aşırıya kaçıp sabahın ilk ışıklarına kadar oynanması sonucu günün geri kalanının stress dolu geçmesine neden olan durum. (bkz. uykusuzluğun yan etkileri)
taksim meydanı, itü maslak kampüsü*, kadıköy'deki uçan balonun tepesi gibi yerleri uzun bir süre gözlemleyip "şu binanın tepesinden awp ile iyi adam uçurulur" şeklinde tasarılara iter adamı.
bir garip ritüel olarak counter strike oynarken havaya bıçak sallamak vardır ki bunun da ruh sağlığı üzerinde çok değişik etkileri oluyor..ekmek doğrarken bir anda koca ekmek bıçağını göz hizzasında tutup, "fışt fışt" yansıması ile beraber duvara sürtmek mesela..çok dengesiz bir adam imajı yaratıyor dışarıdan, evde birisi varken yapmayın..ehehe, ben mi?! yok canım yapmadım, bir arkadaş yaptı..
alternatif cs haritaları yaratırsınız kafanızda, ki bunlar annenizin çalıştığı işyeri bile olabilir. (bkz: cs_basbakanlik) rehineleri tahmin edebildiniz mi?
(bkz: vadide bir yaz) koridorda yürürken sağa sola çarpan sonra da "flash ı düzgün at!" diye sinirlenen,koridora kola kutusu atıp "fire in the hole" diye bağıran kişi örnek olarak gösterilebilir. ordaki abimiz finalde de hocaya kalemle head-shot yapar heralde.
gözlerinizi kapadığınızda sanki biri kuşdan size ak-47 ile bakıyor . counter ekürinizi gördüğünüzde ister istemez içinizden arkayı al lan arkayı alsana gibi laflar geçiyor. yok yok delirmiyorum hakkaten böyle oluyor.
cs'ten kasıt c sharp ise son derece olumlu etkilerdir. vb*'nin o saçma sapan syntax'ından bunalan ve iğrenen kişiler için java rahatlığında bir ferahlamadır cs.
bir kısım gençlik silah uzmanı olmuştur. askerlerin elinden tutun da filmdeki silahlara kadar "bak keleş* çok tepiyo tutamaz çok saçma bu film, zaten digıl* da en fazla 7 mermi alır." tarzında süpersonik yorumlar yapılır.
doğrudan etkilerinin yanında dolaylı etkileri de vardır. internet kafeye yolu düşen her insanın geçirdiği anlık travmalardır. ancak internet kafeye gitme durumu sıklaşırsa yaşanan travmalarda artacaktır. bunun yanı sıra adını bile bilmedğim ancak veletlerin büyük bir şevkle oynadıkları oyun vardır ki o oyun esnasında karakterler sanal olarak değil sanki gerçek dünyada çarpışmaktadır.