bence
hospitalityclub sitesine göre daha başarılı ve aktif olan, ufak tefek sorunları olsa da bir hayli oturmuş, iyi bir altyapıya sahip tabiri caizse misafirperverlik sitesi. tam anlamıyla öyle. tanımadığın, dilini bilmediğin insanlara evini açıyorsun; zamanını ayırıyorsun. bundan ötesi mi var!
böyle bir oluşum bence internetin getirdiği süper şeylerden biri. birçok arkadaşın oluyor. insanların evlerini yaşam tarzlarını görüyorsun. pek çok hayat görüyorsun.
nasıl güveniyorsun, inanıyorsun diyenler çok oldu. ben böyle düşünmüyorum, bu böyle bir ağ. ortada görünmez bir anlaşma var sanki. ayrıca tanıdığın kişiler hakkında yazılar yazıyorsun, referans niteliğinde. çok büyük bir sürprizle karşılaşmak bence olası değil. elbette saldım çayıra mevlam kayıra dememek lazım.
kısaca bu oluşumun bir parçası olmak için öncelikle üye olmak gerekiyor. sonra üye profilini itinayla doldurmak lazım. baştan savma şeyler yazarsanız insanlar size pek olumlu dönmezler haberiniz olsun.
ayrıca couchsurfing toplantıları oluyor sık sık. mesela stanbul üyeleri toplanıyor. herkese tavsiye ediyor, tereddüt etmemelerini salık veriyorum. bitti.