csi ny   

adana çık aradan

1. cnbc-e'nin yeni bomba dizisi. süper polisiye, daha önceki sürümleri amerikada ödülleri toplamış bir dizi.

edit notu: tam araştırmadan giri girmemek lazımmış *
    (stocky2001, 04.02.2005 00:05 ~ 07.05.2005 10:29)
  2. cnbcenin ne yazık ki daha hiçbir ödül alamamış dizisidir. ödüller topluyan csi* las vegasta geçen ilk dizidir. o dizinin başarısı üzerine miamide geçen csi miami ve en son olarak da new yorkta geçen bu csi çekilmiştir. bu dizinin ağır topları ise ünlü oyuncu gary sinise ve providence dizisinin başrol oyuncusu olan melina kanakaredestir.
    (ascella, 04.02.2005 00:36)
  3. (bkz: melina kanakaredes)
    (bkz: vanessa ferlito)
    (stocky2001, 07.05.2005 10:29 ~ 10:29)
  4. 4 haziran 2006'da cnbc-e'de yayınlanan bölümünün bazı sahneleri sayesinde midemin kalkmasını sağlamayı başarmış yegâne dizi.bahse konu bölümde bir restoranda yapılan yemekleri(!) ve yiyenleri gösteriyorlar.bazı sahneleri şöyle:
    - canlı ahtapotu çubuğa takıp canlı canlı yemek.
    - güney amerika'dan getirtilmiş kırk ayakları canlı canlı yemek.
    - una bulanmış ve kızartılmış tarantulayı yemek.
    - bazı yemeklerin yanında ya da daha ziyâde üzerinde servis edilen kurtçuklar ve kırk ayaklar.
    göze çarpan bazı yemekler bu şekilde.bunları yiyen insanlarında(!) ne menem zevk aldıklarını anlayamıyorum(gerçi vejeteryanlar için inek eti yiyenlerde aynı hesap olsa gerek).
    (bkz: iğrenç)
    (bkz: allah akıl fikir versin)
    (bkz: gut)
    (stone cold, 07.06.2006 17:03 ~ 17:08)
  5. 2. sezon finalinin, diğer csi dizileri gibi havada bittiği dizidir. 24. bölümde flack, ny'un göbeğinde patlayan bir bomba sonucu yaralanmış, mac'te "iyileşeceksin dostum" diyerek finali bitirmiştir. helal olsundur.
    (sükun, 09.06.2006 13:04 ~ 13:05)
  6. 3. sezonu dün itibariyle başlayan ve bugün itibariyle de p2p networklerine hdtv olarak -doğal olarak- düşen dizidir, hayırlı olsun.
    (sükun, 21.09.2006 16:06)
  7. şimdi her dizinin kendi çapında bir jargonu vardır. csi'ın da kendi çapında bir jargonu var doğal olarak. aslında jargondan çok kriminolojik oayların açığa çıkarımasında kullanılan kimyasallar ve yöntemler desek daha doğru olur gibi. izlerken zorluk çekmemek için öğrenin efendim aletlerin ne işe yaradıklarını.

alternatif ışık kaynağı: değişik dalga boylarında ışık yayan bu alet gözle görülmeyecek kadar küçüklükteki kanıtları yakalamak için kullanılır.

protein boyası: garantici yöntemdir. çok fazla kullanılaz, delil konusunda sıkışıklığa girildiğind başvurulur genelde. mekanizma şudur; bazen kurbanın kanından gözle görünmeyecek kadar az bir miktar elbiselerinin üstünde kalır katil adaylarımızın. bu durumlarda kandaki proteinle temasa geçtiğinde siyah renk olan bu boyanın kullanımı tercih edilir.

doku analizi: insan dokularının kimyasal analizini yapar, zehirlenme şüphesi olduğunda sıklıkla başvurulur.

analitik ölçek: adli tıp deneylerinde kullanılmazk üzere insan dokularının çoğaltılmasını sağlayan cihaz.

yankısız oda: ses yalıtımlı, sıfır yankı veren özel yapım oda.

balistik jöle: balistik analiz için kullanılan doku kopyası.

iz kopya bandı: favori delil aletimdir söylemeden geçemiycem öncelikle. ayakkabı, ayak, parmak, tekerlek izlerini kopyalayan plaster bant.

kolposkop: tecavüz vakalarında kullanılan elektronik mikroskop.

mor ışık: delikli yüzeylerde kalan silik izleri tamamlamak için kullanılan florasan benzeri ışık

parmak izi mikroskobu: mermi, silah ve benzeri eşyalar üzerinde parmak izi arayan mikroskop.

dragen tüpü: bir sıvının zehirli olup olmadığını tespit etmek için kullanılan tüp.

eletro bomba imha: elektronik sinyalleri bozmaya yarar, uzaktan güdümlü bombaların sinyalizasyonunu delerek etkisiz hale getirir.

hema glow: kandaki kimyasalları ayrıştırmak için kulllanılır.

integrated ballistic imaging system: silahın ateşlendiği andaki titremesinden silahın ne yönden ateşlendiğini görüntüleyen bilgisayar sistemi.

luminol: kandaki hemoglobinde bulunan demir ile temasa geçtiğinde mavi ışık yayan kimyasal bir maddedir. yüzeydeki kan temizlenmiş olsa dahi bu madde kullanıldığında parlar.

magnetic powder: dikey ve yatay yüzeylerde parmak izi tespitinde kullanılan toz
    (troke, 07.03.2007 14:50 ~ 20.06.2007 23:01)
  8. (bkz: csi miami)
    (dirtypain, 07.03.2007 15:15)
  9. açılımı crime scene investigation-new york olan ancak esprili anne tarafından cinayet sizin işiniz-new york olarak değiştirilen, cnbc-e'de yayınlanan mükemmel bir polisiye dizidir.
    (book buff, 07.03.2007 21:11 ~ 21:15)
  10. jenerik müziği the who nun muhteşem şarkısı olan baba o'riley dir.
    (killer queen, 23.06.2007 18:36)
  11. izleyeceğiniz zaman başından bi daha bitene kalkamayacağınız, sizi koltukla birleştirici etkiye sahip , bu abd ne kadar gelişmiş yöntemleri varmış ulan diye de tepki verdiren polisiye dizisi,
    (sicko, 07.08.2007 12:03)
  12. kendi fikrimce diğer csi serileri arasındaki en iyisidir. bunda, mekanın new york city olmasının da büyük etkisi olsa gerek.
    (bosvermis bunye, 30.08.2007 16:13)
  13. (bkz: @1844077)
    (eva, 30.08.2007 16:22)
  14. sezon finali şimdiye kadar izlediğim benzer türdeki diziler arasında kesinlikle en nefes kesici olandı. tebrik ediyorum yapımcılarını.
    (bosvermis bunye, 10.09.2007 03:29)
  15. amerikanın şimdiye kadar yapmış olduğu en iyi polisiye dizi.bir kere izlemeye başlandı mı tiryakilik yaratan dizi.bu sezon cnbc e de göremedim.en yakın zamanda başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum
    (mystery222, 14.10.2007 16:35)
  16. teorik bilgilerin kusursuz olarak pratiğe döküldüğü dizi. gerçekçiliğini tartışılır hale getirmekte tabi bu durum.

türkiye'de ise işler birazcık daha farklı yürümekte. bahsedilen doku parçası bütün bir kol olmasına rağmen "gönderdiğiniz doku parçasından dna örneği elde edilemedi" yanıtının alınabilmesi gibi.
    (blacksunshine, 17.10.2007 22:51)
  17. izledikten sonra gaza gelinip "allahım ne kadar da heyecanlı, neden bir oyi:ist (olay yeri incelemeleri:istanbul) da yapılmıyor ki?" sorusunu akla getiren dizi. bunlar da yapılmamasının nedenlerinden bir kaçı:

- olay yeri incelemelerinin yalnızca %20'sinin başarıya ulaşarak olayın aydınlatılabilmesi.
    - yeterli bir yapılandırma olmadığı için (kimin ast kimin üst olduğu kesinleştirilemediği için) her önüne gelen kurumun( jandarma, polis, adli tıp...) kanıt toplayarak kanıtları birbirinden gizlemesi, birbirine vermemesi.
    - yoldan geçen vatandaşın dahi içten gelen bir dürtüyle "aha noluyo lan orda bir de ben bakayım, daha da bir yakından göreyim, merakımı daha bir iyi gidereyim" diye güvenlik şeridini geçme hakkını kendinde görmesi.
    - "bir delil nasıl karartılır?" hususunda ekiplerin ekseriyetle uzmanlık yapması.
    (blacksunshine, 18.10.2007 22:35)
  18. csi serisinin en zayıf halkası. iyisi için;
    (bkz: csi las vegas)
    (slysmk, 18.10.2007 22:41)
  19. dördüncü sezonu gümbür gümbür devam eden dizi. sırf jenerik müziği baba o'riley için bile izlenir ya neyse...
    (recai pengül, 06.02.2008 03:30)
  20. csi: los angeles kadar güzel olmasa da izlenesi crime scene investigation dizisi. 4.sezon bölümleriyle mart'ta cnbc-e de tekrar yayınlanmaya başlanacakmış.
    (casillasmania, 29.02.2008 10:54 ~ 10:55)
  21. dördüncü sezonda bruckheimer'ın neyine abdest alıp neyine namaz kıldığını anlayamadığım bir divane dizi olmuştur. şimdi bruckheimer'ın içinde parmağının olduğu her iş ortalamayı tutturur da bu csı ny rotayı şaşırdı sanırım. birinci sezon tek cinayet tek bölümdü, ikiyi hatırlamıyorum, üçüncü sezonda 60 dakikaya iki cinayet sokmaya başladı, aklı sıra sürümden kazanacaktı fakat ben bıraktım izlemeyi. yarım saatte bir cinayet mi çözülürmüş?
    her neyse dördüncü sezona geldik. ilk iki bölüm "tek olay" üzerinden gitti son bölümde "çift olay"a dönüp okey dışa atmayı deniyor ama olmayacak. çünkü işin içine sci-fi , bilimkurgu da soktu.

teknoloji şahikası akıllı arabalar, dâhi sanayi çırakları ve zaman makinesinde yolculuk yapan bilim adamları.

merakla bekliyorum gary sinise'in gandalflığa soyunacağı bölümü. gidişat oraya doğru. csi mordor.

edit: son zamanlarda çok derin mevzulara kafa yoruyorum, ermem yakın.
    (altlejant, 24.03.2008 22:33 ~ 23:37)
  22. fanatikleri tarafından yapılmış şöyle bir web sayfası var efenim: http://newyorkcsi.wetpaint.com/...

(bkz: hastasıyız)
    (koutali, 13.08.2008 09:22)
  23. her şeyi güzel hoş da o bilgisayarların başına geçtiklerinde programların çalışırken döndürdüğü efektler öldürüyor beni. teknolojinin dibine vurup steryo lazerli aletlerle topraktaki lastik izinin üç boyutlu görüntüsünü almayı anlarım ama neden bir kelimeyi farklı dillerin veritabanında aratırken kelimenin harflerinin döndüğünü anlayamam. matrixvarî efektler, aranan kelimenin laboratuvardaki tüm dev ekran lcd'lerde yanarlı dönerli gözükmesi, dna eşleşmesi çıkınca las vegas'da büyük ikramiye tutturmuşuz gibi ekranlarda üç boyutlu efektler eşliğinde "matched!!!" uyarısının çıkması kusturdu beni artık. az durun be. ciddi bir olay yeri inceleme dizisi çekiyorsunuz sözde. ileride çocuklarımız, torunlarımız sizin dizinizi izlediklerinde size bizim lambaları yanıp sönerken metalik bir sesle konuşan ve meteor çarpınca dumanlar çıkartan uzay yolu bilgisayarına baktığımız gibi mi baksınlar istiyorsunuz?!
    (recai pengül, 11.10.2008 02:49 ~ 12:40)