cuma öğlenleri özellikle küçük yerleşim birimlerinde çoğu esnafın camında görülebilecek yazı
sex shop adı verilen ticarethanelerin kapılarında da görülmeye başlanan yazı (maniacxx , 16.03.2004 23:30 ~ 17.03.2004 02:33)
bunun bir de cumaya gittim geldim şeklinde türevi vardır ki din göstericiliğine en iyi örneklerden biridir.
(bkz. robinsona gittim gelicem )
icq da away message olarak kullanılan söz öbeği
yazılı dükkan es geçilir, açık olana dalınır
kendine samimi müslüman olarak gören, cuma günü cuma namazı için cuma günleri camiye gitmesi gerektiğini bilen ve çevresindeki insanlara kısa bir süre içinde(cuma nın bitiş vakti bilenler için bellidir) geleceğini bildirmek isteyen ama yine herzamanki gibi bazıları tarafından din istismarı olarak görülen söz öbeği
(bkz. hacca gittim gelicem )
(bkz. derse gittim gelicem )
(bkz. cumadayım )
şirin baba nın samanyolu tvde söylediği replik
konya bedesten çarşısı
sex shop'un kapısına bu yazının asılması durumu birçok karikatürde vuku bulan cümlecik.
bakkal amcanın kapısına astıgı yazı
ölmeden önce okulda hocalık yapan birinin isminin verildiği bir laboratuvarın kapısına yazılınca traji-komik durumu ortaya çıkaran yazı. (pudra , 05.10.2004 14:34)
(bkz: cumadaydım döndüm )
yazın iş yerinde çalışırken cuma günleri saat 12:30 civarı dükkanın kapısına astığımız yazı.
alican kırmı zının pisliklerinden birinin konusu yazı. alican kırmızı, pisliklerinden birinde kapısına cumaya gittim gelicem yazan bakkala bu yazının altına ben cuma ben de sana gelmiştim. ne tesadüf yazarak pisliğini gerçekleştirmiştir.
esnaf camlarında olanını gördüğüm fakat geçen sene aynı yazıyı pazar eşrafından kişilerin kullandığını da görerek hayrete düştüğüm ifade şekli...
eğer günlerden cuma değilse "bayağı uzun bir süre yokum ben buralarda aramayın beni" mesajıyla aynı anlama gelir.
cuma günü öğleden önce çaylaklığa düşürülen eski bir yazarın yazdığı şikâyet yazısına saatlerce cevap vermeyen moderatörün, bir post-it kâğıdına yazıp bilgisayarının monitörüne yapıştırmak suretiyle ortamdan uzaklaşmış olabileceğini düşündüren, ancak yazarın hiçbir zaman görmeye muvaffak olamayacağı cümle.
(bkz: onüçüncü cumaya gittim gelicem )
robinson ve cuma 'nın bir bölümünde robinson'un,evinin kapısına bıraktığı not.gürcan yurt 'a sevgiler...
"gidip de dönememek var" ihtimalinin hep göz ardı edildiği not.
e ge yöresinde bir cami kapısında hocanın kapıya,"ben falanca camideyim cumadan sonra geleceğim"yazısı (bizzat görülmüştür)
beşiktaş çarşı esnafı tarafından "maça gittim gelicem" şeklinde değiştirilerek dükkanın camına asılan uyarıcı.
sayfa 1 2 / 2