creme brulee 

adana çık aradan

1. fr.ispanya spesiyalitesi.taze krema ve yumurta ile yapılan üstü ince bir kat karamel ile kaplı, uzerine kahverengi seker serpistirilip sıcak servis edilen bir tatli.krema veya karamel orani iyi ayarlanmadığı sürece hiç bişeye benzemeyen krema karamel ve sıcak olma kombinasyonlarinin dengelendiginde yemesi mukemmel bir tatlı.cam kasede olanlar tercih edilmez.guvec tarzindaki küçük kaplarda olması daha lezzetli olmasina sebeptir.
    (kizarmistarcinlidondurma, 12.02.2007 04:32)

2. 4. nesil şirin bir nicke sahip yazar.
    (deniz büyücüsü, 28.02.2007 15:24)
  3. özellikle kış mevsiminde sımsıcak yendiğinde, bir kasen ile yetinilmeyecek ve akabinde şişelerce su içilmesine sebep olan lezzet.
    (sarmalak, 28.02.2007 16:19)
  4. creme brulee tatlısı, kibar ve ihtişamlı bir masal tatlısıdır. doğduğum günden beri hayatımda olan bu kişi, öyle kibar, öyle asil hareketlere sahiptir ki, ben onun önce ki hayatında hep prenses olduğunu düşünürüm. ve tabii, benimle beraber pek çok kişi de böyle düşünür.
    en sevdiğim kadın!!
    sanatsal anlam da pek çok yeteneği var. küçükken şaşırırdım, hala da şaşırıyorum. bir insan, bu kadar uzun boylu,uzun saçlı ve güzel olup, nasıl hem güzel resim çizip, piyano çalıp, soprano olup, fotoğrafçılığı da çözüp, üstüne bir de iyi yazı yazabilen bir yazar olur. bilmem valla bu kadar yıldır düşünüyorum, çıkamadım işin içinden. tabii bir de çok iyi kalpli ama bazen sinirlenir, - yok bu kadar iyi olmayacağım, yeter kendimi düşüneceğim, kıl olduğum şeyleri söyleyeceğim herkese, dese de, yemezler çünkü bu huydur, değişmezz. tatlıların en tatlısı olan bu kişi, iyi ki hayatım da diye sık sık düşünürüm. herkesin bir creme bruleesi olsa, kimse sıkılmazdı. benim var, olmayanlar başının çaresine baksın artık.
    (piglet, 01.03.2007 13:11 ~ 25.03.2008 15:24)