|
|
- creative firmasının aşmış mp3 playerı. ipod gibi mallıkları yoktur. kendi programı olmadan direk olarak flashdisk gibi kullanılabilir. video izlenebilir, resim bakılabiliri muzik dinlenebilir ve dosya taşınabilir. 30 ve 60 gb lık 2 versiyonu vardır. çeşitleri yeşil, siyah, pembe ve beyaz rengi vardır (hepsini ülkemizde yok maalesef).
türkiye de pahalı olsada yurtdışından alınıp mutlu bir şekilde kullanılabilir.
yok ben sadece muzik dinlicem renksiz olsun farketmez ses kalitesi iyi olsun yeter diyorsanız
(bkz: creative zen touch)(weros, 26.05.2007 14:32)
- mp3 lerinizi dinleyip, resimlerinize bakabileceğiniz, videolarınızı izleyebileceğiniz, sıkıldığınızda radyo da dinleyebileceğiniz, çok amaçlı mp3 player. 30 gb. olanını kullanıyorum ve çok memnunum. tip olarak ipod'u tutamaz belki, biraz daha kalın ipod'tan ama, ekstra olarak radyo ve bir çok formatı destekleyen video izleme özelliği var. ipod'ta ise videoların formatını yardımcı programla devamlı değiştirmek zorundasınız. bu sebeplerle karar vermiştim zen vision m'i almaya. karşılaştığım ve çözüm bulduğum bazı problemler:
1-) zen vision m'i tanımamıştı pc. farklı usb portları denedim, format attım, tam kafayı yemek üzereyken sorunu çözdüm:
zen vision m ile birlikte bir de cd çıkıyor paketin içinden. cd'nin içerisinde, windows media player 10, zen vision m'i pc de düzenleyeceğiniz bir program ve bir kaç yan program daha mevcut. yalnız cd media playeri yüklemeyip, yüklüyormuş gibi gösteriyormuş. benim pc'de de media player 10 yüklü değildi. oysa pc'nin görmesi için media player 10'un yüklü olması gerekiyordu, neyse media player 10'u indirerek sorunu çözmüş oldum.
bütün cd'ler de böyle midir bilmiyorum.
2-) tatile gittiğimde zen vision m'i evde unutmuştum. bir haftalık bir tatilden sonra mp3 playeri açtığım vakitte tam manasıyla şok oldum, zira açılmıyordu. derhal şarja taktım bu sefer üst kısmında mavi bir ışık yanıp sönmeye başladı; ama hala daha ekran açılmıyordu. asıl korkumun sebebi daha evvel cihazı iki kere düşürmüş olmamdan geliyordu. "işte!" dedim, "en sonunda bozuldu, e tabi düşürürsen cihazı olacağı buydu."
neyse yaklaşık 2 saat kadar şarjda durduktan sonra ekranım açıldı! ve hiç bir problem çıkmadı. demek ki benim olmadığım müddette cihazın şarjı tamamıyla bitmişti.
özetle diyecek olursam: "eğer makineyi daha yeni aldıysanız ve ekranı açılmıyorsa uzun süre şarjda bekletin, kendine gelecektir. telaşa gerek yok."
alternatif olarak zune ve ipod var. ipod'u yukarıda da yazdığım sebeplerden dolayı, zune'ı ise boyutları ve ağırlığı sebebiyle seçmedim. ama özellik olarak zune, diğerlerinden bariz farkla önde (wireless özelliği) ve ekranı gerçekten çok güzel.
- (bkz: creative zen vision w)
(venom, 22.07.2007 14:17)
- kilitlenince şarjının bitmesini beklemek zorunda kaldığınız muhteşem ötesi müzik çalar.
edit: tabi reset düğmesine basmayı akıl edemezseniz.(lockman, 24.07.2007 13:58 ~ 26.07.2007 16:57)
|