40)
  9. (bkz: cebrail)
    (bkz: azrail)
    (bkz: mikail)
    (bkz: israfil)
    (agnodice, 23.08.2007 17:08)
  10. efes pisen
    yeni rakı
    tekel votka*
    dimitra kopulo
    (absolution, 23.08.2007 18:07 ~ 18:07)
  11. (bkz: karo ası)
    (bkz: maça ası)
    (bkz: sinek ası)
    (bkz: kupa ası)
    (genius kusagami, 05.10.2007 17:07)
  12. türkiye'deki futbol takımlarının en büyük seyirci topluluğuna, en büyük başarılarına sahip futbol kulüpleridir.. düşünülenin ve empoze edilmeye çalışılanın aksine tam dört tanedir..

"ah be canlarım niye bunu kabullenmekte zorlanıyorsunuz, neden reddediyorsunuz gülüm" diye sormak isterdim ancak sormuyorum çünkü bunun nedenleri gayet açık.. ama ondan önce dört büyük kavramında -bir trabzonsporlu olarak- neden bizim de yer aldığımızı anlatmak, birkaç insanı da olsa aydınlatmak isterim..

şimdi şöyle oluyor ki bizim bu karadeniz ekibimiz, yani trabzonspor, sen kalk 1967'de kurul, çatır çutur bir heyecanla çık birinci lige.. fazla da sabretmeden şampiyon ol belirli zaman aralıklarında toplam altı kere.. ayrıca sadece lig kupasıyla yetinme cumhurbaşkanlığı kupaları, türkiye yerel kupaları, başbakanlık kupaları, kıbrıs kupası falan al.. sonra duraklama dönemine gir diye seni bu büyüklükten çıkarmaya çalışsın diğer takım taraftarları..

hadi istanbul takımlarını yine anlayabilirim bir nebze, sonuçta lig genelde onların hegemonyası altında geçiyor ve bir "anadolu" takımının kendilerinin yanında büyük sayılmasını yadırgıyor olabilirler her ne kadar geçerli bir mazeret olmasa bile..

asıl anlayamadığım anadolu kulüplerinin çoğudur.. daha üç günlük geçmişi olan takımlar bir bilemedin iki hadi çok iyimser yaklaşalım olaya üç sezon gaza gelir, çılgınlar gibi bir performans gösterip akdıkları en iyi dereceyi - ki bu çoğunda dördüncülükten öteye geçmez- referans göstererek "heleloy biz de büyük olduk, hurraaaa" diye naralar atarlar gariplerim.. bre insanlar bre dostlar insana sorarlar ne başarınız var diye.. mesela ben sorarım.. sorarım da cevap alabilir miyim? işte orası biraz muallakta.. hoş yine cevap verenler olabilir "bizim amatörde lig kupalarımız var lan ne konuşuyorsun" diye ama bunu söylediklerinde toplum içinde kendilerini küçük düşürmekten başka bir işe yaramaz.. hatta yanılmıyorsam özkan sümer'in bu konuyla alakalı şöyle bir sözü vardı: "bizi aşağıya çekmeye çalışmayın.. bize tutunun biz sizi yukarı çıkartırız."

neyse fazla da uzatmak istmiyorum biliyorum ki yazdıklarım tepki alacak sadece kendi takım arkadaşlarım tarafından muhtemelen destek görecek.. sonuç olarak belki fazlaca duygusal olacak ama türkün türkten başka dostu olmadığı gibi trabzonsporlunun da trabzonsporludan başka dostu yok galiba.. varsa bi bilgilendirin..
    (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 18.05.2008 18:24)
  13. (bkz: atos)
    (bkz: portos)
    (bkz: aramis)
    (bkz: dartanyan)
    (sadakatsiz, 04.06.2008 14:26)
  14. bazılarınca aksi iddia edilse de trabzonspor'un içinde bulunduğu gruptur.
    (langara, 02.10.2008 14:53)