creative'in mp3 çalıcı piyasasındaki başarısı zaten tartışılmaz bir konudur..muvo 2, creative firmasının çıkardığı baya başarılı bir mp3 çalıcıdır..usb flash disk olarak da kullanılabilinen muvo'nun hem 1,5gb hem de 4gb.lık versiyonları piyasada mevcuttur..ses kalitesi hakkında zaten konuşmama gerek yok, bu bilinen bir gerçektir ki creative bu ses piyasasında gerçekten başarılı..
çok küçük boyutlarda bir hard disk taşıyan bu mp3 çaların tek dezavantajı darbe ile bozulmaya yatkın olmasıdır. müzik dinlerken yere düşürüldüğü zaman sağlam çıkma ihtimali azdır. radyo özelliği ise ekstra para ile satılan remote control aparatı ile beraber gelmektedir. genel anlamda başarılı ve çok iyi ses kalitesine sahip bir mp3 çalıcıdır.
birkaç yıldır kullandığım, işe yarayan mp3 çalar. kendisini daha önce sınıf içindeki polenleri ceketimle uzaklaştırmaya çalışırken duvara fırlatmıştım. o çalışmaya devam etti, tek bir çizik almadan. hiç kimsenin usb stick'inin çalışmadığı bilgisayarlarda fişek gibi bilgi transferi yaptım kendisiyle. yeri geldi radyodan kayıt bile yaptım. çok işime yaradı çok...
tek dezavantajı ise creative'in ucuz işçilik politikasından çıkmasıdır. çeşitli bölümlerinde kırılma-çıkma gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. o zaman devreye başka şeyler giriyor tabi. (bkz: bant) (bkz: japon yapıştırıcısı)
herşeyiyle dört dörtlük diyebileceğimiz türden bir mp3 player. tek eksisi kulaklığı. creative firması ergonomik kulaklıkları standart olarak mp3 playerlarında kullanmaya başlarsa (cok kaliteli kulaklıklarını piyasada bulabiliyorsunuz) eminim piyasadaki üstünlüğünü çok daha arttıracaktır.