irdelediğim ve analiz ettiğim kadarıyla:
etraftaki kimseyi sallamıyorsanız,
güneş gözlüğü takıp gökyüzüne bakıyorsanız,
kendinizi new yorkda yaşıyormuş gibi zannedip öyle davranıyorsanız,
bilgisayar işlemleri, sıralı görevler, döngü fonksiyonları ve hatta bazı strateji oyunlarında ünitelerin bir atıştan sonra ikincisi için beklediği süreyi tanımlayan kelimedir. cool ne kadar yüksek ise aralık o kadar uzun olur.
90 ların kendine has fenomenlerinden birinin 2000li yıllarda parodileştirilip mizah malzemesi yapıldığı örneklerden birisi. ilgili bir açıklama için ısrarla; @1594678
sakin, olgun, zeki, ağır, kardeş kişi. yaşının adamı değil. başka zamanların adamı hatta belki de. kibar, mahçup, dengeli. evet cool nicki yaraşmış meğer.
her konuda soğukkanlı olabilmeyi başarmış, özgüven sahibi kişi manasında kullanılabilir. ama uygulamada soğuk görünen/ sıcakkanlı olmayan her kimse için de kullanılmaktadır bu kelime. karizma vesilesi sayıldığı açıktır. ancak kimilerince abartılması halinde kişiyi sevimsizleştirir de. cool olmak demek tamam, hislerini pek fazla belli etmemek demektir ama insan da robot değildir hani, hisleri vardır ve o hislerini belli etmek hakkı da olmalıdır. sırf cool görüneceğim diye kişinin olmadık tavırlara girmesi, bazen o kişiyi odun statüsüne de sokabilir; bu da unutulmasın.
liseden bir arkadaşımla görüştüm geçenlerde. kendisi, farkettim ki, epey bir cool olmuş, karizma yapmış. güzel dedim, hoş göründüğünü, ona yakıştığını düşündüm. ama bir süre sonra o arkadaşın gırtlağına yapışmak isterken kendimi bulduğumda, aslında bu cool olma işinin sonradan kazanılacak bir haslet olmadığını, kişinin içinde bunun varolması gerektiğini anladım. zoraki olanı sırıtıyor, abartıya kaçıyor, muhatabı bunaltıyor.
-ne güzeldi okul yılları değil mi? şunu yapmıştık, bunu söylemiştik. hani şöyle de bir disiplinden dönme hikayemiz vardı.. sahi sen yapmıştın her şeyi de şuç bizim üstümüze kalmıştı değil mi? hey allah'ım ya, sen de az değildin hani. ya nasıl akıl ediyordun onca yaramazlığı aklım almıyor.. bir keresinde de hani yazılı kağıtlarını çalmıştın, senin sayende geçmiştik tüm sınıf. bak o zamanlar teşekkür etmemiştim sana, şimdi edeyim..
-eyvallah..
yani o kadar lafa "eyvallah". sağolsun, yine de kelimenin tamamını söyledi. "eyv" deyip de geçebilirdi.
neymiş? cool olunmaz, cool doğulurmuş. ve ayrıca her sevimsiz cool değilmiş, her cool da sevimsiz olmak/ görünmek zorunda değilmiş.
yav hem nedir allah aşkına bu hislerini saklama merakı. biz insanız, hislerimiz var. yeri geldi mi ağlarız, yeri geldi mi güleriz. bu doğal olandır, olması gerekendir. niye illa robot gibi olmaya çalışırız, kendimizi sınırlar, kapatır, kasar, zorlarız? bir insan üzüldüğünde ağlamalı, sevindiğinde kahkahayla gülebilmeli. hayatı güzel kılan şeyler bunlar çünkü.
gwen stefani'nin sevgilisiyle ayrılma sonrası hissedilenler ve arkadaş kalma temalı şarkısı.sözlerinin güzel olduğu kadar klibi de oldukça güzeldir,klipte gwen her gittiği yerde sevgilisiyle yaşadıklarını anımsamaktadır.