belki ilginizi çeker
  1. · insanın ağzına sıçan parçalar
  2. · dön gel yeter
  3. · aslı güngör
  4. · sonuna amına koyim yazılabilecek şarkı isimleri
  5. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · okan bayülgen
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · the twilight saga new moon
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · ugg
  8. · bir başka sevgiliyi sevemem
  9. · otobüslerde yaşlılara yer vermemek

dön gel yeter  

1. ne acı hüzün gelip gücüyle övünür
    bir hayat büyük yasa bir anda bölünür
    gitme kal desem dönüp kızardım kendime
    sensizlik güneş girmez birazdan görünür

bir an önce, o dönünce
    çözemedim bu ayrılık bize ne sağladı
    ne faydası vardı
    benim sana lafım daha ne çok
    inan bana bir şartım yok

dön gel yeter, dön gel yeter
    daha beter olmadan gel

aslı güngör'ün albümünden çok güzel bir şarkı, ferhat göçer'in mahvedemediği bir şarkı.
    (bimekan, 28.01.2009 17:39)
  2. krizlere sokabilen şarkı.
    (kim bilir, 28.02.2009 20:15)
  3. (adsız, 28.02.2009 21:14)
  4. uzaktaki sevgilinin resmine özlemle bakıp buğulu gözlerle dinlenebilen..
    (the artful dodger, 01.03.2009 02:16)
  5. ayrılıkta 1.evredir. hiçbir şeyin farkında olamayan kişi kötü bir biçimde terkedildiyse bile bunların o evrede hiç bir önemi yoktur, kişi o sırada "dön gel yeter" kısmının binlerce kez tekrarı ve " dön ben isterken" le devam eden buhranı yaşar .acıdır çünkü 1. yılın sonunda bu lafı yemek zorunda kalır.
    (bir cinnet, 01.03.2009 22:58)
  6. insanın içine işleyen müziğiyle hiçbir söze gerek bırakmayan o cümle: dön gel yeter!

aynı yatağa sırtını dönerek girmek... ruhu terk etmek daha da koyar adama; bir nefes ötede bir soluğu ensede hissetmeye hasret uykulara dalmaya çabalamak... gidemiyorum rüyalara... ayaklarım üşüyor; sırtın dönük. sarılmadığında kavramadığında bedenimi sıcaklığınla uyuyamıyorum, dönüp duruyorum öylece ve her dönüşünde hemen sırtımı veriyorum sana belki elini atarsın diye her zaman ki gibi belime! alışkanlık senin ki!bir boşluk uyku sersemliği sarılıyorsun parmaklarına kenetlenmeye çalıştığımda bir yumruğa dönüşüyor avucumda elin işte o zaman uyanıp sırtını dönüyorsun... hayata olan kızgınlığını yüreğimi biraz daha kırarak en az ayaklarım kadar içimi de üşümeye mahkûm bırakarak yatıştırıyorsun... içimden toparlıyorsun kendini sanki biraz daha! sana ait ne varsa kolilere kaldırıyorsun sanki... bense sessiz bir çaresizlikle gidişine tanık oluyorum bir şeyler söylesem, sözcükler uçup gittiğinde dudaklarımdan daha da susuyorsun; sağır edici bir sessizlik kaplıyor bedenimi, ruhumu! biraz daha içimi kemiriyor korkular ve beni korkularına salıyorsun biraz daha... biraz daha! bitsin bu sebepsiz öfke... nedensiz kırışlar bitsin! gitme yüreğimden gitme! daha beter olmadan bu kırışlar gitme...

aylardan bahar... bahar geceleri ise aylardan kış... buz kesiyorum her gece biraz daha bir soluk ötemde ama çok uzağımda yastığını siper almış bana karşı bir top yatarken... üşüyorum; hem de çok! dön gel yeter! ısınır tüm kahinat yüreğimzdeki sevgiyle... bahar geceleri aylardan yaz olur... dön gel yeter. seni çok sevdim ben...
    (koyumavi, 11.03.2009 12:08)
  7. bazı dönemlerde artık herhalde yapılacak beste , yazılacak söz kalmamıştır insan hisleri üzerine diye düşündüğümde tokat gibi yüzüme çarpılan özgün, güzel, içten, basit ama vurucu şarkılardan sadece biri.
    (güse, 19.04.2009 22:33)
  8. müthiş şarkı.. girişi,gelişmesi,sonucu.. her biri bir değerinden derin bir diğerinden vurucu...

(bkz: insanın ağzına sıçan parçalar)
    (hı hı evet, 15.05.2009 13:13)
  9. söz - müzik sinan akçıla ait, dinledikçe sevilen güzel bir şarkının nakaratının ilk dizesi.
    (bkz: dön gel)
    (abartı martı, 22.07.2009 23:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil