anket falan yapılsa, haftanın en sevilen günü seçilmesi kesin olan gün. belki cuma biraz zirveyi zorlayabilir ama otoritelere göre pek şansı yok. ayrıca 24 saatten oluşur. ilginçtir ama bu yönüyle diğer günlere çok benzer.
bakışların gittiğin yerden uzak,
yoksa gelirdim;
'sensiz anlamsızlığımı anladım, dön v.s.' demek için
bugün burda cumartesi,
ben senin saçlarını, suçlar bakışlarını,
geveze susuşlarını bile özledim
ayrılık bu söyle sende farklı mı zaman?
aynı soğuk.. aynı hazan...
bugün orda da cumartesi mi
sen de beni, 'benim kadar' özledin mi,
'aynalardan kaçarken özlenmeyi beklemek'...
ne kadar acı, ne kadar komik..
..ve bana ait değil mi?
gülme!
incinirim...
cumadan sonra illaki gelmesi istenen hafta sonu tatilinin ilk günü..ama ertesi günün pazar olduğu akla getirilmezse.çünkü ondan sonraki gün hafta başı.
klipte dinlediğim vesiyonu albüm kaydına göre daha çok bir kakafoniyi andırsa, feridun düzağaç'ın buğulu sesini çok çıplak bırakmış olsa da muhteşem şarkı.
klip versiyonu "uzun uzun f.d." albümünden olduğundan canlı çekim ve senfoniktir. müzik açısından senfonik olanını tercih etsem de, o sözler olmadığı sürece müziği bir hiç. orjinal-altyazılı albümünün en iyi sözlerinden biridir.
haftanın kendine ait bir ismi dahi olmayan kişiliksiz günüdür ama haftasonunun en şirin günü olması nedeniyle gözümüze çok sempatik gelen bir gündür.hakkında türlü şarkılar yapılsada feridun düzağaç bunların en babasını yaparak zannımca noktayı koymuştur.haluk levent ise bu güzelim şarkıyı kendince söylerek ve bence katlederek olayı korkunç bir boyuta taşımıştır.
bunu gibi diğer bir karaktersiz gün ise pazartesidir
üzüm şarabı değildir bu. ayrı ayrı şeyler sayıyor... belkide aromasıdır??? olur mu öyle şey? bilemiyorum. ama güzel şarap. tat/fiyat oranı tatmin edici...
milli eğitim bakanlığı'na bağlı olanların genelde en sevdikleri gün. cuma okuldan dönülmüştür, pazar'ın ertesinde okul vardır. cumartesi ise önüyle arkasıyla ve kendisiyle bomboştur.
yüksek öğretim kurumu'na bağlandıktan sonra ise hafta sonları hafta içindeki boşluklarla karıştığı için bu özel gün anlamını yitirir. yine de istiklâl tıklım tıklım olur, o ayrı.