|
|
- tarkanın aacayipsin albümünden o dönemin en hit şarkısıydı halla dinlendiğinde aynı tadı yakaladığımız ender şarkılardan...
sensiz gecelerin
uyku girmez gözlerime
bu karanlıklar beni eritse de
vazgeçmem senden
aşkı alevinden
bilirim günler yeniden doğacak
ellerim dokununca yüreğim yanacak
bilirim herşey yeniden yaşanacak
sarılınca boynuna gözlerin dolacak
yürürüm gecenin üstüne
salarım güneşlerimi
görürüm tane tane açılan güllerimi
yürürüm gecenin üstüne
günahlardan geçerim
ezerim birer birer yalan sevişleri
dön bebeğim
dön çaresiz başım
ayrılık böyle uzun sürmez ki
dön bebeğim
acılar seliyim
dön bebeğim
hasrete gebeyim
- bu albüm de bir de kış güneşi vardı ki hala tarkan bu iki şarkı gibi şarkı yapamadı.
(bkz: kış güneşi)
- tarkan'ın ayrılık yaşandıktan sonra dinlenmesi oldukça sakıncalı olan şarkısıdır.
- demin mmc'de karşıma çıkan klibi ile beni ürküten şarkıdır. yılla yıllar önce dinlediğim zamanları hatırlattı bana. ulan dön bebeğim dinleyince insan babasını özlediğini mi anlarmış yahu.
- (bkz: ümit sayın)
- enstrümantâl açıdan oldukça başarılı, özellikle yan flüt solosunun dinleme zevki verdiği, çocukluğumuza ait olmasının verdiği nostalji duygusuyla 80'lilerin bünyelerinde daha bir etkili olan şarkı.
bu albüm zamanında tarkan genç yetenekti, toydu, başarılıydı, daha zayıftı, gözlerinde pırıl pırıl bir ışık vardı. ülkecek hastasıydık. sonra sisteme uydu...
eski tarkan, dön bebeğim...(mavio, 10.02.2007 10:15 ~ 29.03.2007 17:16)
- kış güneşi, unut beni ve dön bebeğim.. bu üç şarkı eğer biraz depresif bi zamanda dinlenirse adamı komaya sokar.. ayrıca klibi türk müzik tarihinde eşi benzeri az bulunabilecek kalitededir.
- ümit sayının insan olup olmadığını düşünmeye iten şarkı. acaba şarkının etkisinde klibinin de etkisi var mı diye düşünmeden edemiyor insan. ne de olsa zamanından sabahtan akşama kadar bu klip dönerdi. sonundaki müzik kutusu ve balerin sahnesi hala hafızalarda. zaten onun haricinde her yerde tarkan giden sevgilisiyle anılarını yaşıyor aynı mekanlarda.
(bkz: http://www.youtube.com/...)
- yeni bir gün doğuyor
yine yoksun yanımda
zavallı gönlüm anladı
mahkumum yanlızlığa
yapayalnız yaşıyorum
ruhumla baş başa
karanlıklar içinden
haykırıyorum son defa
dön dön bebeğim
ne olursun dön
dön kollarıma
yine bir gün batıyor
yine gözyaşlarımla
zavallı gönlüm ağlıyor
sensizlik çok zor bana
yapayalnız yaşıyorum
ruhumla baş başa
karanlıklar içinden
haykırıyorum son defa
dön dön bebeğim
ne olursun dön
dön kollarıma
rafet el roman (te5ir, 28.03.2007 03:35)
|