görseller
crystal castlescrystal castles
crystal castlescrystal castles
belki ilginizi çeker
  1. · crimewave
  2. · alice glass
  3. · 2008 yılının en iyi albümleri
  4. · crystal castles
  5. · alice glass
  6. · alice practice
  7. · lovers who uncover
  8. · courtship dating
  9. · atlantis to interzone
  10. · sevişirken dinlenecek şarkılar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · google wave
  4. · boylumlama
  5. · ugg
  6. · ezel
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · sevgilinin susması
  9. · yunan alfabesi

crystal castles  

1. 2004'te kurulan ve yapımcı ethan kath ile vokalist alice glass'den oluşan, elektronik müzik yapan bir grup.. goodbooks, bloc party ve klaxons gibi gruplara başarılı remixler yaptılar (bkz: hunting for witches). alice practice, crimewave, air war gibi sıkı şarkılara sahipler..
    grup ismini 80'lerde populer olan atari oyunu crystal castles'den almış olabilir..
    (crimson, 18.01.2008 18:03)
  2. ethan kath ve alice glass'ın kurduğu kanadalı elektronik müzik ikilisi.

crystal castles, "chiptune" denilen bir müziği yapıyor. chiptune ne derseniz, bildiğimiz gameboy seslerinin üstüne ritm vs eklenmesiyle oluşturan bir müzik türü diyerek kısaca kesip atabilirim. ama sakın "ıyyy atari sesleri yıvraaaaanç" diye düşünmeyin, crystal castles'ın da farklılığı orada geliyor zaten. ikili bilindik, normal şarkı formunda parçalar yapıyor. bunda en büyük etken de muhtemelen bir vokalistin olması.

vokalist dedim, alice glass hakikaten crystal castles'ın müziğinde çok önemli bir yere sahip. hatun yeri gelince çıldırıyor, çığlıklar atıyor; yeri gelince donuk, hareketsiz vokaller yapıyor. kendisine az sonra tekrar döneceğim.

grubun ilk stüdyo albümü crystal castles 2008'de çıktı ve eleştirmenlerden yüksek notlar aldı. başarılı albümlerinin yanı sıra ünlü remix'lere de imza attı ikili: bloc party'den hunting for witches'ı, klaxons'dan atlantis to interzone'u, uffie'den pop the glock'u, health'den crimewave'i mixlediler. son şarkı kendi albümlerinde de yer aldı.

alice'e geri döneceğim dedim, dönüyorum: yavrum sen ne güzel şeysin öyle ya! (görsel: crystal castles/23975) yanındaki o gudik tipli herifi bırak (görsel: crystal castles/23976), gel bana gel! her türlü müzik türünü icra etmeye hazırım, yeter ki o adamı bırak bana gel!

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (bkz: http://www.youtube.com/...)

ayrıca not: isimlerini aynı addaki oyundan almışlar.
    (noscho, 29.08.2008 15:50 ~ 16:00)
  3. crystal castles'ın kendi ismini taşıyan ilk stüdyo albümü, 2008 çıkışlı. tracklist'i:

01 "untrust us"
    02 "alice practice"
    03 "crimewave" (crystal castles vs. health)
    04 "magic spells"
    05 "xxzxcuzx me"
    06 "air war"
    07 "courtship dating"
    08 "good time"
    09 "1991"
    10 "vanished"
    11 "knights"
    12 "love and caring"
    13 "through the hosiery"
    14 "reckless"
    15 "black panther"
    16 "tell me what to swallow"

türü itibariyle* dinlenilmesi çok kolay bir albüm değil, ama yine de chiptune sahnesi içinde normal electronica'ya daha yakın bir albüm bulmak da çok zor. crimewave (health'in aynı isimli şarkısının mix'i) ve courtship dating öne çıkıyor, bu iki şarkıyı severseniz muhtemelen albümün geri kalanını da beğeneceksiniz.

(bkz: http://www.spike.com/...)
    (bkz: http://www.spike.com/...)
    (noscho, 02.09.2008 01:50)
  4. bu grubu dinlerken kendimi ataride bir oyunun kahramanı gibi hissediyorum. uzun uzun dinlemek sıkıcı olsa da günün bazı anlarında iyi gelebiliyor.
    (pudding, 07.01.2009 17:46)
  5. (bkz: 8 bit)
    (onder, 27.01.2009 21:29)
  6. 2004 yılında serin duruşlara sahip iki insan olan, alice glass ve ethen kath tarafından kurulmuş, 8 bit techno, 8 bit terror, new rave, disco punk gibi pek çok tarza iştirak eden, yüzlerini göstermekten pek hoşlanmayan, harika remixlere imza atan, sevmenin de ötesinde hisler beslediğim müzik grubu. o courtship dating nasıl bir şarkıdır, nasıl eşlik edilesi akabinde hoplanası zıplanası bir şeydir yareppim!
    (lull, 11.11.2009 20:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil