cose della vita 

adana çık aradan

1. sozleri aşagidaki gibi olan, güzel bir tina turner - eros ramazotti düeti.

sono umane situazioni
    quei momenti fra di noi
    i distacchi ed i ritorni
    da capirci niente poi
    gia come vedi
    sto pensando a te...si..da un po'

they're just human contradictions
    feeling happy feeling sad
    these emotional transitions
    all the memories we've had
    yes, you know it's true
    i just can't stop thinking of you

no i just can't pretend
    all the time we spent could die
    wanna feel it again
    all the love we felt then

confinanti di cuore solo che ognuno sta
    dietro gli steccati degli orgogli suoi
    sto pensando a te
    sto pensando a noi

sono cose della vita
    vanno prese un po' cosi
    some for worse and some for better
    but through it all we've come so far
    gia... come vedi
    io sto ancora in piedi perche

sono umani tutti i sogni miei
    con le mani io li prenderei, si perch¨¨
    what's life without a dream to hold??
    take my hand and never let me go

it's part of life together
    but what future does it hold??
    sono cose della vita
    ma la vita poi dov'e

yes, you know it's true
    i just can't stop thinking of you
    questa notte che passa piano accanto a me
    cerco di affrontarla, afferrarla
    if our hearts miss a beat
    or get lost like a ship at sea
    i wanna remember, i can never forget

can't stop thinking of you
    sto pensando a noi
    can't stop thinking of you
    can't stop...

edit: ben o ismi kirk yıldır ramazanotti biliyordum, utandım resmen! ramazottiymiş. diyordum ben de bir turklük var bu adamda; has italyanmış meğer.
    (one more cup of coffee, 14.08.2007 15:30 ~ 15:38)

2. introsu tam gaz almanızı sağlayan genç,yaşlı hep beraber dinleyebileceğiniz parça.eros ramazotti'nin ''dove c' e musica'' albümün çıkış parçası.orjinalinde baya sert gitar ritimleri barındıran fakat tina turner düetinde bu sertlik sadece introda görülebilmekte oysa ki 1996 yapımı daha hoş olan parça.
    (jack daniels, 23.09.2007 15:07)
  3. melodi süper, sözler süper, solistler süper, gitar süper. dünyanın en güzel pop şarkılarından biri. belki de en güzeli. gerçekten müthiş bir şarkı. tina teyzemin sesini bundan daha güzel kullandıgı bir şarkısı yok. ciddi ciddi kendini aşıyor yaşayan efsane bu şarkıda. o nasıl çığırarak şarkı söylemektir öyle. tanrım. çılgın bu kadın.

şaka bi yana, bu şarkı ciddi ciddi huzur veriyor bana. inanılacagını sanmıyorum ama bu şarkı ciddi ciddi moralimi yükseltiyor benim. herkese böyle bir etki bırakacagını söylemiyorum ama bana bariz bir şekilde etki ediyor bu şarkı. aha bak şimdi çalıyor, "they are just human contradictions, feeling happy feeling sad" diyor tina teyzem. felsefe yapıyor, matrix'i anımsatıyor ve transa da geçirtiyor. "mutsuz oldugumda, ya aslında mutluysam" diye "dankkkkk" diye bir ünlem işareti çakıyor beynime. eros ibnesi boş durur mu? niye dursun ki. ne demiş lümpen bi düşünür? "bir güne iyi başlamın en iyi yolu o güne bir italyanca şarkı ile başlamaktır". ha işte bu lavuga atıfta bulunurcasına, olmayan italyancama rağmen gözlerimi kapatıp mantova semalarından torino'ya dogru bi götürüp getiriyor beni. sonra hakan şükür'ün italyan takımlarına attıgı golleri anımsatmaya başlıyor. abbiati'yi, peruzzi'yi, pagliuca'yı, gözümün önüne getiriyor...

şarkının klibi de an az şarkı kadar konuşulmalıdır çünkü en az şarkı kadar güzel bir videodur. öyle ki, bu klipte gördüğüm bir çiçek sahnesi, benim hayatımda ilk defa kız arkadaşıma çiçek almama sebep olmuştur. tina turner'ın 60'ında bile, en güzel mankenden bile daha güzel bacaklara sahip oldugunu da görebiliriz klipte. küçük fakat cenneti andıran bir ispanyol kasabası da görmemizi sağlar. göbekli amcalar, camlardan bakan teyzeler, sokakta sakız çiğneyen yüzü gözü kirli çocuklar.

ne diyeyim ki. daha başka bi şey gelmiyor aklıma.
    (paul kellerman, 29.08.2008 15:18)