oyunu gidip satın almadan önce; "abi oyun çok kısa lan hemen bitti", "bune mına koyim film gibiydi" geyiklerine pek aldırmama rağmen alıp oynadığımda öyle olduğunu fark ettim. oyunu delta zorluğunda bitirmem tam olarak 3.5 saatimi aldı ki buna ara videolar dahil. ciddi anlamda kendimi film izleyip kalkmış gibi hissediyorum. ilk crysis'i delta da bitirmem yine bir 18 saate yakın bir süreye mal olmuştu yamulmuyorsam.
yalnız belirtmeliyimki inanılmaz bir şekilde konu anlatımı yapmışlar. warhead'i piyasaya çıkarmadan önce bahsettikleri ve vurguladıkları şeylerinden başında bu geliyordu; "bu oyunda hikayeyi çok daha iyi hissedeceksiniz, bunu garanti ederiz". ilk crysis'deki o muhteşem film havası ve hikaye örgüsünü de aşmışlar warhead'te. dialoglar inanılmaz bir şekilde yapılmış, sinematikler coşmuş.
yalnız bekletilerimden birini karşılamadı, çok üzdü beni. ahanda bu sefer
nomad'in kellesini kesin göreceğiz diyordum, bırak yüzünü sesini bile duymadık adamın.
bu kadar kısa olan oyun süresine rağmen, 100 lira'da versem değermiş dedirtti bu oyun bana ki orjinal aldığınızda zaten çift dvd var içinde. biri single player olan
warhead biri de multiplayer olan
wars.
konu açılmışken wars'a da değinelim biraz. yeni bir mod eklenmiş multiplayer'a, instant team action diye. bildiğimiz instant action modunun takımlı halde olanı ve daha büyük haritalarda araç kullanarak oynabildiğimiz bir mod. ben ısınamadım ama. yaşasın power struggle diyenlerdenim çünkü. power struggle ile ilgili gelişmeler vtol ve helikopterde olmuş özellikle. vtol'ün füzeleri daha güçlü. helikopter ise 56 füze taşayıbiliyor, bunun yanında öncekine göre daha etkisiz füzelere sahip.
birde silah fiyatlarını düzenleyip c4'ü iyice kısıtlamışlar, çok sinir oldum. 150 prestij puanına çıkartılıp, 1 c4 taşımaya izin verilmiş. diğer birçok silahın da fiyatlarında düzenlemeler var. gaus silahı prototip fabrikasına alınmış ki yapılan en mantıklı şey bu olsa gerek. uzaylı moac aparatının fiyatı 400'e çıkmış bunun yanında artık dondur babam dondur şeklinde 30 saniye boyunca buz atamıyor, kısıtlanmış biraz daha, iyi olmuş.
işin özü dengeler düzenlenmiş oldukça. bu arada tarmac adındada yeni bir harita eklenmiş. hayvan gibi desek yalan olmaz. 16 ya 16 müthiş zevkli oluyor. karşı taraftan 7 8 tane tank geliyor. bakıyorum bizim elemanlar tepelerde pusmuş roket sallıyorlar. moda giriyorsunuz direk.
tek sorun warhead bizi kesmedi, crysis 2 çıkana kadar nasıl yaşayacağız, evde birden sapıtıp maksimum güç diyerekten duvarı yumruklamak için bizi ne motive edecek hiç bilmiyorum. umarız söylendiği gibi 2009 3. çeyreğinde raflarda olur. 1 yıl var ama ne yapalım artık... yerli kardeşleri mail yağmuruna tutabiliriz mesela; "çıkartın amına koyarız lannnn!" diye.
gaza gelme editi: crysis 2'yi baldur's gate'in fps versiyonu olarak istiyoruz. uzunluk olarak tabi. ne güzel olur lan şöyle 300 saat te biten fps oyunu olsa, ahah.