türk gençliğini yiyip bitiren, uykusuz geceler geçirten, derslerden geri bıraktıran ve belli bir süre sonra "oha bee, hll, team down" döngüsü içinde kendini tekrar eden half life, anti terörizm modifikasyonu.
-boruda lan adam
-bırak ben kurarım yarraaam
-üçün birini al lan
-intikamını alıcam osman
-lan öldürme silah değiştiriyorum
-ahmet bize geçsin bu size
-abi yarım saat daha uzatır mısın
1.6 sürümüyle iyice lamerleşen oyundur. half life 2 motorunun kullandığı ve css ile çok yakın özellikler gösteren oyunun son sürümünde, v1.5 textureları kullanılması kafamı karıştırmaktadır.
hayır kaliteli görüntü ve hareketli nesneler, kırılıp dökülen dış dünya için hl2 motorunun kullanılmasını anladım da niye eski 1.5 ile devam ediyoruz ki. karakter modellemesini mükkemmel seviyeye getirip daha güzel bir multiplayer oyun yapamaz mıydı amcalarımız.
ayrıca oyunun lamer hale gelmesi demiştim, düzeltiyorum: arcade olmuştur oyun.
o kadar kolay head shot çekiliyor ki 1.6 ve css'de, keleşi alıp tek şarjörle tüm rakip takımı indirebiliyorsunuz; oyundaki eski taktik hareketlerin önemi bireyselliğin artması yüzünden bariz azalmış. eminim ki cs fanatikleri, 1.5 ile oynamaya uzun süre devam edeceklerdir.
belki de 1.6'da, css'nin 1.5 textureları kullanılan halini önümüze sunmaları bu yüzdendi, çok janjanlı dış dünyaya sahip css'yi beyenmeyen, eskiyi özleyen oyuncuların baskısı 1.6'yı eskiye benzetmiştir, kim bilir.
(bkz: counter strike source)
ilk olarak 1997 yılında ekranlarda beliren multiplayer oyun..
yapımcısı, tasarlayan ve kodlayanı minh le adında bir uzak doğulu öğrenci..ilk çıktığı zamanlarda pek de bir rağbe yoktu..ama oynayan da vardı..sonra tutuldu ve hiç yatırım yapmadan valve'ye para kazandırmaya başladı..cs'ye merak saran acaba hl nasıldır diye valve'ye hucüm etti..sonunda valve akıllık yaptı ve oyunun isim hakkını aldı..gooseman nickname'li minh le'ye yardım etti, projenin elinden tuttu ve gerisi geldi..
sonuçta önceleri 7'lere kadar giden seri, sonra 1.1'e döndü..update ola ola 1.5'e geldi..bugün maçlarda 1.6 oynanmaktadır ama genelde en çok yüklenen versiyonu 1.5'tir..asıl bomba hl2 çıktıktan sonra gerçekleşti..bir css yaptılar ki akıllara ziyan..
intikam duygusu sebebiyle türklerin oynaması pek makbul olmayan oyun. zira oyunda kendini vuran adamı cafe'nin ortasında döven bir dallamayı görmüşlüğüm vardır