gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · zongul ducks
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · okan bayülgen
  8. · sizi kıtır kıtır keseceğiz
  9. · william shakesbeer

cuma günleri liselerde yapılan bayrak töreni  

1. o eğitim haftasını kapatan seremonidir. öğrencinin en mutlu anıdır. önünde daha paketi açılmamış bir hafta sonu durmakta, bunun sabırsızlığı içinde olan genç topluluk yerinde duramamaktadır. bütün öğrenci gruplarının toplanması ertesinde haftanın muhasebesi babında müdür, müdür yardımcıları veya konu ile ilgili öğretmenler konuşmalarını yapar. özellikle müdürlükten yapılan uyarı, öğüt ve tehditler klişedir. konular genellikle, okul malına zarar veren hayvanat takımının bulunması halinde neler yapılacağı, o hafta görülen çarpıklıklar ve bunu sergileyen öğrencilerin ismen teşhiri ve uyarılması çerçevesi içindedir. sonrasında önümüzdeki hafta için uyarılar ve sınavlara hazırlanacak öğrencilere öğütler gelir. bunun da en klişeleri; eğer uzun saçlı favorili gelen olursa gözünün yaşına bakılmayacağıdır. neyse en son olarak müdürümüz dağılırken yavaş olunması uyarısını yapar ve sahneyi müzik öğretmeninin solfeji eşliğinde söylenen istiklal marşı'na bırakır. bazı piç bünyeler bu marş sırasında arkadaşlarını güldürmeke için marşın sözlerini değiştirir veya çaktırmadan türkü söyler, öndekine parmak atar vs. sonuçta giderayak dayak yenebilir. dağılıp da okul servislerine giderken müdürün yavaş olunmasına dair uyarısı hiçbir bünye tarafından dinlenmez. sonrası, ver elin hafta sonu.
    (tekmeleyen kuş, 21.02.2007 00:01 ~ 00:12)
  2. son 2 dersi beden olanlar için işkence olan tören. ah o müdürler yok mu o müdürler.
    (gitaristkaptan, 21.02.2007 00:08)
  3. zamanında çok eğlendiğim törendir.bir nevi tatil başlangıcı kabul edilir çok sevilirdi.kimsenin marşı taktığı olmazdı haliyle.arkadaşlar ilk hedefimiz ev! sloganını benimserdik o zamanlar.
    (karamelize ekmek, 21.02.2007 00:16)
  4. eğer lise 3 ise öğrenci ,hafta sonu dershane derdiyle yüzleşecek olması ise ayrı bir maceradır..
    (yineyenidenkobalamin, 21.02.2007 00:31)
  5. (bkz: @847533)
    (ahmet karaca, 21.02.2007 01:22)
  6. bi de hava yağmurluysa, koridorda sıkış tepiş sıralanılır, duvarlar nedeniyle ekolu bi istiklal marşı söylenir, üff dedirtir(di)!
    (r u spanish, 21.02.2007 01:30)
  7. iyi tatiler düdüğü ile serviste başköşeyi kapma yarışı alır nice süreyya ayhanlar nice halil akkaşlar bu maratonlarda yetişmiştir
    (megae, 21.02.2007 01:38)
  8. istiklal marşı okunur, sırada bi türlü rahat duramasınız, psikopat bi müzik hocası ile şizoya bağlamış bi beden hocası varsa kadroda, tekrar tekrar okuyacaksınız demektir yaşadım üstüste üç kere okuduk marşıcidden
    (havuç varyermisin, 01.07.2007 02:55)
  9. cibali lisesine bi gidin derim.yumurta atıyorlar..hem pazartesi hem cuma hem de..28 t geçiyor diyorlar..

(bkz: böyle kişiliksiz halk görmedim)
    (eva, 07.02.2008 22:56 ~ 23:00)
  10. bazı okullarda akabinde erkek öğrenciler için saç kontrolü yapılan ve bazı öğrencilerin saçlarının kırpıldığı törenlerdir.
    (altan ve babası, 22.12.2008 16:03)
  11. o bayrak törenleridir ki maksadını aştığı çok görülmüştür. amacı okulu kapatmak olan bu törenler müdürler için miting yada yönetim kurulu toplantısı tadındadır. gençlere vatanı, bayrağı sevdirecem derken anarşist bile yapabilecek düzeye ulaşmıştı benim zamanımda. sadece saçı biraz uzun diye, yada gömleği pantolonun içinde olmadığı için yüzlerce arkadaşının gözleri önünde şiddete maruz kalan gençler, her bayrak töreninde düştüğü aşağılık durumu hatırlamakta hala. ''gavura'' yapılmayacak dayaklara maruz kalan gençler, istiklal marışını değil de, onu okuyan okulun en güzel kızını daha çok hatırlarlar bugün. vatan bayrağının töreninin yapıldığı bir yerde dayak o kadar meşruydu ki..
    (vector, 22.12.2008 16:51 ~ 16:53)
  12. şimdilerde çok özlenen bir gündür. düşünsene cumartesi okul yok çalışmak yok. iki gün tatil yapacak olmanın töreni. en asil duyguların dışa vurumu...(üç nokta)
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 22.12.2008 16:53)
  13. 5 günlük işkencemiz biticek diye bekleyerek mutlu olurken, okulun müdüründen artık klasikleşmiş olan "çantaa bırak!" lafından sonra bir umutsuzluk ve hüzün kaplardı içimizi. normal konuşması 15 dk sürerken, çanta bırak lafından sonra 436463 dk falan olurdu. sonrada gelip "niye okulun karşısındaki duvara benim hakkımda küfür yazılıyor!" yada "neden beni görünce kaçıyorsunuz ben öcümüyüm?" gibi cümleler sarfederdi törenlerde.
    (re offender, 02.04.2009 00:46)
  14. her lisede öylemidir bilmem ama bizde(tyfl) törene okulda kim var kim yoksa katılırdı...düşünün öğrencilerin sağ tarafında sıraya girmiş hasan bekçisi(bilen bilir), ahçı, şöför, bahçıvan ve hatta temizlikçi teyzeler...
    (muffin, 02.04.2009 00:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil