görseller
cuore sportivo 

belki ilginizi çeker
  1. · ateist anne babanın çocuğu olmak
  2. · yazar nicklerinden meslek tahminleri
  3. · yaran duyurular
  4. · uzağa giden topu almayan isyankar kaleci
  5. · her konuda durmadan konuşabilen insan
  6. · yaran diyaloglar
  7. · 7 cadde pampero nun önündeki lamborghini diablo
  8. · lamborghini
  9. · itü sözlük yazarlarının mesleki anıları
  10. · azwepsa
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · erkekte ses tonu
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · ufuk uras
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · alex hagi den daha iyidir
  7. · yılmaz özdil
  8. · korkmaz çakar
  9. · bizimcity

cuore sportivo  

1. it. sportif yürek/kalp

alfa romeotarafından kullanılan slogandır.
    (aquila, 02.12.2007 23:47)
  2. beşinci nesil yazar. hoşgelmiş.
    (thedewil, 08.06.2008 03:47)
  3. türkiye'nin otoyolları ile ilgili tematik girileri ile saygımı kazanmış beşinci nesil yazar, tematik çalışmasından ötürü kendisini kutluyorum ve teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 12.06.2008 04:54)
  4. yaz okulu yüzünden marmaris'i bırakıp sakarya'ya gitmek zorunda kalan, ama "sakarya daha iyi be hacı!" diyerek beni şaşırtan enteresan yazar.
    (hayri potur, 09.07.2008 12:15)
  5. dün gece sakarya'da ilk birasını benim için yuvarlayıp istanbul'da çakırkeyf dolaşmamı sağlamış hoşsohbet kişi.*
    (hüzünden bozma mutluluk, 13.07.2008 20:34)
  6. ayrıntı hastası yazar.

kilometrelerce yürüdük,saatlerce konuştuk daha dün.şimdiden "yine gelse de yine dolaşsak elimizde balık-ekmekle" diyorum.

istiklal'i ilk kez gündüz gözüyle gördü bu defa,gelecek sefer daha fena emellerim olacak kendisiyle ilgili.*

mimariye olan hayranlığını ve arabalara karşı dizginleyemediği tutkusuyla saygımı kazanmıştır ayrıca.
    (hüzünden bozma mutluluk, 18.07.2008 17:48)
  7. lamborghini görmek, arabayı yalamak için kilometrelerce yol depebilen android.
    (kl7mu, 29.08.2008 11:20)
  8. hafızası ve zekasına her daim hayran olduğum, şehir şehir gezip bir de nispet yapan, birlikte seyahati kabul etmezse bavuluna saklanıp peşine düşmeyi planladığım güzel insan *
    en az benim kadar konuşkan * olan bu şahıs sakarya, marmaris, istanbul, çanakkale ve şimdi de izmir'de.
    hangi kentte yakalarım bilmiyorum ama misafiri olacağım, beraber sarhoş olup çene yarıştıracağız.
    (hüzünden bozma mutluluk, 04.09.2008 22:28)
  9. kadınları etkileyememekten şikayetçi olan bütün yazarların mesaj atıp fikir danışması gereken canım dostum. *

derdim başımdan aşkınken, içim sıkılırken anında halimi anlayıp iki cümleyle yüzümü güldürebilen ender kişilerden. bir ikizler burcu olarak ilgi duymadığı konu yoktur bu adamın. otomobillere meraklı olduğunu yazacakken, caddede gördüğü yabancı plakalı arabanın hangi ülkenin hangi bölgesinden geldiğini söyleyip şahsımı dumur etmişliği vardır.

eğlencenin tavan yaptığı, muhabbetin doruklarda olduğu anlar borçluyum kendisine.
    sadece yalan söylemeyerek değil gerçeği de gizlemeyerek içinden geldiği gibi davranır.
    birtanedir, candır.
    (hüzünden bozma mutluluk, 24.10.2008 00:17 ~ 10.11.2008 21:06)
  10. dün bu koca istanbul'da yalnız sayılırdım. havanın pek de iç açıcı olmamasına rağmen mecburen evden çıktım. gözü doymaz kardeşe para gönderilecekmiş. çıkmışken hep gittiğim yere uğradım. zihnimde özlediklerimin hayalleri, aklımda çözülmesi gereken onca sorun, kalbimde biri derken içim oldukça kalabalıktı. tek başına içmenin keyfi evde çıkar ya, onu ilerleyen saatlere bıraktık.
    gidip oturdum, garson kardeşim pek güleryüzlü pek hoştu. üç kattaki onca kişiye rağmen tek müşteri benmişim gibi ilgilendi sağolsun. bir yandan da düşündüm "ulan böyle tek başıma ve gündüz vakti içerken acınası mı göründüm ? şevkat mi gösteriyor bana ? " diye. baktım ki ortamdaki en güzel kişi benim, "hah şimdi anlaşıldı" dedim.**
    bir ellilik bira, bir tane daha, bol sigara derken etkisi olmadığını anlayınca şaraba geçiş yaptım. düşüncelerimden arındım. ömer hayyam'ın yüceliğini tekrar anladım. içimdekiler seslerini kısıp, köşeye çekilip bir sonraki atağı planlıyorlardı ki, gerçekten yalnız kaldım. fonda duruma uygun sayılabilecek bir şarkı vardı, şu şekilde duyuyordum ben : "uzun zamandır hasret kaldığm yüzüneğ, muhtacım inağn senin bir teğk sözüneğ, yalvarsam ağlasam kapansam dizineğ, döner miyizh yine eski günlereğğ"

telefonu aldım elime, cuore sportivo arıyordu. bir ara yalnız olduğumu ona haber vermiş olabilirim, hatırlamıyorum.*
    başka bir şehirdeydi, öyle olmasa beni yalnız bırakmazdı cuore'm sportivo'm. sesini duydum ama şarkı da alttan yakıyordu : "yine eskisi gibi beraber olsağk, ne olur sankiiğ geçenleri unutsağk, hayat bitse dünya dursa ölüm bile olsağğ, biz hiç ayrılmasağk"
    konuştum, konuştu, sanki yıllardır görüşmüyormuşuz gibi dinledi beni. yüzümü güldürdü. iyi ki aradı. alkol kontrolü de yaptı tabii "kaçıncı şimdi o ? bak en fazla bir kadeh daha içebilirsin sonra kalk tamam mı güzelim ?" -peki- dedim. sesini duymak bile iyi geldi. içsem de daha fazla kaybedemezdim kendimi.
    beni bu satırları yazmaya iten olay akşam saatlerinde, ona söz verdiğim sayıda kadehle vedalaşıp eve geldiğimde yaşandı. cuoreciğim tekrar aradı. önce ayılıp ayılmadığımı kontrol etti, sonra "bil bakalım neredeyim ?" dedi. "evde pijamalarınla oturuyor ve benimle msnden yazışıyor olman lazımdı ehuehue" diyecektim ki "eminönü-kadıköy vapurundayım" diye yapıştırdı kendi sorusunun cevabını. bir davet varmış istanbul'da, katılmaya bir anda karar vermiş, trene atlayıp gelmiş. taksim'de alkol falan dedi ama oraları tamamen anımsamıyorum. sadece ruhlarımız bir olsun diye ben evde şaraba devam ettim. geceyi evinde geçirdiği arkadaşı yunanmış. öyle de sürpriz bir adam işte. şu dakikalarda kimbilir nasıl bir baş ağrısı çekiyor.***
    işbu giriyle; güzel bir günün en güzel anlarını ölümsüzleştirmek için yazdığımı belirtirken bahsi en çok geçen kişiye teşekkürlerimi sözlük huzurunda iletmek isterim. ne yazarsam yazayım onu tanımlamakta yetersiz kalacağını bildiğim için şimdilik burada bitiriyorum.
    cuore sportivo, hayata kızgın anlarımda bile kahkaham, tek kırgın bakışıyla gözyaşım, annemle babamın tanımadığı kardeşimdir.
    (hüzünden bozma mutluluk, 11.01.2009 14:53 ~ 17:47)
  11. çok sevdiği cem yılmaz'la tanışma fırsatını tek bir cümlem için elinin tersiyle iten güzel insan. "senden değerli değil ya" dedi hem de. beni hiç yalnız bırakmayacağını hatırladıkça adımlarımı sağlamlaştıran, canını yakmayı düşünen olursa hiç düşünmeden kendimi siper edebileceğim temiz kalplim.
    soğuk biranın üzerindeki damlacıklardan, akşam serinliği, bahar ıllıklığı, en sevdiğim renk. hiperaktif duygu adamı.
    hakkında yazmaktan bile keyif aldığım, tanımlara sığdıramadığım cancağızım.
    (hüzünden bozma mutluluk, 15.02.2009 18:24)
  12. kendisi hakkında "artık, zorlamayı bıraktı" diyeceğim, o da bana " ya n' alakası var bee" diyecek. öyle bir insan.
    (ali atabak, 12.04.2009 20:57 ~ 21:00)
  13. kendisi olmadan dışarı çıkmama izin verilmeyen teyzeoğlum, tâlha abim. isminin telaffuzu konusunda oldukça hassastır.
    (menfure, 13.04.2009 16:30)
  14. kendisi kıbrısta kasa kasa smirnoff ice götürürken arkadaşlarına bir adet bile getirmeyen gözde yazarımız.
    (burjamess, 27.04.2009 02:44)
  15. güzel güzel yazılar yazan , araba takıntılı insan.
    nicki niçin benim aklıma gelmedi kayıt olurken, ona yanıyorum...
    (yalnizligindayanilmazhafifligi, 21.05.2009 13:48)
  16. bu adamla ilgili gerçekleri sıralayasım geldi.

ehem, mayk çek van tğu!

bu herif ortaokul arkadaşım benim. o zamanlar da deli dolu bir manyaktı, bi tane bsikleti vardı okula onla gelir giderdi. derste dururp dururken sallana sallana şarkı söylerdi. arada bir dellenir tepinirdi derste falan. sonra farkettik ki sınavlarda da şarkı söylüyor. sonra bastı gitti gölcüklere. irtibat koptuydu. ta ki süleymancan isminde daha manyak bir arkadaşımız vasıtasıyle bu heriften haberler alana kadar.

neyse efenim. sonra bu lavuk bir yaz marmarise tatile gelmişti, lisedeydik o zaman. gaza getirdi beni, "kanka tansaş'ın önüne f1 simülatörü koymuşlar, sen de ilgilisin bak gidelim yarışalım, ben bisiklet kazandım" falan. gittim tabi. ama bu şerefsiz beni öyle bir gaza getirmiş ki, birinciye megane mı ne veriyorlardı o zaman, ben herkesin ilk turda yarış dışı kaldığı o simülatöre otururken sahneden bağırıyorum "cuore lan, megane ne renk olsun bi düşün!" falan diye. sonuç, tabi ki 2. turda sağ ön tekerin bir bariyerde kalması ve de kanadımın kopukluğuyla uzun süre o şekilde gitmem ancak akabinde dengeyi tutturamayıp 3. virajda yarış dışı kalmam*.

sonra bu herif sakarya'da üniversite kazanmış. eh dedik, babanne orada, gitmişken herifi de görürüz. gittim. gitmez olaydım. daha en başından, herif beni aldı sinemaya soktu, lan kankan gelmiş farklı bi aktivite bulsana. neyse. gire gire koku ismindeki rezil filme girdik. filmin sonlarındaki grup sahnesinde hep beraber oha çektik. çıktık filmden. o kadar midesiziz ki, hemen yandaki burger king'e girdik filmden çıkınca. o zamanın en hayvan menülerinden birini aldık, big king xxl mi neydi galiba, onun da en büyük boy seçimlerini yaptık öküzlüğüne, toplamda 25-30 milyon gibi bir hesap ödedik. benim bitiremediğim menüyü bu hayvan bitirdi.

geçen sene ankara'ya gelmiş bir sebepten, aegee mi ne boksa, sürpriz yapmış. aradı beni, "kankaa bu ev nerde lan senin, demet'te sormadığım yer kalmadı bulamıyom amk. gelin beni alın havacılar diye bişeyin önündeyim" dedi. sağolsun dışarı çıkan bi arkadaşımız bunu aldı getirdi. herif kapıdan girer girmez sırtıma falan vurmaya başladı, lan noluyo demeye kalmadan baktım ben de buna geçiriyorum, o esnada şerefsiz herif elinin tersiyle çeneme bir geçirdi. kendimi yerde buldum.

daha sonra hürockfest 08'e de geldi, o zaman da lamborghini yaladı, artık alıştığımız için gıkımızı çıkarmıyoruz.

neyse, iyi kankadır vesselam. bu yaz ankara'ya gelmesini dört gözle bekliyorum. hayatımın en geyik ve lezzetli steakhouse burger'ını yiyebilmek adına.

ankara'da caddenin ortasındaki bir binanın kapısına işemesini, marmaris'te ters yönde gecenin bir vakti bisikletle yardır yardır gidişlerimizi, ortaokulda idare katında hocalara orta parmak göstere göstere koşuşumuzu söylemiyorum bile. hele dobloyla geri geri giderken bi adama çarpmasını....

hayvan herif.

edit:

"-cuore sportivo- (@3509344)

1. mégane deil clio (=
    2.ada'da ne gibi yaratıcı bi aktivite yapmayı bekleyipdurun?
    3.ankarada nereye işedim lan ?! (=
    4. gecenin bi yarısı aştiden demete yürüyüşümüzü de yazsle (="

f1 simülatöründe verdikleri araba renault clio imiş.

ha bir de, hürockfest 2008'de haggard konserinden sonra, gece 3,5 civarı eve varabilmek suretiyle, anadolu gösteri merkezinden, aştiye, oradan eskişehir yolu üzerinden ve gimat kavşağından demetevlere yürüyüşümüz de var.
    (kl7mu, 27.05.2009 13:02 ~ 28.05.2009 23:31)
  17. üstadım tango yapcaz birlikte hiç kaçışın yok.roxanne dedim sular durdu.
    (eristhabella, 07.06.2009 01:52)
  18. iyki doğmuşta iyki tanışmışız denilesi yazarcığımdır kendisi.ayrıca erkenden kalkıpta okul yollarına düşecek olduğundan erkenden yatması da gerekti.uyusun mışıl mışıl.
    (eristhabella, 15.06.2009 00:01)
  19. doğum günü şenlikleri içinde ne yapacağımızı şaşırdığımız, görkemli kutlama planları içinde cirit attığımız birtanecik canımın içi, hayatımın en güzel renklerinden, iyilik timsâli.

bu adamın doğması benim için bir şey ifade etmeyebilirdi. lakin kesinlikle "iyi ki tanışmışız." üzüldüğü zaman iştahım kaçıyor, mutluluğunu anlattığında keyiften kendimden geçiyorum. bunun aynısından kardeşim olsun isterdim ki kendisi bizzat kardeşim oldu bile.

şarabı daha açmadım, seni bekliyoruz.

doğum günün kutlu olsun acayiplikler insanı, maceraya kestiğim biletlerin diğer ortağı.

(bkz: @2562824)
    (bkz: @2692335)
    (bkz: @2787174)
    (bkz: @3120271)
    (bkz: @2965695)
    (hüzünden bozma mutluluk, 15.06.2009 22:10 ~ 22:14)
  20. doğum günü bugün olan yazar(mış). kendisine güzel ve sağlıklı bir ömür temennisinde bulunuyoruz efem. nice senelere.
    (vela, 15.06.2009 22:30)
  21. bu adamın(canımın içi diyecektim dilim sürçtü) nev'i şahsına münhasır olduğunu söylediğimde örnek vermemi isteyenler oluyor. peşinen hizmetimi sunayım.
    buyrun buradan yakın:
    (bkz: @4008008)

gülmekten öldüm lan? hayır cuore sportivo'yu tanımasam salladı derdim ama sırf yanımdayken şahit olduklarımı yazsam sözlük yıkılır zaten.
    ilginçlikler adamısın kuzucigim, gecemi neşeye boğan ateş böceğimsin.
    (hüzünden bozma mutluluk, 01.10.2009 03:53 ~ 03:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil