döneceksin diye söz ver   

adana çık aradan

1. yüksek sadakat grubunun albümündeki en güzel şarkılardan biri. bir dinleyen pişman bir de dinlemeyen.
    sözleri ilişiktedir.

güneşin ufka değdiği yer
    oraya git ama yine gel
    döneceksin diye söz ver

böylesi hepsinden güzel
    git özlet kendini yine gel
    döneceksin diye söz ver

dinle, uzaktan
    çalan şarkı hicazdan
    yaktık seninle biz
    bir yangını yeni baştan

dinle, uzaktan
    küllerin arasından
    madem her şey biter
    yine başlar yeni baştan

bana ne olur ellerini ver
    gideceksin ama yine gel
    döneceksin diye söz ver
    (neverwinter nights, 26.01.2006 18:25 ~ 18:27)

2. (bkz: döneceğim diye söz ver)
    döneceksin diye söz veren bir kişi karşısındakinin döneceğine söz vermiş olur ki bu da pek mantıklı olmaz.
    (sanata saygımız sonsuz o ayrı)
    (warbringer, 27.02.2006 23:24)
  3. (bkz: bekleyeceksin diye söz ver)
    (game insane, 01.03.2006 02:51)
  4. son zamanlarda dinlediğim en güzel şarkılardan..
    çok neşeliyken birden bu şarkının çalması üzerine herşeyi bırakıp çenesini ellerinin arasına alarak düşüncelere dalar insan..
    bi de şarkı hemen bitsin istemez biraz uzun sürsün ister,başa alır da alır insan.
    (absinthe, 05.03.2006 18:38)
  5. keman ve piyanonun muhteşem birlikteliğinde gelinen son noktayı bizlere bahşetmiş bir yüksek sadakat şarkısı.
    dinle uzaktan küllerin arasından..
    (angelic, 03.04.2006 21:35)
  6. beni damardan etkileyen ikinci şarkı..
    cevahirdeydiler c.tesi günü,canlı performansları çok daha iyiydi.
    (ketchupliispanak, 03.04.2006 21:43)
  7. sevgilisinden yeni ayrılmış, hüzünlenmek için yer arayan bünyelere ilaç gibi gelen, dinlenmesi farz olan güzel parça.
    (applepie, 05.02.2007 23:09)
  8. alınması, vuku bulan eylemi niteliksizleştirecek bir sözü talep etmektir..

çıkılan yolun dallandığı noktaları/anları, set çeken/çekecek kasisleri kestiremeden; mutlak bir boşluğu adımlamaktır çünkü gitmek..

berduşların ökseotu tükürdüğü bir hemzemin geçide taşıyabilir çünkü yol insanı; ve avucundaki çiçeği tükürükleriyle büyütmeye çalışan bir savaş çocuğunun gözlerine de..

herhangi bir dünden artan herhangi bir hezeyanın silik izlerine de..

ve tahmin edilebiliyorsa tek bir adımın getirecekleri; öngörülebiliyorsa dallanıp budaklanacağı nokta o adımlar toplamının..

yol denilemez ona; çünkü yol değildir, beklenmedik yaralarla delik deşik olmadan dönülen hiç bir devinim..
    (draffut, 24.02.2007 22:59)
  9. bir duru sözle gönül alana acınası halinizi en güzel anlatan cümlelerden biridir döneceksin diye söz ver.
    (madalyonun güzel yüzü, 13.05.2007 21:07)
  10. sevgili gidecektir ve bu gidişin tarihi bellidir. daha o gitmeden haftalar önce bu parça eşliğinde geceler boyu ağlanır. nasıl bir parçadırki yaşanılan duruma cuk diye uyar. yaralı kalp, yorgun beden bu parçada kendine gelemez. gidenin ardından açılan yaraya tuz basan parçadır.
    (the girl with red hair, 13.05.2007 22:15)
  11. en güzel yüksek sadakat şarkılarından biri.. arabada ve yolculukta dinlenmesi en hoş şarkılardan.
    (bkz: git özlet kendini yine gel)
    (bosvermis bunye, 14.05.2007 11:25 ~ 11:30)
  12. dinledikçe ağlatan ağladıkça dinleten kısır döngü şarkısı...
    (bkz: aşk acısı)
    (profesore, 12.07.2007 22:33)
  13. geçenlerde arabada giderken radyoda çalmaya başlayan, bitimine kadar boyut değiştirdiğim ve geçtiğim yerleri hatırlamadığım şarkı. kesinlikle söz ve müzik gönülden fışkırmış ve üstüste kusursuz şekilde oturmuş.
    dinledikten ve arabada bir süre kendime gelmeyi bekledikten sonra aradan iki gün geçti ve kimin söylediğini ve adını bilmediğim bu şarkıyı bulmak istedim. saatlerce sessiz şekilde düşündükten sonra "ufuk kelimesi vardı diye geldi aklıma, google'da girip çıkmadığım sayfa kalmadı ama bulamadım. sonra karşıma "belki üstümüzden bir kuş geçer" şarkısının sözleri çıktı ve o şarkının da yüksek sadakat'e ait olduğunu o an öğrenerek indirmek için limewire'a yüksek sadakat yazdım; ve işte orada duruyordu aradığım parça, allah'ın işine bakın ki bu şarkı da aynı grubunmuş. indirdim ve kaç kere dinlediğimi yazmıyorum.

genelde yabancı literatürde olan damar şarkı listemde en tepeye çıktı şu sıralarda. yeni başlayan ilişki, yılan hikayesi, aşk gitgelleri, terkedilmeler, terketmeler gibi birçok ruh hali altında insanı cayır cayır yakacak olan parça.

"absinthe"nin dediği gibi, modunuzun ne olduğu farketmeden dinlediğinizde standart hüzne itecek olan şarkıdır.

son olarak bu gerçekleri öğrenmeden 3 hafta önce, ayağımın dibine kadar gelen yüksek sadakat konserine niye gitmedim sorusu hala kafamı yiyor.
    (mothman, 15.07.2007 17:52)
  14. her dinlediğimde boğazıma sayısız düğümler atan,canımı acıtan şarkı.bir zamanlar bu şarkıyla aşık olunmuştur,dönüş günü için takvimler sayısız çizgilerle doldurulmuştur.ama söz verdiği hiç bi sözü tutmamışsa sevgili;yazıklar olsundur!
    (unique, 12.08.2007 03:10)
  15. gidip de dönmemek dönüp de bulmamak olduğundan, döneceğim diye söz vermemek lazımdır. ancak dönmek için çaba harcanacağına söz verilebilir.
    (kesan lee, 12.08.2007 03:20 ~ 18.08.2007 16:14)
  16. süper bir balad.
    (neverlander, 12.08.2007 03:50)
  17. dönecek ama neden gidiyo diyesiniz gelir ya, hani istemezsiniz gitmesini ama bilirsiniz de gideceğini, gitmese dersiniz içinizden... işte tam da böyle bir anda dinlerseniz dünyadaki cehennemi yaşayabilirsiniz... (bkz: güneşin ufka değdiği yer)
    (magarsus, 04.09.2007 23:35 ~ 23:36)
  18. kötü hatıralarımı bana hatırlatan şahane şarkı. mümkün mertebe dinlemekten kaçarım.
    (the girl with red hair, 04.09.2007 23:49)
  19. yüksek sadakat in albümdeki en güzel şarkısı. dinledikçe ağlatır, ağlattıkça sövdürür kendileri.
    (jansset, 05.09.2007 17:06)
  20. cemilden başkası söylese aynı güzellikte söyleyemezdi bence.o kadar güzel o kadar işleyen bir şarkı ki her gün 1 vitamin hapı almak yerine bu şarkıyı dinlemek lazım.bu şarkı var ya bu şarkı dinlerken kimseyi hatırlatmayan duygusal ilk şarkıdır benim için.ağız tadıyla dinliyorum.her notasının tadını çıkara çıkara.ha bu yaşımızı başımızı almış olamamızdan mı geliyor,bilemiyorum
    (kamber, 08.09.2007 20:46)
  21. çaresizce sarfedilmiş, gidenden yalan söylemesini dileme sözü..
    (zinzoline, 08.09.2007 21:05)
  22. nasıl içten söylüyor, nasıl alıyor insanı kendinden..ilk saniyesinden itibaren başka alemlerdesiniz, bitince şarkı başlamadan önceki konumunuza işinize geri dönüyorsunuz..böyle bir şarkı.
    (ness, 18.12.2007 13:02)
  23. madem her şey biter,yine başlar yeni baştan...
    (zardanadam, 15.01.2008 20:54)
  24. dinle dinle mala bağla öyle bir şarkı. sözlerini okurken bile içini gıcıklayan, kulakta o sesi duymanızı sağlayan bir şey.ayrıca böylesi hepsinden güzel falan değil, hem ne demek kendini özletip öyle gelmek. sado-mazo muyuz ki biz.
    (devrimyürüyüşü, 25.09.2008 21:19)