görseller
crysis warhead 

belki ilginizi çeker
  1. · ipek tuzcuoğlu
  2. · crysis wars
  3. · warhead
  4. · crysis warhead
  5. · ati vs nvidia
  6. · warhead pc
  7. · kill switch
  8. · crysis
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz gitcez
  9. · nxnx

crysis warhead  

1. crysis'e paralel bir senaryo ile devam edecek ikinci oyun. geliştirilmiş cryengine 2 motoru ile hazırlanan oyunumuzun 2008 sonbaharında piyasada olacağı söyleniyor. acizane fikrim kasım ayında çıkacağı, ilk oyundan tam bir sene sonra.

crysis warhead, en büyük sürprizi ana karakteri değiştirerek yapıyor: nomad'i değil psycho olarak bilinen sergeant sykes'i yöneteceğiz. yeni bilgiler geldikçe paylaşalım...

(bkz: crytek bizi diskoya götür)

not: oyunu crytek'in budapeşte stüdyoları hazırlıyor.
    (marsh, 09.06.2008 15:33 ~ 15:36)
  2. ilk ekran görüntüleri ve videosu yayınlandı:

(bkz: http://www.ggmania.com/...)
    (marsh, 18.06.2008 18:36)
  3. türkiye'de 29 ytl gibi bir fiyatla satışa sunulacağı söylenen oyun.
    (bart, 03.08.2008 18:39)
  4. çıkış tarihi 12 eylül 2008, türkiye'deki satış fiyatı ise 40 ytl. warhead'in de türkçe olduğunu belirtmekte fayda var.

bu arada crytek, nvidia ve ultrapc ortaklığı ile hazırlanan bir warhead pc vardır ki yeni duyurulan, fiyatı 699$ olup oyun için yeterli olduğu düşünülmektedir.
    (marsh, 10.09.2008 16:46 ~ 12.09.2008 20:04)
  5. torrentlere düşmüş oyundur. türkçesi 2 gün sonra çıkacaktır.
    (gurugafa, 18.09.2008 01:46)
  6. daha az sistem ihtiyacı gerektirdiği yalan olan oyun. ilk oyundan daha fazla kasıyor. ve çok kısa... çok.

düzeltme: göd oldum. ekran kartı sürücüsünü güncellemek olayı çözüyormuş. bunu oyunu bitirdikten sonra anlamak nasıl yüce bir duygu anlatamam.
    (estravanza, 22.09.2008 17:17 ~ 18:45)
  7. türkçe crysis piyasalarda.
    (gurugafa, 23.09.2008 18:09)
  8. cryengine 2 motorunu kullanan oyun ilk oyuna göre çok daha optimize durumdadır. ayrıca yeni parçacık efektleri sayesinde daha gerçekçi patlamalar sermekte. yeni arayüz rengi de ilk oyunun o soğuk arayüzünü unutturuyor.

yanlız şu sorun var ki bu sefer türkçe çeviriler çok aceleye gelmiş gibi. tavsiyem altyazıları kapatıp oynamanız yönünde. bazen seslendirme ile altyazı tutmuyor. yine de seslendirme hala ilk oyunun kalitesinde. açılış videosuna ise diyecek bir şeyim yok, müthiş olmuş.
    (gaza gelin çorbası, 23.09.2008 18:14)
  9. patlama efektleri konusunda aşmış oyun . optimizasyon konusunda ilk oyunla arasında ben pek fark göremedim . ama grafiklerin daha temiz oldugu aşikar . psychokarakteri nomad ' den daha yakışmış oyuna . oynarken daha çok keyif alıyorsunuz . seslendirme konusunda cevat yerli ' nin her yerini öpmek lazım . müthiş başarılı seslendirmeler . alt yazı , seslendirme tutmaması sorunu yok bence . mesela sayko , " kapat şu kodumun aletini " dediğinde , alt yazı olarak : " kapat şu lanet olası aleti " geçiyor . belkide hatadır , ama bu gibi yerlerde olması bilinçli yapılmış gibi duruyor . şuan fazla ilerlemedim , ama yapay zeka konusunda beklentilerimi karşılıyamadı oyun . normal seviyede oynarken , düşmanlar inanılmaz mallıklar yapabiliyorlar . 10 düşmanın arasına geçip ölmeden dakikalarca durabiliyorsunuz . o yüzden oyunu delta zorluk seviyesinde , yavaş yavaş oynamanızı öneririm . bir diğer olumsuz yön ise ; buglar . iki varilin arasına sıkışıp ölünce sinir olabilirsiniz . ama bu eksikler bile crysis warhead ' in baş yapıt olmasını engelliyemiyor .
    (ultragamer, 29.09.2008 23:02)
  10. ilk oyuna 2 silah ve silah texture haricinde farklı görevler getiren bir yapım.grafik kalitesi olarak bir fark göremedim diyebilirim.optimizasyon olayı ise 2 3 fps filandır olsa olsa.

bir iki görev haricinde izlediğimiz yol tamamen lineer.bu bir eksi oyun için.daha özgürce dolaşabilmeliydik ama genelde iki tarafta yüksek kayalıkların olduğu ağaçlık alanlardan geçiyor olmak pek özgür kılmamış bizi cevat bey.5 saat gibi kısa bir sürede bitiyor olması da bilgisayarda kapladığı 6 gb için çok kısa.her gb başına 2 saat gelmeliydi olmamış cıx.

amerika nasa'dan getirttiğim yeni hd3850 ekran kartım ile de sorunsuz maksimum detayda oynadım.grafikler dünyanın en iyisi diyebilirim rahatça.ama herşey grafikle bitmiyor biraz daha farklı olabilirdi oyun.
    (zaknafein, 01.10.2008 02:22)
  11. çok çok çok kısa. crysis daha zevkliydi.
    (gurugafa, 03.10.2008 17:49)
  12. ara videolardaki bâriz artış ile birlikte konu olarak öne çıkan, film tadında bir oyun olmuş. psycho'daki türk havası da cabası.
    (marsh, 03.10.2008 18:10)
  13. bi' sürü buga rağmen güzel oyun.uzun senelerdir hasretini çektiğim:
    - lan niye türkçe seslendirme yapmazlar bu oyunlara...
    mottomun ikinci kalesi.

oyun kısa olmasına kısa ama deyimi yerinde kullanabilirim: tadı damakta kaldı.crysis'deki olaylar eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.ilk oyunda başka biriyle adanın başka bir yerindeyken bu sefer ondan ayrılan esas oğlanımızla aynı adanın başka mekanlarında ortamlara akıyoruz.tabi en son nomad'le uçak gemisinde buluşmaya giderken film bitiyor(2.sınıf amerikan action filmleri havası var sanki).

devamı gelecek,belli.umalım da bu sefer daha geniş bi' sürtme alanı ve arazi sunarlar.

en dip not: "oyunu internetten indirip arkadaşlarla bi' multi'sini atarım" diye ümitlenmeyin.türkçe ses paketini dâhi bulsanız sağda solda;multiplayer desteği yok.onun için gidip oyunun 2 dvd'li orjinalini satın almanız gerek.
    (stone cold, 05.10.2008 14:58)
  14. türkseniz veya türk kanı dolaşıyorsa vücudunuzda, sizin için en uygun karakter nomad değil psycho'dur. bu yüzden bir çok insanın gururunu crysis değil, crysis warhead okşamıştır.
    (gurugafa, 07.10.2008 17:38)
  15. asıl crysis 2 için promo özelliği taşıyan, sırf oyunu unutmayalım, nano suit kullanımı aklımızdan çıkmasın ve beklerken biraz olsun rahatlayalım diye çıkarılmış, bi konteynırın peşinde helak olduğumuz oyun..

başta senaryoda böyle bir oyun yoktu bence, veya vardıysa bile asıl oyunun en fazla bir aşaması olabilecek uzunlukta yapılmış bir bölüm...

o yüzden crysis 2yi heyecanla bekliyorum, sayko'yu sevmiş olsak da nomad la asıl kaldığımız yerden sayko'nun yardımıyla ilerleyeceğiz inşallah...

crysis 2de, hem sayko hem de nomad'ı ayrı ayrı senaryolarda birlikte yönetmek daha iyi olurdu aslında...daha uzun bir oyun, daha farklı yollar daha fazla çatışma...heyecanlandım bile warhead'i henüz bitirmişken..
    (insansevmeyenhayvan, 26.10.2008 19:38)
  16. oyunu gidip satın almadan önce; "abi oyun çok kısa lan hemen bitti", "bune mına koyim film gibiydi" geyiklerine pek aldırmama rağmen alıp oynadığımda öyle olduğunu fark ettim. oyunu delta zorluğunda bitirmem tam olarak 3.5 saatimi aldı ki buna ara videolar dahil. ciddi anlamda kendimi film izleyip kalkmış gibi hissediyorum. ilk crysis'i delta da bitirmem yine bir 18 saate yakın bir süreye mal olmuştu yamulmuyorsam.

yalnız belirtmeliyimki inanılmaz bir şekilde konu anlatımı yapmışlar. warhead'i piyasaya çıkarmadan önce bahsettikleri ve vurguladıkları şeylerinden başında bu geliyordu; "bu oyunda hikayeyi çok daha iyi hissedeceksiniz, bunu garanti ederiz". ilk crysis'deki o muhteşem film havası ve hikaye örgüsünü de aşmışlar warhead'te. dialoglar inanılmaz bir şekilde yapılmış, sinematikler coşmuş.

yalnız bekletilerimden birini karşılamadı, çok üzdü beni. ahanda bu sefer nomad'in kellesini kesin göreceğiz diyordum, bırak yüzünü sesini bile duymadık adamın.

bu kadar kısa olan oyun süresine rağmen, 100 lira'da versem değermiş dedirtti bu oyun bana ki orjinal aldığınızda zaten çift dvd var içinde. biri single player olan warhead biri de multiplayer olan wars.

konu açılmışken wars'a da değinelim biraz. yeni bir mod eklenmiş multiplayer'a, instant team action diye. bildiğimiz instant action modunun takımlı halde olanı ve daha büyük haritalarda araç kullanarak oynabildiğimiz bir mod. ben ısınamadım ama. yaşasın power struggle diyenlerdenim çünkü. power struggle ile ilgili gelişmeler vtol ve helikopterde olmuş özellikle. vtol'ün füzeleri daha güçlü. helikopter ise 56 füze taşayıbiliyor, bunun yanında öncekine göre daha etkisiz füzelere sahip.

birde silah fiyatlarını düzenleyip c4'ü iyice kısıtlamışlar, çok sinir oldum. 150 prestij puanına çıkartılıp, 1 c4 taşımaya izin verilmiş. diğer birçok silahın da fiyatlarında düzenlemeler var. gaus silahı prototip fabrikasına alınmış ki yapılan en mantıklı şey bu olsa gerek. uzaylı moac aparatının fiyatı 400'e çıkmış bunun yanında artık dondur babam dondur şeklinde 30 saniye boyunca buz atamıyor, kısıtlanmış biraz daha, iyi olmuş.

işin özü dengeler düzenlenmiş oldukça. bu arada tarmac adındada yeni bir harita eklenmiş. hayvan gibi desek yalan olmaz. 16 ya 16 müthiş zevkli oluyor. karşı taraftan 7 8 tane tank geliyor. bakıyorum bizim elemanlar tepelerde pusmuş roket sallıyorlar. moda giriyorsunuz direk.

tek sorun warhead bizi kesmedi, crysis 2 çıkana kadar nasıl yaşayacağız, evde birden sapıtıp maksimum güç diyerekten duvarı yumruklamak için bizi ne motive edecek hiç bilmiyorum. umarız söylendiği gibi 2009 3. çeyreğinde raflarda olur. 1 yıl var ama ne yapalım artık... yerli kardeşleri mail yağmuruna tutabiliriz mesela; "çıkartın amına koyarız lannnn!" diye.

gaza gelme editi: crysis 2'yi baldur's gate'in fps versiyonu olarak istiyoruz. uzunluk olarak tabi. ne güzel olur lan şöyle 300 saat te biten fps oyunu olsa, ahah.
    (karpuzsever, 28.10.2008 19:48 ~ 21:28)
  17. bu oyun olmuş arkadaş. oynansın, oynattırılsın.

(bkz: crysis/!hector)

edit: çok kısa olmuş lan.
    (hector, 03.11.2008 21:16 ~ 08.11.2008 17:06)
  18. başroldeki elemanın her telsiz konuşmasının sonunda hassiktir çektiği oyun.
    terbiyesiz.

- sayko hava saldırısı var.
    +hassiktir.

-sayko düşman saat 3,5 yönünde.
    +hassiktir.

-sayko, babuş naber.
    +hassiktir.

ayrıca oyunda garip bir salaklık var. mermisi biten kore askerleri şarjör dolduruyorum gibi abuk bir laf ediyor. sizde hemen ortaya çıkıp o çömelmiş şarjörü doldururken kafasına sıkıyorsunuz. üstelikte bağırıyor. bari alçak sesle söyle salak.
    (karamürselli deli hamdi, 07.11.2008 18:29)
  19. adının hakkını vererek yine sistem ağlatıyor. undercover'ı bütün detaylar en üst seviyede ve aa 6x'de oynayabiliyorken warhead'i ancak minimum detaylar ile aa 4x ile oynayamam uygun görülüyor.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 28.11.2008 11:57)
  20. 1. bilgisayarıma yüklendiği gibi silinen oyun.
    2. fps türüne aşikar her oyuncunun 4 saat içinde bitirebileceği oyun.
    3. texture kalitesi selefine oranla düşmüş oyun.
    4. zorluk seviyesi selefine oranla düşmüş oyun.
    5. patlama efektleri selefine oranla sıçmış oyun.
    6. yapay zeka selefine oranla batırmış oyun.
    7. oyun sitelerinin ve dergilerinin bir türlü itin götüne sokamadığı oyun. ea para mı yediriyor bunlara?
    (hayaleddin, 30.11.2008 01:19)
  21. asıl oyunda da bulunan "nasılsa asker değil mi bu, atalım ateşin içine, halletsin işi ne" mantalitesiyle işleyen senaryoya sahip bir oyun. düzenli olarak ateşin içine atılıyoruz ve telsizdeki itici karı "evet psyco sana yardım gönderemiyoruz uçaklarımızı riske atamayız kendin kurtul" tadında emirler yağdırıyor. ulan ben rambo muyum? nerde kaldı düzenli ordu? ben mi kurtaracağım amerika'yı?
    (ludovico, 10.01.2009 20:17)
  22. beklentilerin iyice yükselmiş olması sebebiyle ilk oyunun gerisinde kalmış görünen şahane oyun. çok çok da kısa sayılmaz ama crysis kadar uzun değil. ha aynı keyfi veriyor mu, veriyor.
    bu oyunda crysis'e göre daha çok silah var ve oranlarsak daha büyük bir bölümü kapalı mekanlarda geçiyor.
    crysis'i bitirdikten hemen sonra oynanması ise şahane oluyor.

not: telsizdeki itici karıyı ipek tuzcuoğlu seslendiriyor.
    (tarzan, 30.01.2009 14:21)
  23. (idiot, 30.07.2009 00:04)
  24. buzlanmış japonları parçalamanın büyük zevk verdiği oyun.
    (timulze, 25.10.2009 00:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil