belki ilginizi çeker
  1. · ya ben lan neyse bişey demiyorum
  2. · karayolu kapatan cumhurbaşkanı
  3. · abdullah gül
  4. · abdullah gül ün şehirler arası yolu kapattırması
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · 2012
  3. · yaran diyaloglar
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · lern mit uns
  9. · mitralyöz

cumhurbaşkanı 200km basarken bakan trafik polisi  

1. öncelikle 50 karakter sınırından dolayı sığmadığından düzeltmek isterim: başlığın aslı "cumhurbaşkanı aracı saatte 200 km hızla giderken sesini çıkarmayan trafik polisi" olacaktır.

kimdir bu polis? ahanda linkte görebilirsiniz.

http://haber.kanald.com.tr/...

şimdi çok değerli cumhurbaşkanımız yapmış bir hata. kamuya ait malı kamu zararına kullanmış. belki daha öncekiler de yapıyordu diye düşünmüş olabilir. gerçi kendisinin selefi kırmızı ışıkta dahi durma gibi doğal bir davranışı yapmıştı ama unutmuştur belki. neyse benim duracağım nokta cumhurbaşkanı abdullah gül'ün yaptığı .... değil.

bu adam saatte 200 km hızla gitsin diye yol kapatan bir trafik polisi teşkilatımız var bizim, asıl dikkatimi çeken nokta bu. bildiğim kadarıyla hayati konular dışında şehirlerarası trafikte hız limiti 100 km. otobanda ise bu 120'ye çıkıyor (yanlışım varsa düzeltin). böyle bir yasa varken, senin ceza gerektiren eyleme ellerinle izin vermene ne denir biliyor musun?

ben söyleyeyim: zengine verip fakirden almaktır. bir de yol niye kapanıyor diye sorana da hesap mı soruyorsun diyorsun. evet ulen hesap soruyor.

sen niye görevini yapmıyorsun diye hesap soruyor.

sen niye bu kadar koyunsun diye hesap soruyor.

siz tahriş olmasın diye kayganlaştırıcı kullanırken halka ona istemeye bile izin vermemenizden dolayı hesap soruyor.

siktiğin göt benim ulen sorarım tabi.

ben de en kısa zamanda tem'de 180km/sa hızla gideceğim. bakalım çevirecek polis bana bilmem kaç bin tl hesap çıkarıp "napcaz?" diye sorduğunda bu örneği verince ne cevap alacağım. ruhsatın içi dolu polis abi, merak etme...

not: neden 180km/sa diyeceklere... arabam 200 basamıyor, lpg'li olduğundan apo gibi hızlı gidemiyorum. malum benzin pahalı.
    (cogitoergosum, 23.06.2009 03:55 ~ 03:58)
  2. görev bilincini yitirmiş,üst düzey makamlara boyun eğmiş trafik polisidir.
    (nickcode, 23.06.2009 03:57)
  3. (esekherif, 23.06.2009 04:00)
  4. bir de başbakan 200ü geçmişken hızına yetişemeyip motoru su kaynatan koruma aracı vardır.
    (kalegençlik, 24.06.2009 00:18)
  5. kimilerinin götünden element uydurarak haklı çıkardığı polistir.

bakınız karayolları trafik kanunu ne diyor:

---alıntı---

geçiş üstünlüğü:
    görev sırasında, belirli araç sürücülerinin, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartıyla, trafik kısıtlama ve yasaklamalarına bağlı olmamalarına denir.
    1- ambulanslar
    2- itfaiye araçları
    3- polis araçları
    4- sivil savunma araçları
    5- koruyan ve korunan araçlar
    not: geçiş üstünlüğüne sahip araçların 150 metreden görülür lambaları olmalıdır. 150 metreden duyulur sirenleri olmalıdır.
    not: sarı tepeli lambalı araçlar geçiş üstünlüğüne sahip değildir. sarı tepe lambası araçlara kendilerini belli etmek için takarlar diğer araç kullananlar da daha dikkatli araç kullanırlar.

kaynak: http://trftescil.iem.gov.tr/...

---alıntı---

şimdi baktığımızda bu amcamın aracı 5. seçeneğe uyuyor. ama bu yazıyı götüyle okumayan herkesin dikkat ettiği kilit kelimeler alıntı kısmındaki ilk ikisidir heralde. ne diyor yasa: bu araçların yasaklamalara uymaması için görev sırasındaolması şarttır.

halbuki bizim apo napıyordu? düğüne gidiyordu.

ha eğer düğüne gitmek cumhurbaşkanının görevlerinden birisi ise valla dün arkadaşımın düğününde göremedim kendisini. görevini yapmadığından cezalandırılması ya da en azından kınanması gerekir. kınıyorum kendisini!
    (cogitoergosum, 24.06.2009 02:42)
  6. (bkz: basarken)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 24.06.2009 02:43)
  7. -amirim bişi geçti.
    +cumhurbaşkanıdır. işine bak sen.
    (zagnem, 24.06.2009 02:45)
  8. (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 24.06.2009 02:46)
  9. (dextare, 24.06.2009 02:50)
  10. işine bakan polistir. hiç mi tokyo drift seyretmediniz. adam diyordu ki buradaki arabalar zaten fabrika çıkışlı 170. yakalayamacaklarını bildikleri için basmazlar. zaten bizim türk polisinin altında şahin var. en kuş olanı 150 den sonra allah a emanet. nasıl yetişsin? ha ama aklıma bir şey geldi (çok zekiyim ben çok) cumhurbaşkanının plakasını bilirse plakaya yazsın cezayı. tabi yersen!
    (naylon brando, 24.06.2009 02:55)
  11. babamdan dinlediğim bir olaydır;

eski başbakan yardımcılarımızdan erdal inönü evine korumaları ile dönerken kırmızı ışık yanar. öndeki eskort ışığa aldırmayıp geçer ve erdal bey şöförün omzunu tutarak dur der. şöför geçebileceklerini söylediği zaman ise şuan da öncelikli araç olmadıklarını, eskortların geçmesinin ise normal olduğunu söyler.
    (rıfat, 24.06.2009 03:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil