sadece kendini eğitilmemiş gören dördüncü nesilden arkadaşların talep edebileceğini düşündüğüm eğitim uygulamasıdır. yarası olanın gocunmasıdır bir nevi.
(bkz: tarzan jane jane tarzan)
eğitime muhtaç olduğunu büyük bir özgüvenle söyleyen dördüncü nesillerin, "sözlük abisi" yada "sözlük ablası" kisvesindeki daha eski nesillere, üçer beşerden serpiştirimesi ile eğitimin alası yapılabilir kanımca..
bütün dördüncü nesil yazarlar bu sözlüğe ilk defa katılmadıkları için herkesi bağlamayan hatta kimseyi bağlamayan eğitimdir. kime göre neye göredir. her eğitim seviyesi görecedir.
(bkz: geri dönüş)
(bkz: yeniden yazar olmaya karar vermek)
4. nesil hıncını 5. nesilden çıkarmak için iyi bileniyor zannımca. ve yine zannımca önceki nesiller de bunun acısını çıkarıyor. buyursunlar, haklı olunan yerler mutlaka vardır, ama yeterdir, insaftır, hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye. *
sözlükte ahilik teşkilatının kurulmasıyla sona ereceğini düşündüğüm sorundur. her konunun ehli bir insan teşkilatın başına seçilirse bunlarda kendi içlerinde denetimlerini sıklaştırarak sözlüğü bu dertten kurtarabilir. eğitimsiz yazarlar da çeşitlli yollarla topluma açıklanır hatta daha ileri gidilerek topluluk içinde parmakla göstererek rencide olması sağlanır ve bir an önce iyi bir yazar olmak için çalışmalara başlaması gerektiğini anlar
nesil tartışması yapmamak süper bir erdemdir. önceki nesiller yapıyorsa ve yanlışsa siz yapmayınız.
gülben ergenin hahahay hay annem de seviniyor yaa, anafikirli şarkısını dinlemeyiniz. pek çok giride bu şarkının genç dimağlara verdiği hasar açıkça görülmekte.
itü sözlük müzesinde bu hasarın pek çok örneğini görebilirsiniz.
ben bir dördüncü nesil yazar olarak bu eğitimin ancak ve bizzat yazarın kendisiyle alakalı birşey olduğunu düşünmekteyim acizane. benim yaşım küçük ama mesela yaşını başını almış, görmüş geçirmiş bir yazar amcamızı eğitmeye kalkarsan adama "dur bakalım orda!" derler. tamam "akıl yaşta değil baştadır" ama "aklı da başa getiren yaştır". yanlışsam söyleyin...
başlatılabilmesi için öncelikle müfredat üzerinde uylaşım sağlanması gereken, dördüncü nesil yazarların alan ve sınıf (örneğin 5 fen-a, 6 mat-f) ayrımına tabi tutulup hangi ünitelerin işleneceği bir hafta önceden ilan edileceği umulan, yök'ün ya da meb'in olur'uyla başlangıç verilecek, hatta ileride erasmus programına bile dahil edilebilecek, ancak tüm bunların öss puanına herhangi bir katkısı olmayacağı düşünülen tam teçhizatlı eğitim süreci.