döngel karhanesi  

adana çık aradan

1. metin akpınar ve ahmet uğurlu nun başrollerini paylaştığı film. fragmanından fikir yürütürsem başarısız bir film olacağının kanaatindeyim.(bkz: maalesef)
    (novordsec, 27.10.2005 02:23 ~ 02:24)
  2. ülkede en çok tutulacağını düşündükleri iki türü harmanlamışlar: cinsellik ve komedi!
    2. bir abuzer kadayif faciasına hazır mıyız.
    (bkz: elleri göremiyorum)
    (ephendy, 28.10.2005 02:17)
  3. konu olarak gayet iyiydi fakat uygulamada pek iyi denemez.gereksiz sahneler vardı ve ekranın kararmas bence güzel değildi.ama ince espiriler iyiydi.türkiye'yi iyi özetlemişler tebrik etmek lazım.daha iyi bütçeyle daha iyisini bekliyoruz..
    (toumai, 31.10.2005 22:46)
  4. sayesinde kerane diye bildiğimiz genelev anlamındaki sözcüğün nereden türediğini öğrendiğim film. (genelev = kârhane)
    (dedi ki normal, 31.10.2005 23:38)
  5. (bkz: döngel kârhanesi)
    (selam kelamı, 02.11.2005 02:27)
  6. eğer yapacak herhangi bir işiniz yoksa gidip izleyebileceğiniz bir film (umarım yapacak bir şey bulursunuz diyorum). cinselliği ele alınıp bilindik espirilerle senaryoyu süslemiş bir film. filmi izlenebilir yapan kadrodaki ahmet uğurlu ve metin akpınar ikilisidir, bu detayı da atlamayalım.
    (gülümsün, 07.11.2005 10:03)
  7. ahmet uğurlunun promosyon döneminde diziler aptallar için çekiliyor dediği film. henüz izlemedim filmi lakin oldukça iyi promosyon yapılmakta filme, bu kadar da iyi pazarlanması ister istemez kötü bir film olduğunu akla getiriyor...
    (punkmanifestosu, 07.11.2005 10:07)
  8. metin akpınar, ahmet uğurlu, şenay gürler, şebnem sönmez, fadik sevin atasoy, goncagül sunar, erkan taşdöğen, nezih tuncay, zihni göktay ve zafer ergin in rol aldığı film..
    ayrıca ahmet uğurlu ve şenay gürler in öpüşme sahnesiyle izleyenlerin bu eylemden de tiksinmesini sağlamışlardır.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 11.11.2005 14:17 ~ 14:17)
  9. türk sinemasının vıcık vıcık filmlerinden bir tanesi daha..
    (phos4, 11.11.2005 14:22)
  10. hiç bir beklentim olmadan gittiğim buna rağmen bir türlü bitmek bilmeyip sıkıntıdan patlatan bir film.ha içinde türkiye gerçeğini anlatan 1-2 espri var.onları da atlamamak lazım tabii....
    (kurufasulyepilav, 11.11.2005 14:55)
  11. -sermayeleri incelemem lazım
    -abi sermayeler hamamda
    -şş.
    (close2death, 30.03.2006 14:56)
  12. (bkz: pazarda herşeyin tanesini bi ytlden satan o ç ları)
    (bkz: çinliler)
    (neverlander, 18.05.2006 16:41 ~ 16:45)
  13. ahmet uğurlu ve metin akpınar'ın oyunculukları dışında artısı olmayan film biraz da bazı sahneler levent kırca tiplemeleri gibi geldi bana, özellikle keskin ve patronu arasındaki kısımlar, ab cilerin denetime gelmeleri.. zordan filme katılmış zekeriya beyaz'ın varlığı bir hoşluk yaratmaktan uzaktı oldukça, süper kör fikri ve esprileri de gayet bayattı filmin yine de birkaç güzel yeri vardı, kerhaneye gidecek erkeklerin halı saha maçına gidiyoruz diyip formaları çekmeleri buna güzel bir örnek, artık dalgası geçe geçe bitirilemeyen erkek ne düşünür ya seks ya futbol geyiğine, yaratıcı br bakışla dalmışlar, tebrik etmek lazım ayrıca komser şekspir filmi de güzel ti'ye alınmış, takdir ettim, sanki biraz da liberal bir sistem eleştirisi esprilerin arasına serpiştirilmeye uğraşılmış gibi ama becerilememiş bir daha hatırlanmayacak olsa da, aldığı vakte değerdi diyebiliriz
    (çelişkili dinginlik, 03.06.2006 18:35)
  14. müstesnanın "uçaklarda da 4 motor var " cümlesiyle aklımda yer edinmiş film.

(bkz: fadik sevin atasoy)
    (albina, 04.09.2006 11:55)
  15. metin akpınar'ın bildiğimiz pezevenk rolü yanında keyif pezevengi rolünü de üstlendiği film.
    (stargazer, 18.09.2006 17:10 ~ 22.03.2007 17:08)
  16. filmden akılda kalan bir iki bukle

bituf başkanı*: bu da geçen hafta el konulup bize devredilen kebapçı
    kebapçının garsonu: biz de artık resmi kebapçı olduk da.. (karadenizlinin kebapçı sabitiyle ne alakası varsa) 657'ye tâbi olduk yani. müşteri artık biz garsonlardan mum gibi korkar oldu. ne de olsa en ufak bi' itarız devlet memuruna hakaret sayılır da..
    bituf başkanı: hassiktir lan!..

keskin'in babası: bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi
    keskin: evet kuru fasülye pilav geçti

keskin: senin kadar geniş pezevenk görmedim
    bertan: ben de senin kadar başarısından utanan pezevenk görmedim.

- sizin de işiniz zor, 4 kişi
    + koskoca uçaklarda da 4 motor var...
    * ama kaç kişi biniyor üstüne...
    - *iptal*
    (venom, 18.10.2006 23:44 ~ 23:44)
  17. "ankara hangi pezevengi ortada bırakmışkı seni de bıraksın" repliğiyle yarmış olan film. şu an atv de gösterilmekte...
    (dice man, 02.07.2007 20:53)
  18. anıl çeçen' den film hakkında bir komplo teorisi: ''bu film başkent ankara ve türkiye cumhuriyetini yıpratma amacıyladır. farkettiyseniz ankara' nın memuru çok salak gibi gösterilmektedir.'' *
    (quasi magistra, 03.07.2007 18:16)
  19. fadik sevin atasoy'un antalya devlet tiyatrosu'ndan istifa etmesinden sonra oynadığı filmdir.
    tiyatro sahnesinde şahaneler yaratan oyuncu bu filmde pek göz doldurmamıştır.
    filmin zayıf halkası.
    (elpinoras, 06.01.2009 01:51)
  20. bir genelev sahibinin bankadan aldığı krediyi geri ödeyememesi nedeniyle banka, geneleve el koyar. daha sonra bankaya fon tarafından el konulmasıyla birlikte, genelev de fona geçer. ankara, işletmelerden herhangi birinden kar etmenin peşine düşer ve en uygununun "döngel eğlence tesisleri" olduğuna karar vererek, işletmeyi kara geçirmesi için bir memurunu görevlendirir. batık işletmeleri kâra geçirme konusunda deneyimli olan memurun, döngel eğlence tesislerinin bir genelev olduğunu öğrenmesi ve burayı "kârhane"ye dönüştürme çalışmaları başlar.
    filmin başrol oyuncuları bertan rolünde metin akpınar keskin rolünde ahmet ugurlu ve şebnem dönmezdir.
    (asayisberkendal, 27.01.2009 01:50)
  21. sapanca gölü kenarında kurulan bir kerane ile ilgili film.
    (byrcnaan, 27.01.2009 02:00)
  22. ---spoiler---

mehter marşıyla başlayıp mehter marşıyla biten film.

bir de bence değinilen bazı konulara değinmek kolay değil. o yönden takdir ettim.

---spoiler---
    (meyzen, 07.11.2009 19:28)