|
|
- yüksek sadakat grubunun albümündeki en güzel şarkılardan biri. bir dinleyen pişman bir de dinlemeyen.
sözleri ilişiktedir.
güneşin ufka değdiği yer
oraya git ama yine gel
döneceksin diye söz ver
böylesi hepsinden güzel
git özlet kendini yine gel
döneceksin diye söz ver
dinle, uzaktan
çalan şarkı hicazdan
yaktık seninle biz
bir yangını yeni baştan
dinle, uzaktan
küllerin arasından
madem her şey biter
yine başlar yeni baştan
bana ne olur ellerini ver
gideceksin ama yine gel
döneceksin diye söz ver
- (bkz: döneceğim diye söz ver)
döneceksin diye söz veren bir kişi karşısındakinin döneceğine söz vermiş olur ki bu da pek mantıklı olmaz.
(sanata saygımız sonsuz o ayrı)
- (bkz: bekleyeceksin diye söz ver)
- son zamanlarda dinlediğim en güzel şarkılardan..
çok neşeliyken birden bu şarkının çalması üzerine herşeyi bırakıp çenesini ellerinin arasına alarak düşüncelere dalar insan..
bi de şarkı hemen bitsin istemez biraz uzun sürsün ister,başa alır da alır insan.
- keman ve piyanonun muhteşem birlikteliğinde gelinen son noktayı bizlere bahşetmiş bir yüksek sadakat şarkısı.
dinle uzaktan küllerin arasından..
- beni damardan etkileyen ikinci şarkı..
cevahirdeydiler c.tesi günü,canlı performansları çok daha iyiydi.
- sevgilisinden yeni ayrılmış, hüzünlenmek için yer arayan bünyelere ilaç gibi gelen, dinlenmesi farz olan güzel parça.
- alınması, vuku bulan eylemi niteliksizleştirecek bir sözü talep etmektir..
çıkılan yolun dallandığı noktaları/anları, set çeken/çekecek kasisleri kestiremeden; mutlak bir boşluğu adımlamaktır çünkü gitmek..
berduşların ökseotu tükürdüğü bir hemzemin geçide taşıyabilir çünkü yol insanı; ve avucundaki çiçeği tükürükleriyle büyütmeye çalışan bir savaş çocuğunun gözlerine de..
herhangi bir dünden artan herhangi bir hezeyanın silik izlerine de..
ve tahmin edilebiliyorsa tek bir adımın getirecekleri; öngörülebiliyorsa dallanıp budaklanacağı nokta o adımlar toplamının..
yol denilemez ona; çünkü yol değildir, beklenmedik yaralarla delik deşik olmadan dönülen hiç bir devinim..
- bir duru sözle gönül alana acınası halinizi en güzel anlatan cümlelerden biridir döneceksin diye söz ver.
- sevgili gidecektir ve bu gidişin tarihi bellidir. daha o gitmeden haftalar önce bu parça eşliğinde geceler boyu ağlanır. nasıl bir parçadırki yaşanılan duruma cuk diye uyar. yaralı kalp, yorgun beden bu parçada kendine gelemez. gidenin ardından açılan yaraya tuz basan parçadır.
- en güzel yüksek sadakat şarkılarından biri.. arabada ve yolculukta dinlenmesi en hoş şarkılardan.
(bkz: git özlet kendini yine gel)
- dinledikçe ağlatan ağladıkça dinleten kısır döngü şarkısı...
(bkz: aşk acısı)
- geçenlerde arabada giderken radyoda çalmaya başlayan, bitimine kadar boyut değiştirdiğim ve geçtiğim yerleri hatırlamadığım şarkı. kesinlikle söz ve müzik gönülden fışkırmış ve üstüste kusursuz şekilde oturmuş.
dinledikten ve arabada bir süre kendime gelmeyi bekledikten sonra aradan iki gün geçti ve kimin söylediğini ve adını bilmediğim bu şarkıyı bulmak istedim. saatlerce sessiz şekilde düşündükten sonra "ufuk kelimesi vardı diye geldi aklıma, google'da girip çıkmadığım sayfa kalmadı ama bulamadım. sonra karşıma "belki üstümüzden bir kuş geçer" şarkısının sözleri çıktı ve o şarkının da yüksek sadakat'e ait olduğunu o an öğrenerek indirmek için limewire'a yüksek sadakat yazdım; ve işte orada duruyordu aradığım parça, allah'ın işine bakın ki bu şarkı da aynı grubunmuş. indirdim ve kaç kere dinlediğimi yazmıyorum.
genelde yabancı literatürde olan damar şarkı listemde en tepeye çıktı şu sıralarda. yeni başlayan ilişki, yılan hikayesi, aşk gitgelleri, terkedilmeler, terketmeler gibi birçok ruh hali altında insanı cayır cayır yakacak olan parça.
"absinthe"nin dediği gibi, modunuzun ne olduğu farketmeden dinlediğinizde standart hüzne itecek olan şarkıdır.
son olarak bu gerçekleri öğrenmeden 3 hafta önce, ayağımın dibine kadar gelen yüksek sadakat konserine niye gitmedim sorusu hala kafamı yiyor.
- her dinlediğimde boğazıma sayısız düğümler atan,canımı acıtan şarkı.bir zamanlar bu şarkıyla aşık olunmuştur,dönüş günü için takvimler sayısız çizgilerle doldurulmuştur.ama söz verdiği hiç bi sözü tutmamışsa sevgili;yazıklar olsundur!
- gidip de dönmemek dönüp de bulmamak olduğundan, döneceğim diye söz vermemek lazımdır. ancak dönmek için çaba harcanacağına söz verilebilir.
(kesan lee, 12.08.2007 03:20 ~ 18.08.2007 16:14)
- süper bir balad.
- dönecek ama neden gidiyo diyesiniz gelir ya, hani istemezsiniz gitmesini ama bilirsiniz de gideceğini, gitmese dersiniz içinizden... işte tam da böyle bir anda dinlerseniz dünyadaki cehennemi yaşayabilirsiniz... (bkz: güneşin ufka değdiği yer)
- kötü hatıralarımı bana hatırlatan şahane şarkı. mümkün mertebe dinlemekten kaçarım.
- yüksek sadakat in albümdeki en güzel şarkısı. dinledikçe ağlatır, ağlattıkça sövdürür kendileri.
- cemilden başkası söylese aynı güzellikte söyleyemezdi bence.o kadar güzel o kadar işleyen bir şarkı ki her gün 1 vitamin hapı almak yerine bu şarkıyı dinlemek lazım.bu şarkı var ya bu şarkı dinlerken kimseyi hatırlatmayan duygusal ilk şarkıdır benim için.ağız tadıyla dinliyorum.her notasının tadını çıkara çıkara.ha bu yaşımızı başımızı almış olamamızdan mı geliyor,bilemiyorum
- çaresizce sarfedilmiş, gidenden yalan söylemesini dileme sözü..
- nasıl içten söylüyor, nasıl alıyor insanı kendinden..ilk saniyesinden itibaren başka alemlerdesiniz, bitince şarkı başlamadan önceki konumunuza işinize geri dönüyorsunuz..böyle bir şarkı.
- madem her şey biter,yine başlar yeni baştan...
- dinle dinle mala bağla öyle bir şarkı. sözlerini okurken bile içini gıcıklayan, kulakta o sesi duymanızı sağlayan bir şey.ayrıca böylesi hepsinden güzel falan değil, hem ne demek kendini özletip öyle gelmek. sado-mazo muyuz ki biz.
|