cuma namazına gitmeyip utanmayan müslüman erkek 

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. "ulan bari seçtiğin dinin hakkını ver" şeklinde başlayıp ağır hakaretlere maruz bırakılması gereken zavallı.

müslümanlıkla da alakası yok bunun. yahu ister hristiyan ister musevi isterse başka bir dinden ol, ne fark eder, sen eğer seçtiğin dinin çok küçük bir buyruğunu dahi yerine getiremiyorsan ortalarda insanım, kulum diye gezmeye hakkın yok. harbiden ayıp be.

insanlar cumaya giderken senin aylak aylak gezmen ya da iş yerinde çok önemli bir şey yapıyormuş gibi görenmen hoş bir şey mi ya? hakikaten hiç utanmıyor musun? valla ciddi soruyorum, herhangi bir rahatsızlık duymuyorsun yani bu durumdan öyle mi? salak salak ekrana bak, televizyon seyret, karı kız peşinde koş, kifayetsiz mesajlar yaz, yozlaşmış vaziyette dününü bugününü yarınını kaybederek hodbince yaşa. donunda sürekli sidik lekesi olan honduraslı, maleyler gibi adam ol önce adam. ya var ya senin cehennemdeki canhıraş çığlıklarını duymak için şimdiden sabırsızlanıyorum.

allah aşkına sen müslümanım diye dolaşma. benim yüzüm kızarıyor. ulan alt tarafı 4-5 dakika sürüyor, hutbeyi giriş çıkışı saysak topu topu 15 dakika, iki kalkacaksın bir oturacaksın o kadar. bundan mı yüksünüyorsun lan, bu kadarcık şeyi mi yapmaktan üşeniyorsun?

pes. ne diyim lan sana pes. ölüm var lan ölüm. hayatında neyi seçmişsen onun hakkını ver. ramazan'ın son cumasına git lan bari. alnın secdeye değsin de bi kendine gel.
    (kayser sozer, 05.10.2007 12:20 ~ 12:33)

2. (bkz: hanım koş kayser sozer yine başlık sıçmış)
    (trouble, 05.10.2007 12:21)
  3. inandığı yaratıcı ve kendi arasında olan bir konu ile ilgili başkalarının eleştirilerini siklemeyen erkektir.
    (bkz: bize ne) (bkz: kime ne)
    (ihtiyacım yok, 05.10.2007 13:44)
  4. - ulan bari seçtiğin dinin hakkını ver!
    - ? ne nası, bana mı dedin abi?
    - sana dedim tabi lan, cuma ya falan geldiğin yok senin. müslümanım mı diyosun, bekle müslümansın. cumaya her cuma giden biri olarak seni dinden çıkarıyorum, midemi bulandırıyosun.
    - ?!?! hayırdır abi, allah mı gönderdi seni?
    (300000, 05.10.2007 13:47)
  5. cuma namazına müslüman olan herkes gitmelidir ancak bu mesuliyetten sadece kendine karşı sorumludur ne burdakilerin ne başkasının onu eleştirme hakkı vardır. hayır kayserin edebi yönü güçlü olan ama savunduğu tez(!) leri saçmalık kokan girilerinden birine sazan gibi atlayıp cevap vermiyorum, alttaki farklı fikirleredir benim cevabım.
    "madem müslüman kadınsın başını örteceksin" derseniz siz insanları direk iki farklı yoldan birini seçmeye itmiş olursunuz, ve inanın kutuplaşma bu ülkenin şu anda ihtiyacı olan son şey.
    fırsatı olan gitsin camiye, ne güzel olur, hristiyan da kardeşimiz o da yapsın ibadetini, ateist kardeşimiz gelsin itusözlüke yazar olsun (şakaydı lan vurmayın!) ancak lütfen kimse kendini, bir başkasının özgürlüğüne müdahale edebilecek kadar çetin ceviz görmesin.
    ayıptır, bırakınız demokrasinin tadını çıkaralım.
    (one more cup of coffee, 05.10.2007 13:49)
  6. (bkz: mahalle baskısı)
    (moonman08, 05.10.2007 13:55)
  7. her sevgilimi ayrılmadan önce mutlaka hoplattım demeçleri verip sonra da cuma namazına gitmekten daha mantıklı bir iş yaptığı kesindir.

(bkz: zina)
    (fb, 05.10.2007 13:56)
  8. (bkz: bir papaz olarak kayser sozer)

(bkz: allah ile kul arasına girmek)
    (shagrath, 05.10.2007 15:27)
  9. kimilerini garip şekilde çok rahatsız eden adamlardır bunlar.

evet efendim işte ülkemizin temel sorunlarından birisi de bu. insanların akp hükümetine bu adamların ne bok yiyecekleri belli olmaz, kalkıp baskı yapmaya falan çalışırlar demeleri de bundan kaynaklanıyor. birileri ciddi ciddi başlık açıp cuma namazına gitmeyen müslümanları kınama cesaretini gösterebiliyor. harbiden de şaşırtıcı ilk başta dalga geçiliyor falan zannettim. insanlar işlerine geldi mi din ve inanç insanın kendi bileceği iştir derler, sonra da böyle zırvalıklardan başlık yaparlar.

bundan sonraki başlık için de önerilerim var. mesela; oruç polisi neden halen kurulmadı?, kurban bayramında koyun kesmemekten utanmayan zengin müslüman.
    (marslan, 05.10.2007 15:34)
  10. isteyen cuma namazına gider isteyen gitmez. isteyen bu dinin şartlarını getirir isteyen getirmez. buna hiç kimse karışamaz. hiç kimse laf edemez. bu allah ile kul arasında olan bir şeydir. ayrıca ibadetlerini yerine getirmeyip çok iyi ahlaklı,saygılı, temiz kalpli olanlar olduğu gibi ; ibedetlerini yerine getirip sahtekarlıkta bir numara olanlar da vardır. hatta bu tip çok insan vardır.
    (eldest, 05.10.2007 15:38)
  11. müslüman olmak iman meselesidir.amel yokluğu müslümanlığa engel değildir.
    (scorpio19, 05.10.2007 16:07)
  12. (bkz: kayserin ülkere iş başvurusu yapması sorunsalı)

(bkz: kayserin yeşil sermayeye yaranma çabası sorunsalı)
    (just call me daydreamer, 05.10.2007 16:17)
  13. (bkz: türkiye malezya olur mu)
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 05.10.2007 22:43)
  14. utanmaması meşrulaştırılması gereken bir tavır sergileyen erkek. bu bir toplum kuralı olmak zorunda mıdır diye düşündürten ve erkek olupta "cuma namazına gitmeyip utanmayan müslüman bir erkek" olsam ulan eşşolueşşek allah'la arama girmek sana mı kalmış, ne s.me karışıyorsun şeklinde küfredebileceğim bir yaklaşım ama erkek değilim neyse ki.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 05.10.2007 22:46)
  15. (bkz: namaz kılan insanın kendini müslüman sanması)
    (x sentos, 05.10.2007 22:46)
  16. (bkz: laiklik)
    (bkz: akp ye yaranma çabası)
    (michael corleone, 05.10.2007 22:48)
  17. (bkz: hayatında hiç namaz kılmamış türk/14)
    (radula, 05.10.2007 22:48 ~ 05.03.2008 12:35)
  18. eğer namaz "iki kalkacaksın bir oturacaksın o kadar." diye tanımlanacaksa ortada utanılacak bir durum olmayacaktır, ayrıca herkesin dini kendine niye utansın diye soralar adama. günah da benim sevap da.
    (çoklu kişilik, 05.10.2007 22:49)
  19. nedendir bilinmez mütemadiyen sana ne lan yarraam diyen müslüman erkektir ayrıcana.
    aslinda bunun derdi beş vakit farz namaz kilmadigi halde cumayi hic aksatmayan elalem namaz kilarken gorsun mantiğiyla namaz kilan munafıklar ile polemiğine girmek degildir, ancak, sana ne lan yarragım der mutemadiyen, kılarim kılmam seni geren nedir der. hatta ve hatta dinine kufredenin musluman olup olmadıgı sorusuna da kafayı takmıstır.
    (mihman, 05.10.2007 23:00 ~ 07.10.2007 13:27)
  20. bunu savunan, "ulan bari taklitçisin, hergün aynı postayı yapıp daha beter küçülme" şeklinde başlayıp ağır hakaretlere maruz bırakılması gereken zavallı'dır.
    (strategos, 05.10.2007 23:05)
  21. vakit namazi kilmaktan utanan 'sana ne lan yarraam' ları sikinin en ucra köşesine dahi takmayan erkek oldugunu soylemeyi unutursam catlarim. ulan haftanın alti gunu o kerhane senin bu kerhane benim dolaş sonra bir cumayla dinin emrettiği her şeyi yaptim zannet. tamam beni kandirdin da allahını nasıl kandıracan?
    (mihman, 05.10.2007 23:23)
  22. namaz kılmayı 15 dakikada iki eğilim iki kalkmak olarak tanımlamanın yanında devede kulak kalacak ayıptır.

bu mudur ulan namaz? 15 dakika eğilip kalkmak, tepede konuşan adamı dinlemek midir? öyleyse konserlerde vokalist şarkısını söylerken benim yaptığım headbang de namaz sayılır mı? oruç sadece aç kalmaktan, kurban kesmek ise et yemekten mi ibarettir? haftaiçi bir günün ortasında kendime o kadar bir vakit ayıracağımı geçtim, bulduğum yerin namaz kılmaya elverişli olup olmamasını da geçtim, ben kendimi namaza konsantre etmedikçe, dünya işlerini tekbirimle geriye atıp kafamı oraya vermedikçe yatıp kalkmanın bir değeri olur mu?

diğer insanların müslümanlıklarını yargılayan müslüman(!)lara en büyük ayarı müslümanların kutsal kitapları vermiş, açıp okumadan ahkam kesenlerin tespit sıçması hiç şaşırtıcı değil:

"benim dinim bana, senin dinin sana" *

başka sorusu olan?
    (aria galactica, 05.10.2007 23:25)
  23. gayetle normal bir davranış sergiliyordur .cuma namazına gidipte her türlü ahlaksızlığın içinde olanlara göre daha bir makbul erkek türüdür.
    (nyksss, 05.10.2007 23:48)
  24. "bir şeye bağlıysan gereklerini yerine getir" mantığına katılmakla beraber, bu ülkenin en büyük probleminin, insanların birbirlerinin dini görüş ve yaşayışlarına saygı duymamasından kaynaklandığını şiddetle savunmaktayım. din, oldukça kişisel bir şeydir. herkesin günahı sevabı kendisinedir. kişinin her hafta cumaya gitmemesi ya da oruç tutmaması gibi şeyler toplum bazında bi uyumsuzluk ya da sorun yaratmadığndan kimseyi ilgilendirmez. zaten kim bağlı olduğu şeyin bütün gereklerini yerine getiriyor ki..
    (chocolattes, 06.10.2007 00:25)
  25. (bkz: başlığı görüp kimin açtığını tahmin etmek)
    (berrak, 06.10.2007 00:27 ~ 00:36)
 sayfa  / 4