belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  2. · recep tayyip erdoğan
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · uludağ sözlük
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · toplu olarak kalınan dersler
  9. · gitmek için sabahı bekle

cumhuriyet mitingine katılmayan laik değildir  

1. cumhuriyet mitingine katılmayan laik değildir görüşünü onaylamadığım gibi, gerçekten ulusal bir mitingin belirli bir partinin reklamını yaptığı gibi saçma bir görüşe, hiç katılmıyorum

eğer öyle olsaydı, ordaki insanlar malum muhalefet parti ve türevlerinin reklamını yapacak kimseler olsalardı, zaten bu mitinge gerek olmazdı. ne yazık ki oradaki insanlar muhalefetin de üstüne düşenin zerresini yapmadığını görüp "iş başa düştü" düşüncesiyle meydanlara toplanmışlardır.

ben kendi adıma, istanbul'da yapılan mitinge gittim, gitmeyen herkesin de laiklere düşman olduğu gibi sert bir düşünceye de sahip çıkmam, ama oradaki milyonların yaptığı saygı duyulacak eylemi şovenizmle, parti reklamıyla karıştırmak da, mitinglere katılmayanlara laik değil demek kadar saygısızca bir ithamdır.
    (epilofs, 13.05.2007 21:13)
  2. (bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)
    (gurme, 13.05.2007 21:19)
  3. bir insanın laik fakat anti-kemalist veya antidemokrat olabileceğini akıl edemeyen ya da görmezden gelmek isteyen birey düşüncesidir. "ade canım anca gidersin" demek müstehaktır

(bkz: yalan söylüyorsun canım)
    (bkz: atma recep din kardeşiyiz)
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 13.05.2007 23:22)
  4. kimin, ne zaman, nerde dediğini ve aslının ne olduğunu merak ettiğim laf. "bu başlığa yakın bir cümle" kavramının ne olduğunu da anlamış değilim. niye yakın? ne söylendiyse aynısı koyulamıyor mu sözlüğe?

tanım: bana göre ortalık skiştirme çabasıdır. tek bakınızdan veya tek cümleden ibaret süper yaratıcı tepkilerle ortaya atılanlar aygaz'dan 10 aylık bedava pompa kazandılar çekiliş sonucu. tebrikler!
    (twinkle, 13.05.2007 23:26 ~ 23:28)
  5. "başı kapalı olanlar atatürk'ü sevemez" kadar saçma cümle.
    (kızınbiri, 13.05.2007 23:29)
  6. (bkz: akp karşıtıysan chp taraftarı olmalısın)
    (bokakonansinek, 13.05.2007 23:31)
  7. çeşitli sebeplerden üç büyük mitinge*** katılamamıştım ama burhaniyedekinde kısa bir süreliğine bulunabildim.ucundan yırtmışım o zaman. mı demek oluyor şimdi?
    (ketchupliispanak, 13.05.2007 23:49)
  8. en baştan yanlış olan önermedir.

bu arada, kendi yaptığım bir araştırmayı sizlerle paylaşmak isterim.
    laiklik kelimesini kullanan insanların %87'si bunun anlamını bilmez, ve de bu insanların %97'si bilmediğini kabul etmez. zaten ulusalcılarla güney amerika bizonları arasında çok az fark vardır.

laiklik, basit mevzudur esasında. kitabım da hazırlanmakta bu arada, (bkz: laiklik for dummies), ancak "mgk'da başbakan terbiyesi" için kullanılamaz ibaresi koyduracağım ki, kupkuru ideolojiler uğruna kimse bu milleti krizlere sürüklemesin.

bir birey, birey olarak, laiktir veya değildir denemez.
    laiklik devlete ait bir özniteliktir. kişiler laik olmaz, olamaz!

devlet laik olur. devlet, dinlere ve tüm görüşlere eşit mesafede durduğu ölçüde laik olur.
    bireyler, kendi kararlarını alırken inançlarına, hislerine, takıntılarına, obsesyonlarına göre karar alırlar. ama devletin karar mekanizmaları bu değerlerden (inanç, ideoloji, kanı, öngörü, tahmin, tehlike var sanısı) hiçbirisine göre karar almaz, almamalıdır, çok ayıptır.
    (evox, 13.05.2007 23:56)
  9. az önce bir arkadaşım, "cumhuriyet mitinglerinden rahatsız olup da ortamı karıştırmaya çalışanlar müslüman değildir" gibisinden, buna benzer, tıpkısının aynısına yakın desem yakın değil, orada bir köy var uzakta tadında yorumladığı durumdur.
    kaynak ve doğruluk soru işaretidir. bu durumda: delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış.

herkes ne istediğini açıkça söylesin, bilelim. lafı dolandırmaya, yalan yanlış noktalardan kötülemeye çalışmaya gerek yok, zira biz bunları yemiyoruz.

ek : başlığın ilk girisi silinmiş, haliyle bu giri de ortada kalmış.
    (ornitrin, 13.05.2007 23:56 ~ 14.05.2007 20:59)
  10. (bkz: saklanmayan ebedir sobedir)
    (zaknafein, 11.01.2008 13:35)
  11. (bkz: miting günü bir yakını hastalanan şerefsiz yobaz)*
    (yata yata paslandık, 11.01.2008 13:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil